Yunak Evleri - een uniek luxueus Hotel in het hart van de Cappadocische grotten

In het adembenemende buitenaardse landschap van Cappadocië, verscholen in het eeuwenoude dorp Ürgüp, nestelt zich een bijzondere verblijfplaats: Yunak Evleri. Dit unieke, luxueuze hotel is direct uitgehouwen in de kalkstenen kliffen en opende zijn deuren in 2000. Het bestaat uit een complex van 10 grotwoningen, met in totaal 120 privékamers die dateren uit de 5de en 6de eeuw, en een 19de eeuws Grieks herenhuis.

Het bijzondere aan Yunak Evleri is de perfecte samensmelting van historische sfeer en modern comfort. De kamers van dit etablissement zijn stuk voor stuk uniek ingericht in een warme, traditionele stijl, met handgemaakte meubels en antieke decorstukken. De private patio'sbieden een betoverend uitzicht op de Turkse Mesa. Ondanks zijn grootte behoudt Yunak Evleri een intieme sfeer, terwijl er ook genoeg ruimte is voor privacy.

Naast de grotkamers heeft Yunak Evleri ook een majestueus hoofdgebouw, een 19de eeuws Grieks herenhuis. Het herenhuis straalt een geraffineerde charme uit en herbergt diverse gezellige vergaderruimtes, ideaal voor een ontspannen avond. Bovendien zijn er twee buitenzwembaden en een binnenspa, waar je kunt genieten van een weids uitzicht op de feeërieke schoorstenen en rotsformaties van Cappadocië.

Yunak Evleri speelt in op de natuurlijke schoonheid van zijn omgeving met een dakterras, waar bij kaarslicht lokale, huisgemaakte gerechten worden geserveerd voor het diner en een open ontbijtbuffet. Het is ook de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de fascinerende ondergrondse steden, verborgen kerken en het betoverende rotsachtige terrein van Cappadocië.

De kamers zijn opmerkelijk stil en koel, zelfs tijdens de hete Anatolische zomers. Elke kamer is verrijkt met handgemaakte details, witmarmeren spa'smet een stoomdouche of jacuzzi, en terrassen met een prachtig uitzicht op de omgeving.

Het etablissement beschikt ook over een restaurant op het dak, dat lokale gerechten serveert voor het diner en een open ontbijtbuffet. Bovendien biedt het personeel van Yunak Evleri hulp aan bij het organiseren van uitjes om het unieke Cappadocische landschap te verkennen, of je dat nu te voet, te paard of met de fiets wilt doen.

Voor een onvergetelijke ervaring kun je een heteluchtballonvaart boeken en genieten van een panoramisch uitzicht op deze buitengewone plek. Sinds de opening in 2000 heeft Yunak Evleri ongeveer 200.000 reizigers uit alle regio'svan de wereld verwelkomd. Met zijn gunstige ligging in het centrum van Ürgüp is Yunak Evleri een perfecte uitvalsbasis voor dagtochten in Cappadocië.

Het hotel beschikt over een breed scala aan accommodaties, variërend van exotische luxueuze grotten tot meerkamer deluxe suites, waaronder gezinssuites. Elke kamer heeft zijn eigen ruime, privé-marmeren badkamer met Italiaanse armaturen en keramische Chartwell-wastafels. De suites hebben ofwel een hydromassage of stoombaden. Het hotel biedt ook twee buitenzwembaden en een binnenspa.

Yunak Evleri biedt een historische atmosfeer gecombineerd met het comfort en de warmte van een eigen huis. Het Yunak Evleri Hotel bestaat uit 120 kamers, waarvan 40 suites, 20 deluxe en 60 klassieke kamers, en heeft een capaciteit voor 250 gasten.

Cappadocië is sinds 1985 een onderdeel van het Göreme National Park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze dagen is Cappadocië een bestemmingsrestaurant dat jaarlijks duizenden mensen bedient in onze unieke, rustieke, grotachtige omgeving.

