ASICS X Wood Wood brengen GT-2160 sneakers op de markt

ASICS en Wood Wood, een Kopenhagen-gebaseerde mode- en lifestylemerk, hebben hun krachten gebundeld om een heruitgave van de iconische GT-2160™ loopschoen te introduceren. Dit partnerschap kenmerkt zich als een samensmelting van sportief erfgoed en moderne esthetiek, en biedt sneakerliefhebbers een vernieuwde versie van de klassieke hardloopschoen uit 2011.

De herziene GT-2160™ by Wood Wood behoudt veel van zijn originele designkenmerken, die destijds toegejuicht werden voor hun functie en comfort. Het model was bekend om zijn befaamde ASICS GEL™-technologie in de hak, die zorgt voor optimale demping en een prettige loopervaring. Ook de DuoMax™ ondersteuning in de middenvoet is gebleven, wat bijdraagt aan de stabiliteit van de sneaker.

Wat echter opvalt in deze samenwerking zijn de frisse details die Wood Wood heeft toegevoegd. De schoen pronkt met een nieuw kleurenpalet dat beige en oranje combineert, wat een visueel aantrekkelijk contrast oplevert. Daarnaast zijn er subtiele brandmerkingen aangebracht, waaronder het co-branded tonglabel en diverse andere iconografische verwijzingen die de gedeelde geschiedenis van de twee merken eer aandoen.

Functionaliteit blijft een kernaspect van de GT-2160™, waarbij de SOFTSHELL-toebox bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, ideaal voor de avontuurlijke drager. De op maat gemaakte inlegzolen en verbeterde veters, samen met de reflecterende details, verhogen bovendien het praktische nut en de veiligheid tijdens het lopen in minder verlichte omgevingen.

De sneakers worden ondersteund door een marketingcampagne die je meevoert naar het archief van Wood Wood, waarbij de nadruk ligt op het doorstaan van de tand des tijds door design en functionaliteit. Dit wordt gevisualiseerd door de setting van de campagne in een oud magazijn, waarin de tijdloosheid en duurzaamheid van het ontwerp centraal staan.

Voor de liefhebber van zowel historie als hedendaagse stijl, biedt de ASICS x Wood Wood GT-2160™ een intrigerende blend van beide werelden. De respect voor het originele ontwerp, gecombineerd met de subtiele maar kenmerkende aanpassingen van Wood Wood, maken deze sneaker tot een must-have voor verzamelaars en alledaagse gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en stijlvolle schoen.

De gelimiteerde editie sneakers zullen beschikbaar zijn vanaf 15 maart 2024 op de officiële website van Wood Wood, evenals bij geselecteerde retailers wereldwijd. De release gaat gepaard met een exclusieve lunch event, waarbij genodigden als eerste de mogelijkheid krijgen om de begeerde GT-2160™ aan te schaffen en te ervaren hoe verleden en heden samenkomen in dit unieke paar schoenen.

De samenwerking tussen ASICS en Wood Wood brengt niet alleen een stukje nostalgie terug, maar opent ook de deur naar toekomstige innovaties op het gebied van sneakerdesign. De lancering van de GT-2160™ markeert dan ook een hoogtepunt in de voortdurende evolutie van loopschoenen en straatmode, waarbij comfort, stijl en duurzaamheid samenkomen in een harmonieus ontwerp.

Het fenomeen van samenwerkingen tussen gerenommeerde sportmerken en modemerken is niet nieuw, maar blijft een spannende ontwikkeling binnen de wereld van fashion en sportswear. Het is een trend die begon aan het begin van de 21e eeuw en sindsdien aan populariteit heeft gewonnen, wat resulteert in enkele van de meest memorabele en begeerde sneaker releases in de recente geschiedenis.

Deze collaboratieve projecten gaan vaak verder dan alleen het creëren van een nieuw product; ze brengen culturen samen, verbinden verschillende levensstijlen en genereren vaak een uniek verhaal dat beide merken versterkt. Het is een kans voor merken om een nieuw publiek aan te trekken en voor consumenten om een stukje van dit gedeelde verhaal te bezitten.

Een belangrijk aspect van veel sneaker samenwerkingen is de balans tussen respect voor het erfgoed en de drang naar innovatie. In het geval van de ASICS x Wood Wood GT-2160™ is het duidelijk dat er grote aandacht is besteed aan het behoud van het iconische silhouet van de oorspronkelijke GT-2160™, terwijl er toch moderne elementen aan zijn toegevoegd. Dit toont aan hoe historisch design kan worden getransformeerd tot een product dat past bij de hedendaagse smaak en technologische vooruitgang.

Bovendien speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in de mode-industrie, en samenwerkingsprojecten zoals deze kunnen een platform bieden om dit bewustzijn te vergroten. Door duurzame materialen te gebruiken of door productieprocessen te verbeteren, kunnen merken laten zien dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun impact op de wereld.

De exclusiviteit van dergelijke releases, zoals de GT-2160™ van ASICS en Wood Wood, draagt bij aan de aantrekkingskracht. Het idee om een van de weinige eigenaren te zijn van een speciaal product maakt deze items vaak tot collectors items. Het genereert een hype die zowel online als offline gevoeld wordt en die leidt tot lange wachtrijen voor winkels en intense online loterijen.

Om deze reden is het ook fascinerend om te kijken naar de secundaire markt, waar limited edition sneakers soms voor veelvouden van hun oorspronkelijke prijs worden verkocht. Het wordt een spel van vraag en aanbod, waarbij de sneaker subcultuur gepassioneerde verzamelaars en investeerders aantrekt die bereid zijn om flink te investeren in zeldzame en exclusieve uitgaven.

De lancering van de ASICS x Wood Wood GT-2160™ is meer dan alleen een nieuwe sneaker; het is een reflectie van een cultuur die voortdurend evolueert en een voorbeeld van hoe twee verschillende werelden elkaar kunnen versterken. Het toont de kracht van samenwerking en het belang van innovatie, terwijl het tegelijkertijd een brug slaat tussen verleden en toekomst. Het is een statement over het belang van kwaliteit en stijl in een steeds veranderende wereld.

Kijkend naar de toekomst, is het waarschijnlijk dat we nog vele soortgelijke samenwerkingen zullen zien. Wat elke release echter uniek maakt, is de manier waarop elk merk zijn identiteit en visie inbrengt in het project. Voor sneakerliefhebbers en fashionista's wereldwijd is dit een spannende tijd – een tijdperk waarin ze getuige kunnen zijn van de geboorte van nieuwe klassiekers en de herinterpretatie van oude favorieten.

Met de release van de GT-2160™ hebben ASICS en Wood Wood duidelijk een statement gemaakt in de sneakerwereld. Hun gezamenlijke visie heeft geresulteerd in een schoen die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel geavanceerd is, een ware ode aan het verleden en een stap richting de toekomst van sneakerontwerp.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...