Pilot landt met succes op het meest gevaarlijke vliegveld ter wereld

Het meest gevaarlijke vliegveld ter wereld ligt in Nepal. De landingen hier vergen vaardigheid, ervaring en een zenuw van staal. Het afgelopen weekend werd er getoond hoe lastig een landing op dit vliegveld kan zijn toen er een geweldige landing gedaan werd door een pilot.

Er was een groot publiek aanwezig om de landing te bekijken. Het was een spannende sessie omdat de pilot niet alleen de landing moest volbrengen, maar ook moeste voorkomen dat het vliegtuig botste met de andere vliegtuigen. Na een goed uitgedokterde manoeuvre had de pilot de landing volbracht, wat werd gevolgd door een tijdloze ovatie vanuit de cabine. De landing was zeer indrukwekkend en kreeg veel waardering van tal van bewonderaars.

De pilot, die bekend staat als Khem Raj Rajbhandari, is in Nepal algemeen bekend om zijn ervaring en zijn precieze handelwijze. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het besturen van vliegtuigen en beschikt over de juiste certificeringen om te mogen landen op dit vliegveld.

Het luchtvaartgevaar; Lukla Airport, heeft een korte landingsbaan van slechts 527 meter lang (1.600 voet) en een steile afloop van 12 procent. Omdat de landingsbaan zo kort is, moeten vliegtuigen boven staan precies op de juiste hoogte, of anders staan ze het risico te lopen de landingsbaan te missen. Daarnaast staan ​​op de landingsbaan hoge bergen, waar het moeilijk is om er omheen te navigeren.

De luchthaven ligt op ongeveer 2.800 meter boven de zeespiegel, wat betekent dat de luchtdruk lager is dan op een normaal vliegveld. De lage luchtdruk beïnvloedt de manier waarop het vliegtuig presteert, waardoor het moeilijker is om het vliegtuig in evenwicht te houden op het moment van de landing.

Khem Raj Rajbhandari had een feilloze landing gemaakt met zijn Twin Otter-vliegtuig, wat bijzonder imponerend was om te zien. Het was een perfecte landing van de grond tot aan het uitrollen van de wielen, ongetwijfeld een prestatie van topniveau. Nadat hij het vliegtuig op de landingsbaan had gezet, werd hij beloond met een waardig applaus vanuit de cabine.

Nepal is een populair land voor reizen en heeft veel toeristische attracties. Met meer dan 8 miljoen bezoekers per jaar is het moeilijk voor toeristen om deze attracties te bezoeken zonder eerst naar dit vliegveld vliegen. Behalve de korte landingsbaan, is de kans op slecht weer ook een groot risico voor reizigers. De navigatie is complex en er zijn veel taluds in de buurt. Het is dus duidelijk dat er extra vaardigheid nodig is om een ​​succesvolle landing te maken.

Khem Raj Rajbhandari heeft dit edele doel bereikt en de landing was een ware prestatie. Het incident markeerde de tweede landing die hij heeft gedaan op het moeilijkste vliegveld ter wereld. Hij steeg naar grote hoogte in de lof van bewonderaars na zijn prachtige prestatie vanuit de cabine.

Het gemiddelde salaris van een piloot in Nepal verschilt sterk. Volgens een onderzoek in 2019 bedraagt het jaarsalaris van een Nepalese pilot gemiddeld € 25.000. Hoewel er geen officiële prijs is voor een succesvolle landing op het meest gevaarlijke vliegveld ter wereld, biedt het een unieke uitdaging voor piloten over de hele wereld en illustreert het de prestatie van de pilot.

Khem Raj Rajbhandari'sprestatie bij Lukla Airport is een ware inspiratie voor piloten over de hele wereld, omdat het een perfect voorbeeld is van wat ze kunnen bereiken met ervaring en passie voor het vliegen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...