  • Kamers: Het hotel heeft 120 kamers in totaal, verdeeld over drie categorieën: 40 luxueuze suites, 20 deluxe kamers en 60 klassieke kamers. Elk type kamer heeft zijn eigen unieke stijl en charme, waarbij de nadruk ligt op een combinatie van modern comfort en historische esthetiek. Alle kamers zijn voorzien van privépatio'smet een uitzicht op de Turkse Mesa.

  • Yunak Restaurant: Dit is het dakterrasrestaurant van het hotel dat een adembenemend uitzicht biedt op de unieke landschappen van Cappadocië. Het restaurant serveert lokale, huisgemaakte gerechten voor het diner en een open ontbijtbuffet.

  • Yunak Bar: Hier kunnen gasten genieten van een breed scala aan drankjes, waaronder lokaal geproduceerde wijnen en versgeperste sappen, in een ontspannen en gezellige omgeving.

  • Zwembaden: Yunak Evleri beschikt over twee buitenzwembaden met een prachtig uitzicht op de feeërieke schoorstenen en rotsformaties van Cappadocië. Dit is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon, omringd door het natuurlijke schoon van de regio.

  • Spa: Het hotel beschikt over een binnenspa, waar gasten kunnen genieten van een scala aan ontspannende en verjongende behandelingen. De spa is ingericht met een vleugje traditionele Turkse stijl.

  • Vergaderzalen: In het 19de eeuwse Griekse herenhuis bevinden zich diverse vergaderruimtes, ideaal voor ontspannen avonden of formele bijeenkomsten.

  • Muziekkamer en TV-kamer: Voor ontspanning en entertainment zijn er een muziekkamer met een breed scala aan CD'som te lenen, en een TV-kamer met comfortabele Turkse kussens en een uitzicht op de omliggende kliffen.

  • Internetruimte: Het hotel biedt een ruimte met computers en draadloze internetverbinding voor gasten die verbonden willen blijven tijdens hun verblijf.

  • Excursiediensten: Het personeel van Yunak Evleri helpt graag bij het organiseren van uitstapjes om het unieke Cappadocische landschap te verkennen, of dit nu te voet, te paard of met de fiets is. Voor een onvergetelijke ervaring kunnen gasten ook een heteluchtballonvaart boeken voor een panoramisch uitzicht op de streek.

  • DVD-kamer: Op de tweede verdieping is er een DVD-kamer, versierd met lokale handgemaakte aardewerk accessoires, kaarsen, en een mooie kachel.


Over Cappadocië

Cappadocië is een historische regio gelegen in het centrale deel van Turkije. Het staat bekend om zijn unieke maanlandschap van rotsformaties, bekend als sprookjesachtige schoorstenen', en zijn uitgestrekte netwerk van ondergrondse steden. Deze geologisch unieke regio is het resultaat van vulkanische activiteit en erosie die millennia lang heeft plaatsgevonden, waardoor een landschap is ontstaan dat nergens anders ter wereld te vinden is.

Het landschap van Cappadocië wordt gedomineerd door deze unieke rotsformaties en de talrijke 'grotwoningen' die door de eeuwen heen in de zachte rots zijn uitgehouwen. Deze grotwoningen en -kerken, die vaak voorzien zijn van prachtige fresco s, getuigen van de rijke geschiedenis van de regio en de vele beschavingen die er doorheen de tijd hebben geleefd.

In de oudheid was Cappadocië een belangrijk centrum van het christendom en vele vroege christelijke gemeenschappen vestigden zich in de regio vanwege de mogelijkheid om veilige en vrijwel onzichtbare schuilplaatsen te creëren in het unieke landschap.

Vandaag de dag is Cappadocië een populaire toeristische bestemming, beroemd om zijn unieke landschappen, historische grotwoningen en -kerken, uitgestrekte ondergrondse steden en ballonvluchten bij zonsopgang, die reizigers een spectaculair uitzicht bieden op het betoverende landschap.

Cappadocië is ook de thuisbasis van het Göreme National Park en de rotslocaties van Cappadocië, die in 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn geplaatst vanwege hun historische, culturele en geologische betekenis. Het Göreme Openluchtmuseum, met zijn goed bewaard gebleven Byzantijnse grotkerken met prachtige fresco s, is een van de hoogtepunten van een bezoek aan de regio.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...