Veiling van het New Orleans Herenhuis van Brad Pitt en Angelina Jolie

Brad Pitt en Angelina Jolie'svoormalige herenhuis in New Orleans, een stuk vastgoed doordrenkt met geschiedenis en sterrendom, was onderwerp van een openbare veiling. Het prachtige pand, gelegen in de historische Franse wijk, is een toonbeeld van luxe en verfijning. In dit artikel duiken we dieper in op de achtergrond van dit huis en wat het zo speciaal maakte voor geïnteresseerde kopers.

Het herenhuis, oorspronkelijk gekocht door het toen nog getrouwde paar in 2007 na de verwoestende orkaan Katrina, heeft sindsdien verschillende eigenaren gehad. Met een aankoopbedrag op dat moment van $3,5 miljoen, vertegenwoordigde het huis een investering in de heropbouw van de stad waar Pitt zijn Make It Right Foundation oprichtte, die als doel had duurzame woningen te bouwen voor de gemeenschap die zwaar getroffen was door de orkaan.

Het huis zelf beslaat een indrukwekkend grondoppervlak en is rijkelijk versierd met klassieke architectuur die kenmerkend is voor de regio. Het huis telt vijf slaapkamers en drie badkamers over een uitgestrekte oppervlakte van ongeveer 7.650 vierkante voet. Het omvat ook een apart appartement met twee slaapkamers, ideaal voor gasten of als extra woonruimte.

De designelementen van het herenhuis weerspiegelen de grandeur van weleer, met op maat gemaakte afwerkingen en historisch betekenisvolle accenten die het een unieke uitstraling geven. Houten vloeren, marmeren haardschouwen en ingewikkelde gietijzeren balkons zijn slechts enkele van de luxe voorzieningen die kopers kunnen aantreffen. Daarnaast bevat de residentie een lift, een ruime wijnkelder, en een zwembad, waardoor het een ideale plek is voor zowel ontspanning als entertainment.

Ondanks het prestigieuze karakter van het pand, is het door verschillende handen gegaan sinds Pitt en Jolie het verkochten in 2016. Destijds werd het huis vermeld voor $6,5 miljoen, maar het is sindsdien in waarde gedaald. Net voor de veiling stond het huis genoteerd voor $4,9 miljoen, een aanzienlijke daling vergeleken met zijn oorspronkelijke vraagprijs.

De redenen voor de daling van de marktwaarde van het huis zijn niet volledig duidelijk. Het kon te maken hebben met de algemene marktdynamiek of misschien de uitdagingen die gepaard gaan met het bezitten en onderhouden van een historisch pand. Desondanks blijft het herenhuis een opvallend en luxueus stukje onroerend goed dat de aandacht van potentiële kopers blijft trekken.

De strategie om het herenhuis via een veiling te verkopen kan worden gezien als een poging om meer aandacht te genereren en sneller tot een verkoop te komen. Veilingen zijn vaak een platform voor unieke en waardevolle eigendommen, en dit huis valt zeker in die categorie. In het geval van het herenhuis van Pitt en Jolie zou de veiling niet alleen snelle resultaten kunnen opleveren, maar ook de kans bieden om het pand te verkopen tegen een prijs die past bij zijn marktwaarde en erfgoed.

De kopers die interesse tonen in het herenhuis, zijn waarschijnlijk aangetrokken door de combinatie van haar historische waarde, luxe voorzieningen en de sterrenstatus die het huis heeft gekregen door de vorige eigenaren. De toekomstige eigenaar zal niet alleen een stuk onroerend goed verwerven, maar ook een stukje culturele geschiedenis en de glamour die gepaard gaat met de hollywoodberoemdheid.

Naast de beschreven kenmerken, draagt de locatie in de Franse wijk bij aan de charme van het herenhuis. De buurt staat bekend om haar levendige muziekscene, uitstekende gastronomie en kleurrijke gebouwen, wat het een toeristische trekpleister maakt en een gewilde locatie voor vastgoedinvesteerders.

New Orleans zelf heeft een rijke culturele tapestry, bekend om zijn jazzmuziek, Mardi Gras-feesten en Creoolse keuken. De stad herbergt een mengeling van Frans, Afrikaans, Spaans, en Amerikaanse culturen, wat zich vertaalt in de architectuur en het algehele ethos van de stad. Het herenhuis ligt te midden van deze culturele smeltkroes, waardoor de potentiële eigenaar zich kan onderdompelen in een authentieke New Orleans-ervaring.

De Make It Right Foundation van Pitt speelt ook een significante rol in de aantrekkelijkheid van het herenhuis. Hoewel de stichting enige controverse kende met klachten over de duurzaamheid van sommige huizen die het bouwde, symboliseert het nog steeds Pitt'stoewijding aan de heropbouw en verbetering van de stad na Katrina'sverwoestende impact.

Bovendien is de vastgoedmarkt in New Orleans aan het veranderen. Hoewel sommige buurten zoals de Franse Wijk hun waarde behouden, is er in andere delen van de stad een verschuiving gaande, wat invloed heeft op de prijzen en de interesse van kopers. Toch blijft het herenhuis een prachtig voorbeeld van het erfgoed en de tijdloze stijl die kenmerkend zijn voor de regio.

Toekomstige eigenaren moeten zich bewust zijn van de verantwoordelijkheden die komen kijken bij het beheren van een historisch pand. Dit kan inhouden dat men zich moet houden aan bepaalde restauratiestandaarden en mogelijk beperkingen die gelden binnen de historische districten. Ondanks deze vereisten, biedt het herenhuis een unieke kans om een deel van de New Orleans geschiedenis te bezitten en te bewaren.

Met de veiling van dit prestigieuze herenhuis komt een zeldzame kans voor liefhebbers van luxe, geschiedenis en cultuur om een opmerkelijk deel van New Orleans' rijke erfgoed te bezitten. Terwijl de nieuwe eigenaar zal genieten van de luxe en schoonheid van het huis, zullen ze ook bijdragen aan het behoud van een historisch belangrijk monument in één van Amerika'smeest iconische steden.

 

- Wanneer hebben Brad Pitt en Angelina Jolie het herenhuis in New Orleans gekocht? Ze kochten het herenhuis in 2007.
- Voor welk bedrag werd het herenhuis oorspronkelijk gekocht door Pitt en Jolie? Ze kochten het herenhuis voor $3,5 miljoen.
- Hoe groot is het huis in vierkante voet en hoeveel slaap- en badkamers heeft het? Het huis is ongeveer 7.650 vierkante voet groot en heeft vijf slaapkamers en drie badkamers.
- Wat is de Make It Right Foundation en wat is de link met het herenhuis? Make It Right Foundation is opgericht door Brad Pitt met als doel duurzame woningen te bouwen voor de gemeenschap die getroffen was door orkaan Katrina, en het herenhuis symboliseert zijn toewijding aan de heropbouw van de stad New Orleans.
- Tot welk bedrag was de waarde van het herenhuis gedaald voor de veiling? Voorafgaand aan de veiling was de waarde van het herenhuis gedaald tot $4,9 miljoen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...