Het hoogste observatiedek ter wereld opent in de Burj Khalifa Dubai

Onlangs is het hoogste observatiedek ter wereld geopend in het indrukwekkende Burj Khalifa-gebouw in Dubai, dat al bekendstaat als 's werelds hoogste gebouw. Met de opening van dit observatiedek heeft de structuur nu zeven wereldrecords op zijn naam staan. Het observatiedek bevindt zich op de 148e verdieping van het gebouw, wat maar liefst vier verdiepingen hoger is dan de hoogste nachtclub ter wereld. Op deze duizelingwekkende hoogte van 555 meter boven de grond (1821 voet) kunnen bezoekers genieten van een ongeëvenaard uitzicht op Dubai en de Arabische Golf.

Om het observatiedek te bereiken, moeten bezoekers een lange reis maken vanaf de begane grond van het gebouw. Terwijl ze de lift nemen, begeleidt een audiogids hen en vertelt het verhaal van de bouw van dit moderne wonder. Deze informatieve gids biedt een fascinerend inzicht in de technische en architecturale prestaties die hebben geleid tot de totstandkoming van de Burj Khalifa.

Eenmaal op het observatiedek worden bezoekers beloond met een panoramisch uitzicht dat hen ongetwijfeld lang zal bijblijven. Vanaf deze hoogte kunnen ze de skyline van Dubai bewonderen, met zijn futuristische gebouwen, uitgestrekte woestijnlandschap en de schitterende Arabische Golf die zich uitstrekt tot aan de horizon. Het is een ervaring die een gevoel van verwondering en bewondering oproept.

Naast het genieten van het adembenemende uitzicht, hebben bezoekers ook de mogelijkheid om tastbare herinneringen mee naar huis te nemen. Op het observatiedek bevinden zich namelijk drie winkelboetieks waar bezoekers kunnen rondsnuffelen en unieke souvenirs kunnen vinden. Deze boetieks bieden een scala aan producten die perfect zijn om de herinnering aan dit buitengewone bezoek levend te houden.

Het hoogste observatiedek ter wereld in de Burj Khalifa biedt een onvergetelijke ervaring. Van het opdoen van kennis over de bouw van dit architectonische meesterwerk tot het aanschouwen van de verbluffende uitzichten over Dubai, het is een avontuur dat bezoekers nog lang zullen koesteren. Stap binnen in deze buitengewone hoogte en laat je betoveren door de pracht en praal van de Burj Khalifa.

Over Burj Khalifa

Burj Khalifa is een architectonisch meesterwerk en het meest iconische symbool van Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Het is 's werelds hoogste gebouw, dat een indrukwekkende hoogte van 828 meter (2.717 voet) bereikt. Deze buitengewone structuur, ontworpen door het architectenbureau Skidmore, Owings & Merrill, werd officieel geopend op 4 januari 2010.

Het ontwerp van Burj Khalifa is geïnspireerd op de geometrische patronen van de islamitische architectuur, met name de Hymenocallis-bloem. Het gebouw bestaat uit meerdere 'wings' die trapsgewijs naar boven toe versmallen, wat een slanke en elegante uitstraling geeft. De gevel is bedekt met glas en aluminium, wat een moderne en glinsterende uitstraling geeft.

Binnenin het gebouw zijn kantoorruimtes, luxueuze residentiële appartementen, luxe hotels, restaurants en entertainmentfaciliteiten te vinden. Het hoogtepunt van Burj Khalifa is ongetwijfeld het observatiedek, dat een adembenemend uitzicht biedt over Dubai en de omliggende gebieden. Het observatiedek is toegankelijk voor bezoekers, die de mogelijkheid hebben om te genieten van het panoramische uitzicht op de stad, de woestijn en de Perzische Golf.

Naast het hoogste observatiedek ter wereld, heeft Burj Khalifa nog andere opmerkelijke records op zijn naam staan. Het heeft onder andere het hoogste bewoonbare verdiepingen, de langste liftreis en de hoogste nachtclub ter wereld.

De architect achter de Burj Khalifa is Adrian Smith van het architectenbureau Skidmore, Owings & Merrill (SOM). Adrian Smith, een gerenommeerde architect, heeft een cruciale rol gespeeld bij het ontwerp en de realisatie van dit iconische gebouw.

