Atelier Palmier - exotische handgemaakte sieraden in Antwerpen

In Antwerpen bevindt zich nu de Secret Garden Showroom van Atelier Palmier. De handgemaakte sieraden, een creatie van Ysalyne Van Dessel, de oprichtster van Atelier Palmier, zijn nu te bewonderen in deze showroom in Berchem, gelegen boven haar werkplaats. Deze levendige ruimte biedt bezoekers de mogelijkheid om de huidige collectie van Atelier Palmier te ontdekken en om een geliefd sieraad te herstellen.

Ysalyne Van Dessel, bekend om haar handgemaakte sieraden geïnspireerd op de Parijse Art Deco stijl, is een getalenteerde ontwerpster die uitblinkt in haar vak. Haar merk, Atelier Palmier, is een eerbetoon aan haar tijd in Parijs, waar ze de fijne kneepjes van het vak leerde, en aan haar liefde voor palmbomen. Opgericht in 2018, behoort Atelier Palmier nu tot de top van sieradenontwerpers in België.

De exotische naam van het merk wordt weerspiegeld in de sieraden van Ysalyne, waarbij uitheemse inspiratie een constante factor is in haar collecties en nu ook in haar nieuwe Secret Garden Showroom. Ysalyne streeft ernaar om het geluk dat men voelt bij het zien van een palmboom tijdens het reizen, te weerspiegelen in haar sieraden. Kleur speelt een centrale rol in de exotische collecties en de identiteit van Atelier Palmier, een aspect dat ook terugkomt in de nieuwe showroom.

De sieraden van Atelier Palmier zijn tijdloos maar toch opvallend, een unieke combinatie die bereikt wordt door het mengen van kleuren en edelstenen. Ysalyne begon haar carrière op een authentieke manier, met een 'atelier' in de kelder van haar ouderlijk huis. Inmiddels heeft ze haar atelier verplaatst naar een herenhuis in Berchem.

De nieuwe Secret Garden Showroom biedt bezoekers de kans om de huidige en tijdloze collectie van Atelier Palmier te bewonderen in een ruimte gevuld met meubels en decoraties die de essentie van het merk weerspiegelen. De collecties zijn zowel luxueus als draagbaar, ontworpen om zowel bij het douchen als bij het sporten gedragen te worden. Bovendien zijn de sieraden unisex, een belangrijk aspect voor de ontwerpster.

Een extra service die Atelier Palmier biedt, is de mogelijkheid om sieraden te personaliseren of te herstellen. Het atelier kan een verouderd sieraad nieuw leven inblazen zonder de authenticiteit ervan te verliezen. Daarnaast kan het atelier ook een sieraad op maat ontwerpen vanaf nul, waardoor een uniek en tijdloos sieraad ontstaat dat generaties lang kan worden gekoesterd.

Atelier Palmier is een goudsmid atelier gevestigd in Berchem, nabij Antwerpen, sinds 2018. Bezoekers kunnen er terecht voor de collectie geïnspireerd op de Parijse Art Deco stijl, of om hun eigen unieke sieraad te laten maken. Het atelier staat voor handgemaakte, unieke stukken die een leven lang meegaan en begeleidt klanten in hun keuze om de best mogelijke ervaring te bieden. Voor gepersonaliseerde sieraden wordt er zorgvuldig geluisterd naar de ideeën van de klant om een ontwerp te creëren dat aan hun smaak voldoet. Dit ontwerp wordt vervolgens met de hand vervaardigd met traditionele technieken, om altijd de best mogelijke kwaliteit te garanderen.

Ysalyne heeft van jongs af aan sieraden gemaakt voor familie en vrienden en ontdekte dat de stukken die ze maakte, een grote emotionele waarde hadden: sieraden maken mensen gelukkig. Na haar studie Moderne Talen werd haar droom om haar eigen sieradenmerk te starten nog groter. Na haar opleiding tot goudsmid in Antwerpen besloot ze haar horizon te verbreden en begon ze in Parijs te studeren om de kunst van het goudsmeden te beheersen en zich verder te ontwikkelen op het gebied van design en kunstgeschiedenis. Deze inzet werd beloond met de 'Prix Avenir Métier d'Art', die ze in Parijs won. Vandaag is haar grote droom uitgekomen en creëert ze sieraden onder de naam Atelier Palmier.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...