Ontdek Noord-Italië - top 9 onmisbare bezienswaardigheden

Noord-Italië staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, rijke geschiedenis en verfijnde keuken. Of u nu een gepassioneerde kunstliefhebber bent of de voorkeur geeft aan ontspanning te midden van natuurlijke schoonheid, deze regio biedt voor elk wat wils. Een rondreis door Noord-Italië voert u langs een reeks plaatsen die u absoluut gezien moet hebben. Hier is een overzicht van de top negen bezienswaardigheden die uw avontuur naar een hoger niveau tillen.

Het sprookjesachtige Lago Maggiore

Lago Maggiore, een betoverend meer dat de grens tussen Italië en Zwitserland overschrijdt, is het tweede grootste meer in Italië en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De oevers zijn omzoomd met weelderige tuinen en statige villa's, terwijl de Borromeïsche Eilanden in het midden van het meer een fascinerende geschiedenis en indrukwekkende architectuur aanbieden. Maak een boottocht om Isola Bella te verkennen met zijn barokke paleis en prachtige tuinen, of Isola Madre, bekend om zijn exotische planten en pauwen.

De historische pracht van Turijn

Turijn, de hoofdstad van de regio Piemonte, is een stad die cultuur en geschiedenis ademt. De stad is rijk aan barokke architectuur, musea en historische cafés. Hoogtepunten zijn het Egyptisch Museum, het op één na grootste museum ter wereld gewijd aan Egyptische kunst en cultuur, en het Nationaal Filmmuseum. Vergeet ook niet de Mole Antonelliana te bezoeken, oorspronkelijk een synagoge, nu een iconisch monument van de stad.

De romantiek van Venetië

Venetië, ook wel 'La Serenissima' genoemd, lijkt wel een droomwereld met zijn kronkelende kanalen en statige paleizen. Gondels glijden langs het Canal Grande, onder de Rialtobrug door, en langs het San Marcoplein. Mis de Basiliek van San Marco niet, het Dogepaleis, en maak tijd om simpelweg te verdwalen in het doolhof van steegjes, bruggetjes en pleinen die deze stad zo uniek maken.

Het Comomeer, een weelde van luxe

Het Comomeer is de speeltuin van de elite en beroemdheden, en het is niet moeilijk te zien waarom. Filmsterren hebben hier villa's en het meer zelf biedt een schitterend decor voor ontspanning en recreatie. Geniet van een boottocht, bewonder Villa Carlotta met haar botanische tuinen of verken de pittoreske stadjes zoals Bellagio, bekend als de 'Parel van het Meer'.

De Dolomieten, voor avontuurlijke zielen

De Dolomieten zijn een must voor iedereen die houdt van het buitenleven. Deze majestueuze bergketen biedt spectaculaire wandelroutes, ski- en mountainbike mogelijkheden. Bezoek de indrukwekkende Tre Cime di Lavaredo of geniet van de panoramische uitzichten bij Passo Pordoi. De Dolomieten staan ook bekend om hun unieke cultuur en keuken, een mengeling van Italiaanse en Oostenrijkse invloeden.

De schoonheid van het Gardameer

Het grootste meer van Italië, Lago di Garda, is omringd door bergen, kastelen en schilderachtige dorpen. Ontspan in kuuroorden zoals Sirmione of ga erop uit om de ruïnes van het Romeinse villacomplex Grotte di Catullo te ontdekken. Voor de adrenalinezoekers zijn er volop watersporten en attractieparken zoals Gardaland.

De culinaire hoogstandjes van Emilia-Romagna

Emilia-Romagna, vaak aangeduid als de 'voedselschuur van Italië', staat bekend om zijn heerlijke gastronomie. Proef de authentieke Bolognese saus in Bologna, geniet van Parmezaanse kaas in Parma, of verwen uw smaakpapillen met Aceto Balsamico in Modena. Deze regio is een hemel voor foodies die willen genieten van de beste Italiaanse gerechten en wijnen.

Verona, de stad van Romeo en Julia

Verona is onlosmakelijk verbonden met de tragedie van Shakespeare'sRomeo en Julia. Bezoekers kunnen het beroemde balkon bewonderen waar Julia naar Romeo zou hebben gekeken. Naast deze romantische attractie biedt Verona een schat aan Romeinse architectuur, waaronder een goed bewaard gebleven amfitheater waar nog steeds concerten en opera'sworden gehouden.

Milaan, de modieuze metropool

Milaan is de modehoofdstad van de wereld. Met de luxueuze winkelstraat Via Montenapoleone en de Galleria Vittorio Emanuele II, trekt het modeliefhebbers van over de hele wereld. Maar Milaan is meer dan alleen mode; het is ook de thuisbasis van het beroemde La Scala operahuis, het gotische Duomo-cathedraal, en Leonardo da Vinci's'Het Laatste Avondmaal', te vinden in het klooster van Santa Maria delle Grazie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...