Als hoofdontwerper en partner bij SOM was Smith verantwoordelijk voor het creëren van het concept en het leiden van het ontwerpteam. Zijn visie en expertise hebben geleid tot de totstandkoming van het opmerkelijke ontwerp van de Burj Khalifa, dat uitblinkt in zowel esthetiek als functionaliteit.

Smith heeft zich laten inspireren door de lokale cultuur en architectuur van Dubai bij het creëren van het ontwerp van de Burj Khalifa. Hij heeft de traditionele islamitische geometrische patronen geïntegreerd in de structuur van het gebouw, wat heeft bijgedragen aan de unieke uitstraling ervan.

Het werk van Adrian Smith gaat echter verder dan alleen de Burj Khalifa. Hij staat bekend om zijn bijdragen aan andere indrukwekkende wolkenkrabbers over de hele wereld, waaronder de Jin Mao Tower in Shanghai en de Trump International Hotel and Tower in Chicago.

Met zijn uitgebreide ervaring en zijn vermogen om esthetiek en technische complexiteit te combineren, heeft Adrian Smith een onschatbare bijdrage geleverd aan de architectuurwereld. Zijn ontwerpen hebben grenzen verlegd en hebben een blijvende impact gehad op de skyline van steden over de hele wereld. De Burj Khalifa is slechts een voorbeeld van zijn baanbrekende werk en zijn streven naar architectonische excellentie.

Het gebouw dient niet alleen als een indrukwekkend architectonisch meesterwerk, maar heeft ook symbolische en culturele betekenis voor de inwoners van Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. Het staat symbool voor vooruitgang, innovatie en de ambitie van de natie om grenzen te verleggen en recordhoogtes te bereiken.

Burj Khalifa is niet alleen een toeristische attractie, maar ook een wereldwijd icoon dat bewondering oproept en mensen over de hele wereld fascineert. Het is een symbool van durf, prestatie en de grenzeloze mogelijkheden van menselijke architectuur en technologie. Een bezoek aan Burj Khalifa is een ervaring die je onderdompelt in de grandeur van de moderne wereld en je versteld doet staan van menselijke vindingrijkheid.

 • Burj Khalifa
 • Locatie: Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
 • Hoogte: 828 meter (2.717 voet)
 • Aantal verdiepingen: 163
 • Architect: Skidmore, Owings & Merrill (SOM)
 • Bouwperiode: 2004-2010
 • Officiële opening: 4 januari 2010
 • Architectonische stijl: Moderne en islamitische invloeden


Technische specificaties:

 • Structuur: Beton en stalen frame
 • Gevel: Bedekt met glas en aluminium panelen
 • Liftsysteem: 57 liften en 8 roltrappen
 • Snelheid van de liften: Tot 10 meter per seconde (22 mph)
 • Hoogste bewoonbare verdieping: 584,5 meter (1.918 voet)
 • Hoogste observatiedek: 555 meter (1.821 voet)
 • Hoogste nachtclub: Op de 144e verdieping


Faciliteiten en kenmerken:

 • At The Top, Burj Khalifa: Het observatiedek voor bezoekers op de 148e verdieping met een adembenemend uitzicht over Dubai en de Arabische Golf
 • Armani Hotel Dubai: Een luxueus hotel met 160 kamers en suites, ontworpen door Giorgio Armani
 • Residentiële appartementen: Verschillende verdiepingen zijn gewijd aan exclusieve residentiële appartementen
 • Bedrijfskantoren: Kantoorruimtes voor verschillende bedrijven
 • Restaurants en lounges: Diverse eetgelegenheden met panoramisch uitzicht
 • At.mosphere: Het hoogste restaurant ter wereld, gelegen op de 122e verdieping
 • Yalla! Bowling: Een ultramoderne bowlingbaan op de 10e verdieping
 • The Dubai Fountain: 's Werelds grootste choreografische fontein, gelegen aan de voet van de Burj Khalifa
 • Parkeergelegenheid: Meerdere verdiepingen met parkeerruimte

Ontdek Antarctica met Ponant een onvergetelijke luxe Cruise ervaring In de kijker

Antarctica, het bevroren continent op het zuidelijkste puntje van onze planeet, is een bestemming vol wonderen en ongerepte schoonheid. Een reis na...