Betoverende steden en dorpen van het Comomeer in Italië

Steden en dorpen rond het Comomeer! Of je nu een luxereiziger bent of een once-in-a-lifetime uitje plant, deze wereldberoemde regio van Italië heeft voor ieder wat wils. Van prachtige tuinen tot de omliggende bergen, dit Comomeer-reisschema zal je naar een andere wereld vervoeren. Vandaag gaan we enkele van de beste steden rond het Comomeer en hun ongelooflijke attracties en ervaringen verkennen. We geven top tips om ervoor te zorgen dat je ervaring met het bezoeken van het Comomeer een onvergetelijke is! Dus kom bij ons terwijl we ons hoofd eerst duiken in wat elk van alle steden aan het Comomeer zo uniek maakt in dit epische bucketlist-avontuur.

Een bezoek aan het Comomeer in Noord-Italië is absoluut een must voor iedereen die op zoek is naar een adembenemende vakantie-uitje. Genesteld aan de voet van de majestueuze Alpen in Lombardije, omringd door besneeuwde toppen en kronkelende bergwegen, is het Comomeer de perfecte plek om los te koppelen van het dagelijks leven en pure gelukzaligheid te vinden. Geliefd bij beroemdheden zoals George Clooney en Madonna, staat het Comomeer bekend om zijn prachtige steden, natuurlijke schoonheid en restaurantterrassen met een prachtig uitzicht. Het omgekeerde Y-vormige meer is het op twee na grootste in Italië na het Gardameer en het Lago Maggiore. Met zijn charmante omliggende steden en pittoreske waterkantvilla's, zal een bezoek aan dit betoverende Italiaanse meer je verfrist en geïnspireerd achterlaten. Dus neem een pauze van je hectische schema en ga op een unieke reis naar de levendige steden en kleine dorpen van het Comomeer; het is zeker een onvergetelijke ervaring!

  • Bellagio is een van de meest verbluffende steden aan de oevers van het beroemde Comomeer van Italië. De stad heeft luxe villa's omringd door ongerepte uitzichten op het meer, eersteklas restaurants en prachtige botanische tuinen. Neem de tijd om de geplaveide straten te verkennen of geniet gewoon van een glas wijn terwijl je de adembenemende schoonheid van het Comomeer in je opneemt. Villa Melzi is een bijzonder hoogtepunt van de oude stad zelf, met geurige Engelse tuinen, sierheesters, zeldzame moestuinen en citrusbomen. Naast het bezichtigen in het stadscentrum, kunnen bezoekers aan Bellagio een boottocht maken op het meer.
     
  • Varenna is een typisch Italiaanse stad gelegen aan de oevers van het Comomeer. Van de uitzichten op de waterkant, tot de kleurrijke architectuur en weelderige tuinen, deze charmante stad moet op elk Comomeer-reisschema worden opgenomen. Villa Monastero is een van de vele villa's in Varenna die ongeëvenaarde uitzichten op het meer biedt - zorg ervoor dat je al zijn rijke geschiedenis opneemt! Villa Cipressi is een ander architecturaal meesterwerk dat het verkennen waard is - je zult niet teleurgesteld worden door zijn pittoreske tuinen en rustige sfeer. Mis het Castello di Vezio niet, een middeleeuws kasteel met twee paden naar de top. Of je nu wilt ontspannen of verkennen, Varenna moet zeker op je bucketlist staan - het is een onvergetelijke ervaring.
     
  • Lecco gelegen aan de westelijke oever van het mooie Comomeer, is een levendige en historische stad die bovenaan je bucketlist moet staan. Met tal van kerken en schilderachtige winkels, is deze charmante kleine plek zeker een bezoek waard. Een van de toplocaties om te verkennen in Lecco is hun prachtige promenade aan het meer - perfect voor romantische wandelingen of gewoon ontspannen aan de oever met een goed boek. De klokkentoren van de Basilica di San Nicolò biedt een panoramisch uitzicht vanaf de top, als je de 400 treden omhoog aankunt! Er zijn ook tal van restaurants in de buurt die heerlijke Italiaanse gerechten en mooie buitenzitplaatsen bieden waar je de schoonheid van het water van het Comomeer kunt bewonderen terwijl je geniet van enkele smakelijke lokale favorieten.
     
