Uniek eigendom - privéeiland met woning ontworpen door Frank Lloyd Wright

Ergens in de rustige wateren van het Mahopac-meer, slechts een uur rijden van Manhattan, ligt een betoverend privéeiland waar geschiedenis en architectonische briljantie samenkomen. Een eiland zo uniek dat het een woning herbergt die ontworpen is door de beroemde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright.

Frank Lloyd Wright staat bekend om zijn organische architectuur, die zich kenmerkt door harmonie tussen mens en omgeving. Hij realiseerde meer dan 1.000 structuren tijdens zijn levenslange carrière, die bijna 70 jaar besloeg. Zijn invloed op het moderne ontwerp is onmiskenbaar, maar het is zeldzaam om een residentie te vinden die nog steeds zijn originele meesterwerk weerspiegelt; een dergelijk meesterwerk is Petre Island.

Petre Island, gelegen in Putnam County, New York, meet tien hectare met een adembenemend uitzicht op het schilderachtige Lake Mahopac. Het eiland heeft twee woningen, beide ontworpen door Wright. De eerste is een kleine gastenwoning, gebouwd in 1950, die fungeert als voorbeeld van Wright'skenmerkende stijl. De andere is een prachtige hoofdwoning, voltooid in 2007, maar ontworpen door Wright in 1950.

De hoofdwoning is een fraai werk van kunst met de kenmerkende Wright-stijl die naadloos opgaat in de natuurlijke omgeving. De woning, gebouwd van steen en beton, omvat drie slaapkamers en twee badkamers, een keuken, een eet- en woonkamer, een bibliotheek, een galerij en een ondergrondse tunnel die naar het boothuis leidt. Het beschikt over vloer-tot-plafond ramen die een panoramisch uitzicht bieden op het omliggende meer en bossen, waardoor bewoners kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland vanuit elk aspect van de woning.

De gastenwoning, ook bekend als het 'Cottage', is een voorbeeld van Wright'stypische Usoniaanse huizenontwerp. Het beschikt over drie slaapkamers, één badkamer, een keuken, een eetkamer, een woonkamer en een groot terras. Zoals alle Usoniaanse huizen, integreert deze woning ook prachtig in zijn natuurlijke omgeving, dankzij de horizontale lijnen, platte daken en ramen die zorgen voor veel natuurlijk licht en prachtige uitzichten.

Beide structuren op Petre Island blijven trouw aan Wright'sfilosofie van organische architectuur, waarbij structuren worden ontworpen om in harmonie te zijn met de mensheid en hun omgeving. Ze zijn zo ontworpen dat ze perfect samenvloeien met het omliggende landschap en het gevoel van binnen buitenleven accentueren.

Naast de unieke architectuur, biedt Petre Island bewoners een scala aan recreatieve activiteiten. Het eiland heeft een aantal wandelpaden, waardoor bewoners kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid van het landschap. Daarnaast kunnen ze een boot huren om op het meer te varen, zwemmen, vissen of kajakken.

Petre Island is ongetwijfeld een architectonische parel verborgen in de rustige wateren van Lake Mahopac. Het is een perfecte ontsnapping voor degenen die op zoek zijn naar rust en sereniteit te midden van adembenemende natuurlijke schoonheid, gecombineerd met de weelderige luxe van een woning ontworpen door een van 'swerelds meest gevierde architecten.

Frank Lloyd Wright, geboren op 8 juni 1867, staat bekend als een van de grootste architecten van de twintigste eeuw. Zijn carrière omspande bijna zeven decennia, waarin hij meer dan 1.000 structuren ontwierp en bouwde. Enkele van zijn meest beroemde werken zijn onder andere het Guggenheim Museum in New York City, Fallingwater in Pennsylvania, en het Imperial Hotel in Tokyo.

 

- Wie heeft de woningen op Petre Island ontworpen? De woningen op Petre Island zijn ontworpen door de beroemde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright.
- Hoeveel woningen zijn er op Petre Island? Er zijn twee woningen op Petre Island, één gastenwoning en een hoofdwoning.
- Wat is bijzonder aan de architectuur van de woningen? De woningen zijn ontworpen volgens Wright'sfilosofie van organische architectuur, waarbij structuren in harmonie zijn met de mensheid en hun omgeving.
- Waar ligt Petre Island? Petre Island ligt in het Mahopac-meer, in Putnam County, New York.
- Welke beroemde werken heeft Frank Lloyd Wright nog meer ontworpen? Enkele van Frank Lloyd Wright'smeest beroemde werken zijn het Guggenheim Museum in New York City, Fallingwater in Pennsylvania, en het Imperial Hotel in Tokyo.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...