Beperkte editie Rado True Square Thinline - Le Corbusier kleurenpalet

Het merk Rado heeft een indrukwekkende collectie nieuwe horloges uitgebracht, genaamd de 'True Square Thinline Les Couleurs Le Corbusier', die een eerbetoon is aan het unieke kleurensysteem van de architect Le Corbusier. De “Les Couleurs Le Corbusier” collectie vertegenwoordigt de 63 shades die Le Corbusier heeft ontworpen en gebruikt in zijn architectonische projecten.

Le Corbusier was een gerespecteerde architect, kunstenaar en denker uit Zwitserland die bekend staat om zijn baanbrekende bijdragen aan de moderne architectuur in de 20e eeuw. Hij ontwierp een kleurtheorie genaamd 'Architectural Polychromy' waarin hij 63 kleuren tot een coherent systeem samenvoegde. Dit systeem werd een belangrijk kenmerk van zijn architecturale en decoratieve ontwerpen.

De luxe Zwitserse horlogemaker Rado erkent het belang van dit systeem en heeft het opgenomen in zijn nieuwste collectie horloges. Elk van de negen horloges in deze collectie is een beperkte editie met slechts 999 stuks wereldwijd beschikbaar. Ze worden allemaal gekenmerkt door verschillende kleuren die zijn geïnspireerd door Le Corbusier'sbaanbrekende kleurenpalet.

De horloges in de collectie zijn gebaseerd op het True Square Thinline-model van Rado. Dit model staat bekend om zijn elegantie en gebruiksgemak, aangezien het horloge slechts 5mm dik is. De horloges zijn gemaakt met behulp van de 'high-tech ceramic' technologie van Rado, een innovatief proces dat garant staat voor een lichtgewicht en krasbestendig product.

De wijzerplaat van elk horloge in de collectie heeft een monochromatisch ontwerp, waarbij de wijzers en tijdsaanduidingen dezelfde kleur hebben als de rest van het horloge. De case back van de horloges bevat ook een speciale gravure: het unieke serienummer van het horloge en de naam van de kleur die is gekozen uit Le Corbusier'skleurenpalet.

Rado heeft niet alleen de kleuren van Le Corbusier naar de horlogewereld gebracht, maar ook hun betekenis. Elke kleur in het palet heeft een specifieke betekenis en emotie die door de architect is gekozen om bepaalde gevoelens en associaties op te roepen. Zo heeft bijvoorbeeld de kleur 'Luminous pink' de betekenis van de jeugd en vreugde, terwijl 'Spectacular ultramarine' de verbeelding en spiritualiteit vertegenwoordigt.

Het samenspel tussen vorm, kleur en licht speelt een centrale rol in Le Corbusier'sontwerpen. Deze principes zijn ook weerspiegeld in Rado'sTrue Square Thinline collectie, die de geometrische vormen van het horloge en de selectie van kleuren benadrukt als belangrijke esthetische elementen.

Rado'snieuwe True Square Thinline Les Couleurs Le Corbusier horloges zijn niet alleen een eerbetoon aan een van de grootste vernieuwers in de architectuur, maar ook een demonstratie van Rado'sengagement voor design en innovatie. Met deze collectie slaagt Rado erin om de brug te slaan tussen architectuur, kunst en uurwerkdesign en zo de aandacht te vestigen op de diepgaande verbinding tussen deze disciplines.

In het hart van elke tijdmeter in deze reeks ligt het streven naar perfectie en technische precisie dat zowel Rado als Le Corbusier kenmerkt. En hoewel het kleurenschema centraal staat in dit project, legt het ook de nadruk op de essentie van tijdwaarneming an sich: de stille getuige van vergankelijke momenten en eeuwige cycli, stilgezet in een object van pure esthetiek.

De Rado True Square Thinline Les Couleurs Le Corbusier collectie is daarmee een onmiskenbaar kunstwerk dat zowel de geest van Le Corbusier'sarchitecturale visie als Rado'stoewijding aan vakmanschap en innovatie eert.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...