Bell & Ross BR 03-92 Diver TARA - duikhorloge met missie

Bell & Ross, het gerenommeerde Franse horlogemerk dat bekend staat om zijn professionele tijdmeetinstrumenten, heeft onlangs een nieuw horloge geïntroduceerd dat zowel de esthetische eigenschappen van een luxe uurwerk als de functionele vereisten van diepzeeduiken combineert. De BR 03-92 Diver TARA is niet alleen een stijlvol accessoire voor de avontuurlijke duiker; het horloge dient ook een hoger doel door bij te dragen aan het onderzoek naar en de bescherming van de oceanen.

De BR 03-92 Diver TARA is geïnspireerd door de ontdekkingsreis van het researchschip Tara, dat al sinds 2003 de wereldzeeën bevaart om kritisch onderzoek te doen. De Tara Ocean Foundation, opgericht door Agnès b. en Etienne Bourgois, streeft ernaar om de impact van klimaatverandering op onze oceanen te begrijpen en te documenteren. Bell & Ross steunt deze stichting actief door een deel van de opbrengsten van dit horloge te doneren aan de stichting.

Het ontwerp van de BR 03-92 Diver TARA weerspiegelt de verbondenheid met de onderwaterwereld. Het horloge heeft een vierkante kast van 42 mm, die is vervaardigd uit roestvrij staal voor maximale duurzaamheid onder extreme omstandigheden. Een uniek kenmerk is de zwarte kleur aan de achterzijde van de kast, die symbool staat voor de diepten van de oceaan. De wijzerplaat, gehuld in een marineblauwe tint, slaat een brug tussen de mysterieuze onderwaterwereld en de wijdse hemel erboven.

Wat betreft de specificaties, is dit duikhorloge uitgerust om te weerstaan tegen de druk van water tot 300 meter diepte en voldoet daarmee aan de ISO 6425-normen voor duikhorloges. Het is voorzien van een verdraaibare lunette met een 60-minuten schaal, waarmee duikers hun onderwatertijd kunnen bijhouden. De Super-LumiNova® coating op de wijzers en indexen zorgt ervoor dat alles ook in het donker goed afleesbaar blijft.

De BR 03-92 Diver TARA wordt aangedreven door een Calibre BR-CAL.302 automatisch uurwerk, een betrouwbaar mechanisme dat nauwkeurige tijdwaarneming verzekert, zelfs in de meest veeleisende situaties. Het uurwerk is beschermd door een saffierkristal met een anti-reflectieve coating, wat bijdraagt aan de helderheid en leesbaarheid.

Bell & Ross heeft met de BR 03-92 Diver TARA een horloge gecreëerd dat niet alleen dienstdoet als een nauwkeurig instrument voor duikers, maar ook fungeert als een herinnering aan de noodzaak om onze oceanen te beschermen. Het horloge komt met een blauwe rubberen band die comfortabel zit, zelfs over een duikpak, en het is ook mogelijk om het horloge te voorzien van een geweven zwart nylon bandje.

Als erkenning voor de toewijding aan maritieme exploratie, is aan de achterkant van de kast een afbeelding gegraveerd van de schoener Tara, als eerbetoon en herinnering aan het belangrijke werk dat het schip en zijn bemanning verrichten.

De BR 03-92 Diver TARA is een beperkte uitgave, wat bijdraagt aan de exclusiviteit van het horloge. Voor de liefhebbers van zowel duikavonturen als horloges die een verhaal vertellen, biedt dit uurwerk een unieke combinatie van functionaliteit, stijl en een doelgericht verhaal.

Verder uitbreidend op de informatie rond de Bell & Ross BR 03-92 Diver TARA, is het relevant om de toewijding van het merk aan precisie en kwaliteit te benadrukken. Bell & Ross werd opgericht in 1992 door Bruno Belamich (Bell) en Carlos A. Rosillo (Ross), met het idee dat de functionaliteit essentieel is en design altijd ten dienste moet staan van functionaliteit. Dit principe is duidelijk terug te zien in de ontwerpen van hun horloges, die vaak worden gedragen door professionals in extreme omstandigheden, zoals piloten, duikers, en zelfs bomverkenners. Het vinden van de balans tussen robuustheid, precisie en leesbaarheid is de sleutel tot het succes van hun horlogecollecties.

De samenwerking met de Tara Ocean Foundation laat ook zien dat het bedrijf zich bewust is van grotere maatschappelijke kwesties, zoals milieubewustzijn en wetenschappelijk onderzoek. Het partnerschap helpt om bewustzijn te creëren over de urgente problemen die onze oceanen bedreigen, zoals vervuiling, overbevissing en klimaatverandering, en moedigt directe actie aan om deze uitdagingen aan te pakken.

Bij het ontwikkelen van de BR 03-92 Diver TARA heeft Bell & Ross niet alleen gedacht aan esthetiek en functionaliteit, maar ook aan comfort en veelzijdigheid. Zo is de blauwe rubberen band speciaal ontworpen voor gemakkelijk gebruik in en rond het water, terwijl de optie van een nylon bandje het horloge een meer casual uitstraling geeft voor dagelijks gebruik. Het vermogen om bandjes te wisselen geeft eigenaren de kans om hun horloge aan te passen aan verschillende situaties en stijlen.

Verder is de focus op nachtvisibiliteit met de Super-LumiNova® coating bijzonder nuttig voor duikers, wie afhankelijk zijn van snelle en betrouwbare tijdmeting in donkere of troebele wateren. Het feit dat het horloge ook nog eens een krasbestendige saffierkristal heeft, verhoogt de duurzaamheid en geeft het horloge een langere levensduur.

In de horlogewereld wordt het BR 03-92 Diver TARA-model gezien als een treffend voorbeeld van hoe design en functionaliteit perfect samen kunnen gaan met sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Het is niet alleen een tool voor duikers om veilig en stijlvol hun sport uit te oefenen, maar ook een statement van steun aan wetenschappelijk onderzoek en duurzaamheid.

Met de release van de BR 03-92 Diver TARA laat Bell & Ross zien dat luxe horloges meer kunnen zijn dan alleen statussymbolen. Ze kunnen ook een krachtige boodschap uitdragen en een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Voor potentiële kopers die op zoek zijn naar een horloge met diepgang, zowel letterlijk als figuurlijk, is de BR 03-92 Diver TARA een uitmuntende keuze. Het is een belichaming van avontuur, wetenschap en stijl, allemaal om de pols van de drager.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...