Strandbars Knokke - de ultieme gids voor 2023

In de zomer van 2023 toont Knokke, het stralende juweel aan de Belgische kust, haar betoverende schoonheid. Of je nu snakt naar een zinderende cocktail, een live DJ-set, of simpelweg een comfortabele ligstoel onder de zon, de strandbars van Knokke hebben voor ieder wat wils.

Denk aan bars die doordrenkt zijn met luxe en glamour. Hier, op het goudgele zand, vloeit de champagne rijkelijk. Zachte ligbedden nodigen uit tot luieren, terwijl gastronomische versnaperingen de smaakpapillen prikkelen. Tel daarbij de onbetaalbare uitzichten op de zee, en je begrijpt waarom dit dé plek is om in stijl te ontspannen.

Toch zijn niet alle bars enkel gericht op rust en verwennerij. Sommige strandbars in Knokke hebben een sportievere inborst. Ze moedigen bezoekers aan om te kitesurfen of stand-up paddleboarden, waarna ze kunnen uitblazen met een koel drankje.

Families voelen zich helemaal thuis in de kindvriendelijke strandbars. Een zorgeloze dag aan het strand wordt hier moeiteloos gecombineerd met spel en vertier voor de kleintjes. Ouders kunnen relaxen, terwijl kinderen genieten van speelruimtes en begeleide activiteiten.

Als cocktails je passie zijn, dan zijn de strandbars in Knokke jouw paradijs. Bedreven mixologen toveren er de meest uiteenlopende creaties in je glas, van klassieke cocktails tot innovatieve verrassingen.

En als de zon ondergaat, gaan de lichten aan bij de feestelijke strandbars. DJ-sets weerklinken, live muziek zet de toon en de levendige sfeer zorgt ervoor dat de nacht jong blijft.

Knokke biedt in de zomer van 2023 dus onmiskenbaar voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of een beetje van beide, je vindt ongetwijfeld een strandbar die past bij jouw perfecte stranddag. Zonnebrandcrème in de aanslag, en genieten maar op de mooiste stranden van België!

  • Zoutestrand Beach Bar, gelegen op Zeedijk 827 in het hart van Zoute in Knokke, is een strandbar die een sfeer van luxe en comfort biedt die doet denken aan de beroemde stranden van Saint Tropez. Met een aanzienlijk aantal van 800 ligstoelen, gekleed in opvallende turquoise matrassen en parasols, biedt Zoutestrand 19 een strandervaring die zowel uniek als onvergetelijk is. Maar Zoutestrand Beach Bar gaat niet alleen over de ligbedden en het prachtige uitzicht op het strand. Ze bieden ook een scala aan drankjes, van heerlijke cocktails en verfrissende champagne tot verse fruitsappen, perfect voor die warme zomerdagen. Dit brede scala aan drankjes zorgt ervoor dat er voor elk wat wils is, ongeacht je voorkeur. Maar wat echt bijdraagt aan de ervaring bij Zoutestrand Beach Bar, is het eten. Onder leiding van chef Peter De Clerck, bekend om zijn aandacht voor detail en passie voor koken, biedt de bar een reeks heerlijke hapjes die perfect zijn voor een lichte lunch of een middagsnack. De combinatie van de heerlijke drankjes en het culinaire aanbod maakt Zoutestrand Beach Bar een must-visit locatie in Knokke. Zoutestrand Beach Bar zet zich in om de best mogelijke strandervaring te bieden, waarbij ze de schoonheid en rust van het strand combineren met de luxe en verfijning die je zou verwachten in een plaats als Saint Tropez. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker van Knokke, Zoutestrand Beach Bar is een plek die je zeker niet wilt missen. - www.zoutestrand19.be.

