Castello di Vicarello - een luxueuze oase in het hart van Toscane

Het Castello di Vicarello, een 900 jaar oud kasteel genesteld in het betoverende Toscaanse platteland, is een ware oase van rustieke elegantie en hedendaagse luxe. Omringd door biologische wijngaarden, olijfgaarden en landbouwgrond, biedt dit prachtig gerestaureerde oude kasteel bekroonde accommodatie, uitzonderlijke gastronomie en unieke ervaringen voor haar gasten.

Een Betoverende Locatie

Gelegen in de unieke Maremma-regio, biedt het Castello di Vicarello een adembenemend uitzicht op glooiende heuvels, wijngaarden, olijf- en cipressenbomen, en de Tyrrheense Zee. Het kasteel, hoog op een heuvel gelegen, biedt toegang tot enkele van de meest charmante Toscaanse dorpjes, terwijl het tegelijkertijd de afzondering en rust van de natuur biedt. Voor degenen die verder willen verkennen, ligt Florence op anderhalf uur rijden.

Luxueuze Accommodaties

Het Castello di Vicarello beschikt over negen luxueus gerestaureerde suites, variërend van 45 tot 150 vierkante meter, die smaakvol zijn ingericht. Elke suite heeft originele stenen en bakstenen muren, een mix van antieke en moderne meubels, en een oriëntaals tintje, een erfenis van de jaren die de familie in Indonesië heeft doorgebracht. Alle kamers bieden plaats aan twee gasten met de mogelijkheid om een kinderbedje of extra bed toe te voegen. De inrichting van elke suite is uniek, maar alle bieden een warme, rustieke elegantie met een speciaal kenmerk. Zo is de Spa Suite gemaakt van hout en glas, met een stoomkamer, sauna en een buitenjacuzzi omgebouwd uit een eiken wijnvat.

Uitmuntende Gastronomie

Het Castello di Vicarello biedt een authentieke Toscaanse boerderij-keuken, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en lokale producten. Het kasteel produceert zijn eigen bekroonde wijn en olijfolie, en een groot deel van het vlees wordt op het landgoed gejaagd. Alle fruit en groenten die in de keuken worden gebruikt, worden biologisch geteeld in de tuinen van het hotel. De maaltijden zijn eenvoudig, hartig en traditioneel, en worden geserveerd in de met kaarsen verlichte, met bloemen gevulde binnenplaats van het kasteel.

Activiteiten en Wellness

Het Castello di Vicarello biedt een scala aan activiteiten die uin staat stellen om het Toscaanse platteland op zijn best te ervaren. Van wijnproeverijen tot kooklessen met authentieke Toscaanse recepten, u zult genieten van de lokale manier van leven tijdens uw verblijf. Bovendien biedt de natuurlijke omgeving van Vicarello een overvloed aan actieve bezigheden en culturele evenementen.

Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning en verjonging, biedt het Castello di Vicarello een spa met schoonheidsbehandelingen, massages en privé yoga- en fitnesssessies. De spa-behandelingen kunnen van mei tot september worden genoten in de privacy van uw suite of in de tuinen, omringd door de geur van lavendel en jasmijn.

Een Duik in de Geschiedenis

Het Castello di Vicarello heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Oorspronkelijk gebouwd als een verdedigingsfort, heeft het kasteel door de eeuwen heen vele transformaties ondergaan. Het werd in de jaren 70 van de vorige eeuw gekocht door de familie Baccheschi Berti, die het met veel liefde en zorg heeft gerestaureerd tot het luxe resort dat het vandaag de dag is. De familie heeft ervoor gezorgd dat de historische charme en het karakter van het kasteel behouden zijn gebleven, terwijl ze het hebben aangevuld met moderne gemakken en luxe.

Een Duurzame Benadering

Het Castello di Vicarello is toegewijd aan duurzaamheid en probeert op alle mogelijke manieren de impact op het milieu te minimaliseren. Het kasteel produceert zijn eigen elektriciteit met behulp van zonne-energie en heeft een eigen waterzuiveringssysteem. Daarnaast wordt het grootste deel van het voedsel dat in het restaurant wordt geserveerd, lokaal geproduceerd of geteeld in de eigen biologische tuinen van het hotel.

Een Unieke Bruiloftslocatie

Voor degenen die dromen van een sprookjeshuwelijk in Toscane, biedt het Castello di Vicarello een werkelijk unieke en romantische locatie. Het kasteel kan worden afgehuurd voor privé-evenementen en bruiloften, en het ervaren evenemententeam van het hotel kan helpen bij het plannen van elk detail om ervoor te zorgen dat uw speciale dag perfect is.

Conclusie

Het Castello di Vicarello is een plek waar geschiedenis, cultuur, luxe en natuur samenkomen om een unieke en onvergetelijke ervaring te creëren. Of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een gastronomisch avontuur, een wellnessretraite of een sprookjeshuwelijk, het Castello di Vicarello biedt het allemaal. Met zijn adembenemende locatie, luxueuze accommodaties, uitzonderlijke eetgelegenheden en een scala aan activiteiten en ervaringen, is het Castello di Vicarello echt een juweel in het hart van Toscane.

Ontdek Antarctica met Ponant een onvergetelijke luxe Cruise ervaring In de kijker

Antarctica, het bevroren continent op het zuidelijkste puntje van onze planeet, is een bestemming vol wonderen en ongerepte schoonheid. Een reis na...