Ontdek de betoverende Cycladen - de perfecte Griekse eilanden voor een onvergetelijke vakantie

In de betoverende Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het vasteland van Griekenland, liggen de Cycladen. Hoewel Santorini misschien wel het meest bekende eiland van deze archipel is, zijn er nog talloze andere juweeltjes om te verkennen. Of je nu verlangt naar ontspanning op het strand of een reis door de rijke geschiedenis van de Griekse eilanden, de Cycladen hebben voor ieder wat wils. Hier zijn onze topaanbevelingen voor de Griekse eilanden die je moet bezoeken.

Milos, met zijn meer dan 80 prachtige stranden, is een paradijs voor strandliefhebbers. Sommige stranden zijn alleen per boot bereikbaar, waaronder het afgelegen Tzigrado, dat wordt omgeven door kliffen en alleen toegankelijk is via een ladder vanaf de top. Het buitenaardse Sarakiniko-strand, met zijn fijne witte puimsteen, geeft je het gevoel alsof je op de maan bent geland. De drie stranden van Paliochori worden omringd door indrukwekkende rotsformaties, en het warme water wordt gevoed door onderwaterbronnen. Wat je ook kiest, een bezoek aan de stranden van Milos zal je betoveren met hun ongeëvenaarde schoonheid.

Mykonos, na Santorini, misschien wel het meest bekende eiland van Griekenland, staat bekend om zijn bruisende nachtleven dat vooral in de zomer tot leven komt. Houd je ogen open voor beroemdheden die deze tijd van het jaar Mykonos bezoeken. Als je genoeg hebt van het nachtleven, kun je de wijk Alefkántra verkennen. In deze 18e-eeuwse wijk vind je indrukwekkende herenhuizen met kleurrijke balkons en ramen. Neem de tijd om te genieten van een café aan het water en het prachtige uitzicht op de zee en de windmolens op de heuveltop te bewonderen.

Serifos heeft zijn Cycladische traditie van witte en blauwe huizen behouden, waardoor het eiland bijzonder fotogeniek is. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals fietsen, wandelen, klimmen en duiken. Dit eiland ligt het dichtst bij Athene en is slechts 4 uur met de veerboot verwijderd, waardoor het perfect te combineren is met een reis naar het vasteland. Breng zeker een bezoek aan de stad Chora, die ook wel Chora wordt genoemd, net als de hoofdstad van Naxos. Dit prachtige dorp is opgebouwd op twee niveaus en het bovenste gedeelte is bereikbaar via een trap vanuit het lagere deel. Vergeet niet het indrukwekkende 15e-eeuwse Venetiaanse kasteel te bezoeken, dat de tien minuten durende wandeling meer dan waard is.

Naxos is het grootste en groenste eiland van alle 220 Cycladen-eilanden. Een opvallend kenmerk is de Portara, een indrukwekkende marmeren poort die diende als tempel van Apollo en al sinds de 6e eeuw voor Christus op het eiland Palatia staat. De hoofdstad Chora is een charmant middeleeuws Venetiaans kasteelstadje met geplaveide straatjes, vestingwerken en boogpoorten. Het eiland trekt ook fijnproevers aan die willen genieten van de heerlijke wijnen, kazen en andere specialiteiten die hier geproduceerd worden. Een van de meest geliefde specialiteiten van Naxos is Kitron, een kenmerkend drankje. Van alle Griekse eilanden is Naxos misschien wel onze favoriet.

Paros is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Griekenland, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Met zijn dorpjes vol witgekalkte huizen en ongerepte natuurlijke schoonheid is het een waar paradijs. Zonnige stranden met kristalhelder water, zoals Chrissí Aktí, Santa Maria en Poúnda, zijn perfect voor het starten van een kajak- of kanotocht langs de kust. Op het land kun je de pittoreske dorpjes, zoals Náoussa, verkennen. Dit kleurrijke traditionele dorp heeft de ruïnes van een Venetiaans fort bij de ingang van de kleine haven.

Of je nu kiest voor Milos, Mykonos, Serifos, Naxos of Paros, een vakantie in de Cycladen is een garantie voor onvergetelijke ervaringen. Elk eiland heeft zijn eigen unieke charme en biedt een verscheidenheid aan activiteiten en bezienswaardigheden. Van adembenemende stranden en bruisend nachtleven tot historische bezienswaardigheden en lokale culinaire hoogstandjes, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om de lokale cultuur te ervaren, te genieten van heerlijke Griekse gerechten en te ontspannen onder de stralende zon van de Egeïsche Zee. Een vakantie in de Cycladen is echt een reis naar het paradijs.

Over de Cycladen

De Cycladen, een eilandengroep in de betoverende Egeïsche Zee, bieden een paradijselijke vakantie-ervaring. Gelegen ten zuidoosten van het vasteland van Griekenland, vormen deze eilanden een idyllisch toevluchtsoord. Santorini mag dan wel het meest iconische eiland zijn, maar de Cycladen hebben nog veel meer te bieden. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op de stranden of een onderdompeling in de rijke geschiedenis van de Griekse eilanden, hier vind je voor ieder wat wils.

Een van de topbestemmingen binnen de Cycladen is het adembenemende eiland Milos. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, waarvan er meer dan 80 te vinden zijn. Velen van hen zijn alleen per boot bereikbaar, waardoor ze een afgelegen en ongerepte sfeer behouden. Enkele van de niet te missen stranden zijn het afgelegen Tzigrado, omgeven door indrukwekkende kliffen en bereikbaar via een ladder vanaf de top. Het Sarakiniko-strand biedt een buitenaardse aanblik met zijn maanachtige landschap van fijn wit puimsteen. De stranden van Paliochori worden omringd door imposante rotsformaties en hebben prachtig veelkleurige kiezelstenen. Bovendien is het water hier verwarmd door onderwaterbronnen, waardoor er warme poelen ontstaan. Wat je ook kiest, een bezoek aan Milos zal je betoveren met zijn buitengewone schoonheid.

Mykonos, na Santorini het bekendste eiland van de Cycladen, staat vooral bekend om zijn bruisende nachtleven dat in de zomer tot leven komt. Maar het eiland heeft meer te bieden dan alleen feesten. Verken de pittoreske wijk Alefkántra, waar indrukwekkende herenhuizen met kleurrijke balkons en ramen te bewonderen zijn. Neem de tijd om te ontspannen in een café aan de waterkant en te genieten van het adembenemende uitzicht op de zee en de iconische windmolens op de heuveltop.

Serifos, met zijn traditionele witte en blauwe huizen, is een fotogeniek eiland dat trouw blijft aan de Cycladische architectuur. Het biedt talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals fietsen, wandelen, klimmen en duiken. Bovendien ligt Serifos het dichtst bij Athene en is het slechts 4 uur varen met de veerboot, waardoor het perfect te combineren is met een bezoek aan het vasteland. Vergeet niet om de betoverende stad Chora te verkennen, die dezelfde naam deelt met de hoofdstad van Naxos. Dit charmante dorp is op verschillende niveaus gebouwd en het bovenste gedeelte is bereikbaar via een trap vanuit het lagere deel. Daarnaast herbergt het een indrukwekkend 15e-eeuws Venetiaans kasteel dat een bezoek zeker waard is.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...