Luxe Skivakanties een interview met Oli Corkhill van Leo Trippi

In de hogere echelons van de reisindustrie heeft Leo Trippi zich gevestigd als een gerenommeerde naam die synoniem staat voor luxe ski-ervaringen. Het bedrijf heeft al vele jaren de reputatie om exclusieve en op maat gemaakte vakanties te bieden aan de meest veeleisende klanten. Aan het roer van deze organisatie staat Oli Corkhill, een persoon wiens passie en toewijding aan de sneeuwsport- en reisbranche hebben bijgedragen aan het creëren van onvergetelijke ervaringen voor ski-enthousiastelingen over de hele wereld.

Het avontuur van Corkhill in de industrie begon toen hij jong was. Na zijn studies aan de Manchester University trok hij naar de Zwitserse Alpen, waar hij eerst als skileraar werkte alvorens meerdere rollen binnen de skisector op zich te nemen. Zijn ervaring met de logistiek van high-end reizen vormde de perfecte springplank voor zijn huidige rol als CEO van Leo Trippi, waar hij heeft bijgedragen aan de verdere groei en het succes van het bedrijf.

Leo Trippi geniet van een rijke historie, daterend uit 1882, toen het nog een Zwitsers familiebedrijf was dat zich specialiseerde in het faciliteren van reizen voor eminente figuren naar St. Moritz. Hedendaags is het bedrijf actief in meer dan zestig skibestemmingen wereldwijd en blijft het een leider in de niche van luxe reizen. Het begrijpen van de verfijnde eisen van hun klantenbase en het leveren van naadloze ervaringen staan centraal in hun dienstverlening.

De filosofie van het bedrijf is geworteld in het begrijpen dat luxe niet alleen gaat over de fysieke aspecten van een accommodatie of bestemming, maar ook over de emotionele waarde en herinneringen die gecreëerd worden. Het is een combinatie van topaccommodaties, uitzonderlijke service en exclusieve ervaringen die de vakanties van Leo Trippi onderscheiden van andere.

Corkhill legt uit dat hun aanpak omvat wat hij 'de kunst van het mogelijk maken' noemt. Dit houdt in dat ze bereid zijn om alle mogelijke middelen te gebruiken om aan de wensen van elke klant te voldoen, hoe uitdagend of uniek deze ook mogen zijn. Of het nu gaat om het organiseren van last-minute helikoptervluchten naar afgelegen chalets of de inzet van privéchefs en butlers, geen vraag is te groot of te klein voor het team van Leo Trippi.

Een aspect dat bijdraagt aan de uitzonderlijke service van Leo Trippi is de diepgaande kennis van hun bestemmingen. Leo Trippi's team van deskundigen brengt een aanzienlijke tijd door op elke locatie om alles te ontdekken wat de plek te bieden heeft. Zij kennen de beste restaurants, de meest privé ski-routes en kunnen toegang verschaffen tot exclusieve evenementen. Zo kan Leo Trippi niet alleen voldoen aan de behoeften van de klant, maar hen ook verrassen met onverwachte ervaringen.

Het succes van het bedrijf is mede te danken aan hun flexibiliteit en vermogen om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Tijdens de COVID-19 pandemie bijvoorbeeld, zagen vele reisorganisaties zich genoodzaakt om hun activiteiten te staken. Leo Trippi daarentegen, slaagde erin snel te schakelen en bood flexibele boekingsvoorwaarden die klanten geruststelden en aanmoedigden om te blijven plannen en boeken.

In de toekomst blijft Leo Trippi zich aanpassen en innoveren. Digitalisering speelt een belangrijke rol, zoals het gebruik van VR-technologie om klanten virtueel door accommodaties te leiden of het implementeren van geavanceerde boekingssystemen. Maar wat niet verandert, is de belofte van persoonlijke service; technologie zal het menselijk contact niet vervangen, maar eerder versterken.

Corkhill deelt dat zijn liefde voor de bergen en de joy die hij vindt in het skiën de fundamentele drijfveren blijven in zijn professionele leven. Hij gelooft dat skiën een prachtige manier is om tijd met vrienden en familie door te brengen, waarbij iedereen geniet van de frisse berglucht en de spanning van de sport.

Naarmate de vraag naar gepersonaliseerde en luxe reiservaringen blijft groeien, is het duidelijk dat bedrijven zoals Leo Trippi de standaard zullen blijven zetten. Met de doorgewinterde leiderschap van Corkhill aan het roer is Leo Trippi goed gepositioneerd om de dromen van de meest veeleisende ski-liefhebbers waar te maken en de lat nog hoger te leggen voor wat men kan verwachten van een luxe skivakantie.

Dit is echter slechts één facet van de luxe reismarkt waar Leo Trippi zijn stempel op drukt. Als vervolg op dit intrigerende inzicht in de wereld van premium skivakanties, gaan we dieper in op de trends, de innovaties en de duurzame praktijken die vorm geven aan de toekomst van luxe reizen. Van milieubewuste initiatieven tot de opkomst van 'slow travel', blijf lezen om meer te weten te komen over wat de horizon biedt voor degenen die op zoek zijn naar een exclusieve getaway die de tand des tijds zowel in stijl als in geweten kan doorstaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...