  • Tremezzo is een adembenemende, pittoreske stad die een ongelooflijk uitzicht biedt op de Alpen en elegante villa's. Samen met andere steden uit de voormalige gemeenten Lenno, Mezzegra en Ossuccio, vormt het de gemeente Tremezzina. Als je een ontdekkingsreiziger in hart en nieren bent, of van een goede natuurwandeling houdt, dan mag dit idyllische Italiaanse landschap niet worden gemist. Villa del Balbianello is een van de beste plaatsen om te bezoeken, met sierlijke tuinen die hebben gefigureerd in films zoals Star Wars: Episode II Attack of the Clones. Villa Carlotta is ook een geweldige dagtrip met zijn spectaculaire tuinen en museum. Grand Hotel Tremezzo is een luxe hotel met uitzicht op het meer. Of je nu wilt genieten van de majestueuze natuur of alles wilt ontdekken wat het oude pittoreske dorpje te bieden heeft, Tremezzo presenteert zich als misschien wel een van de meest onberispelijke steden aan het Comomeer en moet zeker op je bucketlist staan.
     
  • Menaggio is een pittoresk klein stadje aan de westelijke oever van het Comomeer dat elke bucketlist-reiziger zal betoveren. Je zult gecharmeerd zijn van zijn geplaveide, smalle straatjes en zijn overvloed aan schilderachtige restaurants en cafés, perfect voor die verwennerij Italiaanse vakantie. Er zijn enkele prachtige kerken zoals San Carlo en San Stefano. Menaggio is ideaal gelegen voor boottochten naar het Luganomeer in Zwitserland. Met zoveel te genieten, is Menaggio een absolute must-visit bestemming op elke tour van het Comomeer.
     
  • Como is een prachtige stad aan het zuidelijke uiteinde van het Comomeer. Het zit vol met romantische steegjes, interessante winkels en heerlijke restaurants om te verkennen. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Como is de Como-kathedraal die dateert uit 1396. Villa Olmo biedt serene uitzichten over het meer. De stad Como bruist altijd van activiteit; locals genieten van hun geliefde Italiaanse ijs terwijl ze van de zon genieten en toeristen winkelen in de vele luxe boetieks. We werden verleid door een paar leren koopjes! Of je nu wilt ontspannen aan het meer of de historische charme van Como wilt verkennen, deze prachtige bestemming biedt voor elk wat wils. Het verdient echt zijn titel als een van de meest aantrekkelijke steden aan het Comomeer. 
     
  • Mandello del Lario is een idyllisch toevluchtsoord voor vakantiegangers en locals. Mandello del Lario is een charmante, zij het enigszins slaperige stad gelegen aan het Comomeer. Genesteld tussen Bellagio en Varenna langs de oostelijke oever van het meer, biedt dit kleine juweeltje een spectaculair uitzicht op de Alpen en het glooiende landschap.
     
  • Cernobbio wordt beschouwd als een van de mooiste kleinere steden in de omgeving. Maak een wandeling door zijn idyllische geplaveide straatjes en je zult vele weelderige villa's en een Art Nouveau-pier ontdekken. Met adembenemende berguitzichten rondom, is het geen wonder dat dit pittoreske stadje bekend staat als een belangrijke toeristische bestemming. Kunst- en geschiedenisliefhebbers zullen versteld staan van Villa d'Este. Een van de beste hotels aan het Comomeer, zijn weelderige tuinen zijn een genot. Het mag niet worden verward met de iconische Villa d'Este in Tivoli bij Rome. Word elke ochtend wakker met een panoramisch uitzicht op het Comomeer, breng tijd door met mensen kijken op de pittoreske promenade of geniet gewoon van de authentieke sfeer van deze historische stad - Cernobbio is zeker geen ervaring om te vergeten!
     
  • Torno, genesteld in de westelijke hoek van het boeiende Comomeer is een lust voor het oog. Een veerboot van Como is alles wat nodig is om deze prachtige middeleeuwse waterkantgemeente te ervaren. Toeristen die op bezoek komen, moeten zeker de haven van Porticciolo bekijken. De historische gebouwen die langs het meer torenen, zorgen voor enkele betoverende pittoreske ansichtkaart-perfecte achtergronden.
     
  • Argegno is een gemeente van het Comomeer in de regio Lombardije in Italië. Gelegen op ongeveer 15 kilometer ten noordwesten van de stad Como, is het misschien wel een van de mooiste dorpen aan het Comomeer, evenals een van de oudste nederzettingen in de regio. Met zijn uitstekende uitzicht op de bergen, boottochten en kabelbaanrit naar de top van Pigra, is Argegno zeker een bezoek waard. Het uitzicht vanaf de top van Pigra is adembenemend, met de kabelbaanrit die gewoon bijdraagt aan de ervaring. Je dagen zullen gevuld zijn met het verkennen van wandelpaden en valleien die tot op de dag van vandaag onaangeroerd en onontdekt blijven. Plus, als je een foodie bent, geniet van lokale kenmerkende gerechten om elke hoek van het dorp die varieert van traditionele Italiaanse gerechten tot voortreffelijke zeevruchten aan het meer! Zorg ervoor dat je Argegno opneemt in je reisplannen voor een onvergetelijke ervaring!


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...