Audemars Piguet s bekroonde Royal Oak Jumbo Extra-Dun horloge

Audemars Piguet, een horlogemaker die bekend staat om zijn innovatieve creaties, heeft onlangs met zijn Royal Oak 'Jumbo' Extra-Dun horloge de prestigieuze horlogerieprijs gewonnen tijdens de 21e Grand Prix d'Horlogerie de Genève, ook wel de Oscars van de horloge-industrie genoemd. Deze jaarlijkse wedstrijd omvat 14 categorieën, variërend van duikhorloges tot ingewikkelde kalenderuurwerken.

In zijn categorie streden zes genomineerden, waaronder rivalen als Vacheron Constantin en Tudor, om de felbegeerde prijs. Uiteindelijk werd de slanke Royal Oak 'Jumbo' Extra-Dun van Audemars Piguet erkend voor zijn tijdloze ontwerp. Het horloge heeft een 39 mm kast en armband van 950 platina, afgewerkt met een oogverblindend saffierglas. De groene zonnestraal wijzerplaat is voorzien van witgouden uurmarkeringen, een datumvenster en de karakteristieke Royal Oak-wijzers met lichtgevende coating.

Het horloge beschikt ook over een transparante saffier achterkant die liefhebbers een kijkje biedt op het 22-karaats gouden oscillerende gewicht, een onderdeel van het zelfopwindende Calibre 2121 van Audemars Piguet, dat in 1972 werd geïntroduceerd met de Royal Oak. Het 247-componenten uurwerk is zichtbaar achter het oscillerende gewicht en heeft een ultradunne dikte van slechts 3,05 mm. Dit draagt bij aan het slanke profiel van het horloge, dat ondanks zijn geringe dikte toch een gangreserve van minstens 40 uur biedt bij 19.800 trillingen per uur. Bovendien is het horloge waterdicht tot 50 meter.

In de jaren zeventig lanceerde Audemars Piguet zijn eerste Royal Oak-horloges met kleurrijke stenen wijzerplaten, waaronder opvallende bruine, groene en blauwe tinten. Deze modellen baanden de weg voor de volgende generatie expressieve wijzerplaten van het merk in de jaren negentig. Over de toekomst van het bedrijf zei Audemars Piguet CEO François-Henry Bennahmias: 'Tijdens de pandemie moest de horloge-industrie zich opnieuw uitvinden en raakten veel mensen geïnteresseerd in haute horlogerie. We zien nu een toename van zeer jonge klanten die gefascineerd zijn door Zwitserse uurwerken wereldwijd, dus laten we ze blijven inspireren met ons vakmanschap. Het beste moet nog komen.'

Audemars Piguet blijft zichzelf overtreffen met zijn innovatieve creaties en ongeëvenaard vakmanschap. De Royal Oak-collectie heeft in de loop der jaren een breed scala aan modellen voortgebracht, zoals de Royal Oak Offshore, een robuustere en sportievere variant, en de Royal Oak Concept, waarin de grenzen van technologie en ontwerp verder worden verlegd.

Naast de Royal Oak-collectie biedt Audemars Piguet ook andere opmerkelijke collecties, zoals de elegante en verfijnde Jules Audemars-lijn, de stijlvolle Millenary-serie en de klassieke en tijdloze Code 11.59-reeks. Met deze diverse selectie van horloges spreekt het merk een breed scala aan klanten aan, van liefhebbers van traditionele uurwerken tot diegenen die op zoek zijn naar avant-gardistische en gedurfde ontwerpen.

De toewijding van Audemars Piguet aan milieubewustzijn en duurzaamheid is ook een belangrijk aspect van het merk. In 2020 heeft Audemars Piguet aangekondigd dat het 100% koolstofneutraal zal worden door middel van het verminderen van de uitstoot, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het ondersteunen van gecertificeerde koolstofcompensatieprojecten.

Bovendien zet het bedrijf zich in voor het behoud van het vakmanschap door middel van de Audemars Piguet Foundation. Deze stichting, opgericht in 1992, bevordert het behoud van bossen over de hele wereld en ondersteunt educatieve en milieuprojecten om lokale gemeenschappen te helpen hun natuurlijke omgeving te beschermen.

Audemars Piguet'stoewijding aan innovatie, vakmanschap en duurzaamheid maakt het merk uniek in de horloge-industrie en belooft een veelbelovende toekomst voor zowel het bedrijf als zijn klanten. Met een groeiend aantal jonge, gepassioneerde klanten die geïnteresseerd zijn in haute horlogerie, kunnen we nog veel meer baanbrekende ontwerpen en technologieën verwachten van dit gerenommeerde Zwitserse horlogemerk.

Belangrijkste collecties van Audemars Piguet

Royal Oak:

  • Kenmerkend achthoekig ontwerp met geïntegreerde armband
  • Roestvrij staal, goud, platina en keramische opties
  • Prijsklasse: €20.000 - €150.000+


Royal Oak Offshore:

  • Sportievere en robuustere versie van de Royal Oak
  • Beschikbaar in chronograaf, duiker en tourbillon modellen
  • Prijsklasse: €25.000 - €200.000+


Royal Oak Concept:

  • Avant-gardistische en technologisch geavanceerde modellen
  • Hoogstaande complicaties zoals de Supersonnerie, Flying Tourbillon en GMT
  • Prijsklasse: €150.000 - €500.000+


Jules Audemars:

  • Elegant en verfijnd ontwerp met klassieke ronde kast
  • Beschikbaar met eenvoudige tijdweergave, chronograaf, tourbillon en eeuwigdurende kalendercomplicaties
  • Prijsklasse: €20.000 - €250.000+


Millenary:

  • Ovale kast en onderscheidende, gelaagde wijzerplaat
  • Beschikbaar met handgewonden en automatische uurwerken, evenals tourbillon-modellen
  • Prijsklasse: €20.000 - €150.000+


Code 11.59:

  • Hedendaagse ronde kast met geskeletteerde lugs en dubbel gebogen saffierglas
  • Beschikbaar met tijdweergave, chronograaf, tourbillon en eeuwigdurende kalendercomplicaties
  • Prijsklasse: €25.000 - €300.000+


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...