  • Vintage Beach Club, te vinden op Zeedijk-Zoute 828, is een unieke locatie die de bezoekers meeneemt op een reis door de tijd, door moderne stijl en voorzieningen te combineren met een vleugje nostalgie. Deze club staat bekend om zijn unieke benadering van het strandclubconcept, waarbij de klassieke charme van vroeger wordt gecombineerd met het comfort en de luxe van nu. De club beschikt over een ruim terras dat een prachtig uitzicht biedt op de zee en de zon. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het strand, terwijl je jezelf trakteert op een van hun vele verfrissende cocktails en drankjes. Of je nu zin hebt in een klassieke mojito, een verfijnde gin-tonic of een eenvoudige maar verfrissende limonade, er is voor elk wat wils op hun uitgebreide drankkaart. Maar de Vintage Beach Club gaat niet alleen over het prachtige uitzicht en de heerlijke drankjes. Ze leggen ook veel nadruk op kwaliteit en goede service, met het doel om een ontspannen en ongedwongen sfeer te creëren waarin bezoekers zich echt op hun gemak kunnen voelen. Van het vriendelijke en attente personeel tot de comfortabele en stijlvolle meubels, alles in de Vintage Beach Club is ontworpen om bezoekers een ervaring van topkwaliteit te bieden. Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de zon, de zee en heerlijke drankjes, dan is de Vintage Beach Club zeker een bezoek waard. Of je nu een local bent die op zoek is naar een nieuwe plek om te ontspannen, of een toerist die de unieke sfeer van de Belgische kust wil ervaren, je zult zeker niet teleurgesteld worden door wat de Vintage Beach Club te bieden heeft. - www.vintagebeachclub.com.

  • Siësta Beach Knokke is een van de meest populaire strandbars in Knokke-Heist en ligt aan Zeedijk 700. Deze strandbar biedt meer dan alleen een plek om van de zon te genieten, het is een plek waar comfort en luxe samenkomen om een unieke strandervaring te creëren. Met comfortabele ligbedden en lounges is Siësta Beach Knokke een ideale plek om te ontspannen, of je nu een boek wilt lezen, met vrienden wilt praten of gewoon wilt genieten van het uitzicht op de zee. Bovendien zijn er toiletten, douches en kleedkamers beschikbaar, zodat je je comfortabel kunt voelen tijdens je bezoek. Een van de meest opvallende kenmerken van Siësta Beach Knokke is het ruime zonneterras. Het terras biedt voldoende ruimte om te loungen en te genieten van het prachtige uitzicht op de zee. Elk jaar wordt er een nieuw design uitgerold om het terras fris en opwindend te houden. Siësta Beach Knokke staat bekend om zijn gastvrijheid en streven om gasten te verwennen. Ze zorgen ervoor dat je altijd een selectie van de nieuwste drankjes bij de hand hebt, van verfrissende cocktails tot heerlijke wijnen. Bovendien vult loungemuziek de lucht, waardoor een ontspannen sfeer ontstaat die perfect is voor een dag aan het strand. Of je nu een lokale inwoner bent of een toerist die op zoek is naar een plek om te ontspannen, Siësta Beach Knokke biedt een unieke strandervaring die je zeker zal bevallen. - www.siestabeach.be.

  • River Woods Beach Club, gelegen op Zeedijk 832B, is een bijzondere locatie die zowel ontspanning als een verscheidenheid aan activiteiten biedt. Deze sport- en strandclub combineert een prachtige ligging aan het strand met een breed scala aan voorzieningen, waardoor het een ideale plek is voor zowel individuen als gezinnen om te genieten van een dag aan de kust. De club staat vooral bekend om zijn familievriendelijke sfeer. Met activiteiten variërend van ontspannen brunchen tot avontuurlijke kitesurfsessies, is er voor elk familielid iets leuks te doen. Of je nu zin hebt in een ontspannen dagje zonnebaden, of je liever uitdaagt met een aantal watersporten, bij River Woods Beach Club kun je het allemaal vinden. Het aanbod aan faciliteiten van de club is uitgebreid. Bezoekers hebben toegang tot een bar en restaurant waar ze kunnen genieten van heerlijke maaltijden en verfrissende drankjes, een terras om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de zee, en warme douches en kleedkamers voor na een dag aan het strand of in het water. Deze faciliteiten maken het mogelijk voor bezoekers om de hele dag door te brengen bij de club, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de basisbehoeften. Bovendien benadrukt River Woods Beach Club de waarde van kwaliteit en goede service. Het doel is om bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring te bieden, waarbij comfort en tevredenheid voorop staan. Of je nu op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de zon, of een plek waar je wat energie kwijt kunt door het beoefenen van spannende watersporten, River Woods Beach Club biedt het allemaal. - www.riverwoodsbeachclub.com.

