Arnold & Son's onthuld verbluffende Royal Collection horloges

Arnold & Son's onthuld verbluffende Royal Collection horloges

Als het geheugen dient, is dit de tweede keer dat we werken laten zien die zijn ondertekend door de prachtige uurwerkfabrikant Arnold & Son. Het merk heeft eerder de verbluffende Royal Collection onthuld, met invloed van de vogue-horloges die tijdens het vroege leven van John Arnold werden uitgebracht voor het koninklijk hof en koning George III. Deze keer, de Zwitserse maker van prachtige uurwerken is klaar met de Instrument Collection, geïnspireerd op de polshorloges die werden ontwikkeld en gepresenteerd tijdens het tweede deel van het leven van John Arnold en later, gekenmerkt door de voorbijgaande weg van zijn zoon, John Roger.

Hun enige doel was precisie en waarde. Tegenwoordig zijn de nieuwste stukken in de Instrument Collection gebaseerd op een eenheid tussen de beste esthetiek en maritieme precisie. We hebben het over de Instrument DBG Equation GMT, de Instrument TBR en Instrument DBS Equation Sidereal. Ze zijn volledig gemaakt van elegante materialen, door middel van uitgebreide handproductie en ingewikkelde technieken. De eerste die beschrijft, de Instrument DBG Equation GMT, is naar verluidt verkrijgbaar met een prachtig 18-karaats roségoud of roestvrij staal, met twee afzonderlijke displays. Elk van de twee wordt aangedreven door zijn eigen loop en tandwieltrein, naast intrinsiek evenwicht en echappement. Volgens Arnold & Son biedt deze opstelling de drager de mogelijkheid om twee verschillende tijdzones te onderscheiden en om vast te stellen of de tweede zone wordt gedomineerd door nacht- of daglicht.

De tweede in onze show, de Instrument TBR, is in feite het eerste uurwerk van de Instrument Collection. Het heeft het eerste automatische uurwerk met geïntegreerd True Beat-systeem, een functie die is ontwikkeld en vervaardigd in de fijne ateliers van La Chaux-de-Fonds. Het is verkrijgbaar met een 18-karaats roségouden of roestvrijstalen kast, terwijl de TBR-nominatie eenvoudig de twee complicaties van de horloges weergeeft: True Beat en Retrograde. Het laatste stuk, de Instrument DBS Equation Sidereal, is een state of the art gadget, een eerbetoon aan de beroemde nrs. 1 en 2 polshorloges, die oorspronkelijk werden vervaardigd door John Roger Arnold. Ze toonden vroeger de middelen zonne-energie en de sterrentijden op twee mooie, aparte subdials. Dit model heeft een naam gekregen die de complicaties, de dubbele balans en sterrentijd beschrijft, naast het gloednieuwe A&S1311-kaliber.