Arnold & Son viert 250-jarig jubileum met nieuwe Royal TEC1

Arnold & Son, een gerenommeerd horlogemerk met een geschiedenis van 250 jaar, onthult trots hun nieuwste uurwerk, de Royal TEC1. Dit bijzondere horloge legt de nadruk op Haute Horlogerie en is een primeur voor het merk, omdat het de eerste keer is dat ze een tourbillon, een kolomwielchronograaf en een automatisch opwindsysteem combineren in één uurwerk.

De TEC1, de derde tourbillon van Arnold & Son, maakt deel uit van de Royal Collection, die geïnspireerd is op de horloges die oprichter John Arnold aan het begin van zijn carrière heeft gemaakt voor koning George III en leden van het koninklijk hof. Met dit nieuwe horloge brengt het merk een eerbetoon aan zijn rijke erfgoed en vakmanschap.

Het horloge zal verkrijgbaar zijn in drie edities. Allereerst is er het exclusieve Limited Edition 250th-jubileumstuk, vervaardigd van 18-karaats rood goud, met een imposante kast van 45 mm. De wijzerplaat is blauw gelakt en voorzien van een prachtig guilloché patroon, met daarop het opschrift '250th Anniversary'. Het horloge is uitgerust met een 22-karaats roodgouden rotor, wat bijdraagt aan de luxe uitstraling.

Daarnaast zijn er de onbeperkte uitvoeringen van de TEC1. Een van deze modellen is vervaardigd van 18-karaats rood goud en heeft een antracietkleurige wijzerplaat. De andere versie heeft een palladium kast met een zilverwitte wijzerplaat en zilveren details. Beide uitvoeringen stralen elegantie en vakmanschap uit, kenmerkend voor Arnold & Son.

Elk TEC1-horloge wordt geleverd met een elegante, met de hand gestikte alligatorband die het luxueuze karakter van het horloge benadrukt. Hoewel de prijs van het Limited Edition 250th-jubileumstuk nog niet bekend is gemaakt, wordt verwacht dat de niet-beperkte versies een prijskaartje zullen hebben van $89.100,00.

Met de introductie van de Royal TEC1 zet Arnold & Son een nieuwe mijlpaal in hun indrukwekkende geschiedenis. Dit horloge belichaamt de passie voor vakmanschap en innovatie die het merk al 250 jaar kenmerkt, en is een waar pronkstuk voor horlogeliefhebbers over de hele wereld.

Als we verder gaan, is het vermeldenswaardig dat de Royal TEC1 niet alleen een indrukwekkend design heeft, maar ook uitblinkt in technische specificaties. Het tourbillonmechanisme, dat zichtbaar is op de wijzerplaat, zorgt voor een superieure precisie en compensatie van zwaartekrachtinvloeden. Dit is vooral belangrijk voor horloges van dit kaliber.

De kolomwielchronograaf, een andere complexiteit die in de TEC1 is geïntegreerd, biedt de mogelijkheid om nauwkeurig tijdsintervallen te meten met een druk op de knop. Dit is een geliefde functie onder horlogeliefhebbers en professionals.

Wat betreft het automatische opwindsysteem, maakt Arnold & Son gebruik van een hoogwaardig mechanisme dat het horloge voorziet van energie door simpelweg de polsbeweging van de drager. Dit betekent dat het horloge niet handmatig hoeft te worden opgewonden en altijd klaar is voor gebruik.

Bij het vieren van hun 250-jarig jubileum heeft Arnold & Son ervoor gezorgd dat de TEC1 een eerbetoon is aan hun rijke geschiedenis en vakmanschap. Het merk heeft zich altijd gericht op het creëren van horloges van uitzonderlijke kwaliteit, en deze nieuwe toevoeging aan de Royal Collection is daarop geen uitzondering.

Met de drie edities van de TEC1 biedt Arnold & Son verschillende opties om aan verschillende smaken en voorkeuren te voldoen. Of het nu gaat om het exclusieve Limited Edition 250th-jubileumstuk met zijn opvallende rode gouden kast en blauwe wijzerplaat, of de tijdloze elegantie van de onbeperkte uitvoeringen, het merk biedt een luxueuze keuze voor horlogeliefhebbers.

Terwijl we wachten op de officiële prijs van het Limited Edition 250th-jubileumstuk, kunnen we ons verheugen op de verwachte prijs van de niet-beperkte versies van de TEC1, die naar verwachting rond $89.100,00. zullen liggen. Dit is een investering die het vakmanschap, de exclusiviteit en de technische complexiteit van dit bijzondere horloge weerspiegelt.

Met de Royal TEC1 zet Arnold & Son zijn traditie voort om tijdloze horloges te creëren die zowel esthetisch als technisch indrukwekkend zijn. Als een van de meest gerespecteerde horlogemakers ter wereld blijft het merk zijn positie versterken en opnieuw definiëren, en het 250-jarig jubileum is een perfecte gelegenheid om dit te vieren.

Over Arnold & Son

Arnold & Son is een gerenommeerd horlogemerk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1764. Het werd opgericht door de befaamde Britse horlogemaker John Arnold, die bekend stond om zijn technische innovaties en vakmanschap. In de loop der jaren heeft het merk een indrukwekkend erfgoed opgebouwd en een reputatie verworven als een van de meest prestigieuze horlogemakers ter wereld.

Het merk heeft altijd gestreefd naar perfectie in elk aspect van hun horloges, van de ontwerpen tot de technische complexiteit en de gebruikte materialen. Elk uurwerk dat de werkplaats van Arnold & Son verlaat, is een meesterwerk van precisie, esthetiek en vakmanschap.

De horloges van Arnold & Son staan bekend om hun innovatieve complicaties, zoals tourbillons, chronografen en eeuwigdurende kalenders. Het merk heeft een reputatie opgebouwd voor het combineren van traditionele horlogemakertechnieken met moderne technologieën, waardoor ze unieke en technisch geavanceerde uurwerken kunnen creëren.

Naast hun technische prestaties besteedt Arnold & Son ook veel aandacht aan het esthetische aspect van hun horloges. Elk ontwerp weerspiegelt een tijdloze elegantie en verfijning, met oog voor detail en vakmanschap. De wijzerplaten zijn vaak voorzien van prachtige guilloché-patronen en andere decoratieve elementen die de schoonheid van het horloge versterken.

Arnold & Son blijft trouw aan zijn erfgoed en ambachtelijke tradities, terwijl ze ook streven naar vernieuwing en vooruitgang in de horlogewereld. Het merk blijft nieuwe modellen introduceren die zowel verzamelaars als liefhebbers van haute horlogerie aanspreken.

Met hun 250-jarig jubileum viert Arnold & Son niet alleen een mijlpaal in hun geschiedenis, maar ook hun voortdurende toewijding aan excellentie in horlogemaken. Het nieuwe uurwerk, de Royal TEC1, is een treffend voorbeeld van de passie en het vakmanschap dat het merk al eeuwenlang drijft. Als een van de leidende namen in de horlogewereld blijft Arnold & Son de norm stellen voor precisie, innovatie en schoonheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...