  • Beach Number 1, gelegen op Zeedijk-Het Zoute 711 in 8300 Knokke-Heist, is het ambitieuze project van Glenn Van Hoeck en zijn zoon Fabio. Ze streven ernaar om de meest exclusieve strandbar van Knokke te worden. Hun inspiratie komt van de legendarische discotheek 'Number One' bij het Casino van Knokke. Maar bij Beach Number 1 ligt de nadruk op rust en luxe, in plaats van op harde beats. Hier kun je genieten van muziek uit de jaren 80 en 90 terwijl je ontspant in de zon. De bar biedt een breed scala aan verfrissende drankjes, tapas, heerlijke cocktails en wijn. En natuurlijk mogen we de Champagne niet vergeten, de huisdrank bij uitstek. Ze hebben een uitgebreid menu dat aan ieders smaak voldoet. Bezoekers kunnen een comfortabel ligbed huren, met of zonder windscherm en parasol, om optimaal te genieten van een dagje zon, zee en strand in het mondaine Zoute. Hun loungehoek is de perfecte plek om weg te dromen en het ultieme vakantiegevoel van zon en rust te ervaren. Met een glas in de hand kun je hier genieten van het kijken naar de wandelende mensen op de Zeedijk van het Zoute. Beach Number 1 wil uitgroeien tot een bekende evenementenlocatie met een prachtig uitzicht op de Noordzee en het Zoute. Ze bieden een duidelijke visie met een professionele aanpak en werken intensief samen met de juiste, professionele partners. Dit zijn hun troeven voor een geslaagd event! -  www.beachnumber1.be.

  • Monroe Beach, gelegen op Zeedijk-Het Zoute 711, is een unieke strandbar die luxe en glamour uitstraalt. De locatie straalt een bijzondere sfeer uit die de bezoekers meteen in vakantiestemming brengt. Met zijn elegante decor en verfijnde ambiance, biedt Monroe Beach een stukje van de glamoureuze levensstijl van de beroemde Hollywood-actrice waar de bar naar is vernoemd, Marilyn Monroe. Een van de hoogtepunten van Monroe Beach is hun vermogen om unieke evenementen te organiseren. Ze staan bekend om het organiseren van indoor strandfeesten, perfect voor het verslaan van de winterblues. Deze feesten bieden een levendige en unieke draai aan de typische bar-ervaring, waarbij de zomerse sfeer ook tijdens de koudste maanden van het jaar wordt vastgehouden. Het strandfeestthema draagt bij aan de algemene aantrekkelijkheid en het plezier van elk evenement. Het maakt niet uit of het zomer of winter is, bij Monroe Beach kun je genieten van het gevoel van zon, zand en zee. Naast de themafeesten biedt Monroe Beach een scala aan heerlijke drankjes en hapjes, bediend in een sfeer die ontspanning en luxe uitstraalt. Of je nu geniet van een verfrissende cocktail terwijl je uitkijkt over de oceaan, of je mengt in de levendige energie van een strandfeest, een bezoek aan Monroe Beach zorgt altijd voor een unieke en onvergetelijke ervaring. - www.monroebeachknokke.com.

