Bernard Arnault gespot met een unieke Tiffany Blue Patek Philippe 5740

Bernard Arnault is een Franse zakenman en de oprichter van het luxeconglomeraat LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Hij is een van 'swerelds rijkste mensen met een geschat vermogen van meer dan $150 miljard. Onder de merken die eigendom zijn van LVMH bevinden zich enkele van 'swerelds meest prestigieuze en bekende luxemerken, waaronder Louis Vuitton, Dior, Givenchy, Fendi, Bulgari, Tag Heuer, en Patek Philippe.

Patek Philippe is een van de meest prestigieuze horlogemerken ter wereld en staat bekend om zijn vakmanschap en hoogwaardige uurwerken. Tiffany & Co is een bekend Amerikaans juwelenmerk dat vooral bekend staat om zijn trouwringen en juwelen met de iconische Tiffany Blue kleur.

In 2019 vierden Patek Philippe en Tiffany & Co hun 170-jarige samenwerking met een limited edition 5711-horloge, waarvan er slechts 170 werden gemaakt. Dit horloge was zeer gewild en werd verkocht voor een prijs van €52.635. Een van deze horloges werd zelfs verkocht op een liefdadigheidsveiling voor €6,5 miljoen.

Echter, op zaterdag blies Bernard Arnault de theorie uit de lucht dat de enige Tiffany Blue Patek Philippe wijzerplaten te vinden waren op de 170 limited edition 5711-horloges. Hij werd gespot met een unieke Tiffany Blue Patek Philippe 5740, een witgouden eeuwigdurende kalender in de familie Nautilus. Dit horloge heeft dezelfde combinatie van Tiffany Blue-wijzerplaat en zwart-witte uur-markeringen en wijzers als gebruikt op de 5711-stukken, maar met de toevoeging van zwarte eeuwigdurende kalender subdial-belettering en een maanfasen-venster. Dit unieke stuk kan niet worden geprijsd en is ongetwijfeld een waardevol verzamelobject voor horloge-liefhebbers.

Bernard Arnault'szoon, Frédéric Arnault, is CEO van TAG Heuer, een ander luxe horlogemerk dat eigendom is van LVMH. Frédéric Arnault werd ook gespot met een TAG Heuer Carrera tijdens het schaken met zijn vader. Het is niet bekend wat de betekenis is van de foto en de combinatie van horloges die ze droegen, maar het is duidelijk dat de Arnaults beschikken over een indrukwekkende horlogecollectie.

Bernard Arnault is niet alleen een succesvolle zakenman en eigenaar van LVMH, maar hij staat ook bekend om zijn liefde voor horloges. Hij heeft een uitgebreide horlogecollectie en is vaak te zien met exclusieve en zeldzame horloges. Zo heeft hij onder andere een zeldzame Patek Philippe Grandmaster Chime in zijn collectie, een horloge dat slechts enkele malen per jaar wordt gemaakt en wordt verkocht voor miljoenen euro s.

Daarnaast heeft Arnault een passie voor kunst en heeft hij een uitgebreide collectie van enkele van de grootste kunstenaars ter wereld, waaronder Picasso en Basquiat. Hij heeft ook geholpen bij de oprichting van de Louis Vuitton Foundation, een kunst- en cultuurcentrum dat gewijd is aan het bevorderen van kunst en creativiteit.

Als eigenaar van LVMH heeft Arnault een belangrijke invloed op de wereld van mode en luxe. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in de modewereld en sponsort ook grote evenementen zoals de Louis Vuitton Cup, een zeilwedstrijd die leidt naar de America'sCup. Het bedrijf heeft ook bijgedragen aan verschillende goede doelen en liefdadigheidsinstellingen.

Al met al is Bernard Arnault een invloedrijke en succesvolle zakenman die niet alleen bekend staat om zijn rijkdom en bedrijf, maar ook om zijn liefde voor horloges, kunst en cultuur.

Tiffany Blue Patek Philippe 5740

De Tiffany Blue Patek Philippe 5740 is een zeer zeldzaam en uniek horloge dat eigendom is van Bernard Arnault, de oprichter van LVMH. Dit horloge maakt deel uit van de familie Nautilus, een van de meest populaire en gewilde horlogefamilies van Patek Philippe.

Het horloge heeft een witgouden kast met een diameter van 40 mm en een dikte van 8,42 mm. De wijzerplaat is voorzien van de kenmerkende Tiffany Blue kleur met zwarte uur-markeringen en wijzers, en bevat ook een zwarte eeuwigdurende kalender subdial-belettering en een maanfasen-venster. Het horloge heeft een automatisch uurwerk met een gangreserve van 40 uur en is waterbestendig tot 120 meter.

Technische specificaties van de Tiffany Blue Patek Philippe 5740:

  • Referentienummer: 5740/1G-001
  • Materiaal kast: Witgoud
  • Diameter kast: 40 mm
  • Dikte kast: 8,42 mm
  • Wijzerplaat: Tiffany Blue met zwarte uur-markeringen en wijzers, zwarte eeuwigdurende kalender subdial-belettering en maanfasen-venster
  • Krasbestendig saffierglas met antireflecterende coating
  • Waterdichtheid: 120 meter
  • Uurwerk: Automatisch
  • Gangreserve: 40 uur
  • Functies: Uren, minuten, seconden, eeuwigdurende kalender (datum, dag, maand, schrikkeljaar), maanfasen
  • Armband: Witgouden armband met vouwsluiting
  • Limited edition: Uniek stuk, geen andere exemplaren van gemaakt


Het horloge heeft een indrukwekkend uurwerk en is uitgerust met een eeuwigdurende kalender, wat betekent dat het de datum, dag, maand en schrikkeljaren kan weergeven zonder dat deze handmatig moeten worden bijgesteld. Het horloge heeft ook een maanfasen-venster, wat aangeeft hoeveel dagen er nog over zijn tot de volgende volle maan.

De kast van het horloge is gemaakt van witgoud, een duurzaam en luxe materiaal dat vaak wordt gebruikt in de horloge-industrie. De wijzerplaat is voorzien van de kenmerkende Tiffany Blue kleur, die het horloge een unieke uitstraling geeft en het een echte eyecatcher maakt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...