  • Collins Club The Beach, gelegen op Zeedijk - Het Zoute 746, is een elegante en trendy strandbar in Knokke-Heist, een populaire badplaats in België. Het is een ideale locatie voor mensen die graag willen ontspannen en genieten van een glas bubbels, een verfijnde cocktail of een verfrissend biertje aan de kust. De bar biedt comfortabele zitplaatsen waar gasten kunnen loungen en genieten van het prachtige uitzicht op de zee. Daarnaast biedt Collins Club The Beach ook een assortiment van smakelijke hapjes om te genieten terwijl je je drankje nuttigt. Het is de perfecte plek om te relaxen na een lange dag op het strand of om bij te komen na een lange wandeling langs de kust. Collins Club The Beach is bekend om zijn gastvrije sfeer en kwaliteitsservice. Het doel is om elke gast een unieke en onvergetelijke ervaring te bieden. - www.collinsclub.be

  • Zonnestrand is een relatief nieuwe toevoeging aan het bloeiende strandleven in Knokke-Heist, gelegen op Zeedijk 245. Onder de bezielende leiding van Marjan en Francesco, heeft deze strandbar zich in korte tijd gevestigd als een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar de fijnere dingen in het leven. De strandbar biedt haar gasten comfortabele ligbedden om te ontspannen en te genieten van de zon. Hier kun je achterover leunen met een koel drankje en genieten van het geluid van de golven, het zachte briesje en de warme zonnestralen op je huid. Het culinaire aanbod van Zonnestrand is een andere troef. Ze bieden een assortiment aan heerlijke hapjes en drankjes die je kunt genieten terwijl je uitkijkt over het prachtige uitzicht op de zee. Dit zorgt voor een perfecte manier om te genieten van een luie middag aan het strand. Een van de unieke kenmerken van Zonnestrand is de mogelijkheid om strandcabines te huren. Deze zijn beschikbaar voor verhuur voor minimaal een week, of zelfs voor een heel seizoen. Dit biedt de mogelijkheid voor regelmatige bezoekers of vakantiegangers om een eigen ruimte te hebben waar ze kunnen ontspannen en hun spullen kunnen opbergen tijdens hun verblijf. Zonnestrand streeft ernaar om een plek te creëren waar mensen echt kunnen genieten van het leven en de eenvoudige geneugten van zon, zand en zee. - www.zonnestrand.be.

  • Famouz Knokke Zoute, gelegen op Zeedijk 792, 8300 Knokke-Heist, is sinds 2017 een nieuwe, luxueuze toevoeging aan het Zoute. Christoph en Ann Trio, de oprichters, startten 29 jaar geleden hun eerste beachclub op dezelfde locatie, onder de naam 'Soleado Beach'. Na talloze initiatieven in binnen- en buitenland, en de oprichting van nog 4 andere beachclubs, zijn ze teruggekeerd naar de plek waar hun carrière als strandexploitanten begon. Toen de exploitanten die de afgelopen 10 jaar de club hadden gerund besloten om naar Portugal te verhuizen, hebben Christoph en Ann besloten het roer weer in eigen handen te nemen en de club een complete make-over te geven. Vandaar de nieuwe naam 'Famouz'. Deze komt voort uit het feit dat dit stukje strand al vele jaren bezocht wordt door zowel bekende als minder bekende mensen uit binnen- en buitenland. De locatie, in het hart van het Zoute, biedt de mogelijkheid om in alle intimiteit te genieten van rust en klasse. De Z in 'Famouz' verwijst met een knipoog naar de welbekende Z van het Zoute. Het streven van Christoph en Ann is om klasse en rust hoog in het vaandel te houden, hoewel een feestje op zondag met een bekende DJ volgens hen wel op zijn plaats is. De club is opgebouwd rond een strak design met veel wit, maar ook met zwarte accenten. De traditionele witte houten strandlopers zijn vervangen door zwarte exemplaren, wat een gedurfde maar zeer geslaagde zet is. Dit toont aan dat de beachclub een eigen koers vaart en eigen ideeën creëert. Op de riante VIP-ligbedden kunnen gemakkelijk 4 personen een hele dag ontspannen en genieten van de 'Walk of Famouz', waarbij af en toe een bekend gezicht voorbij komt. De beachmanager zorgt voor een luxueuze full service op de VIP-bedden. - www.famouz.be


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...