Steve Martin zet zijn Montecito-herenhuis te koop na 10 jaar eigendom

Steve Martin, een naam die bij velen een glimlach op het gezicht tovert, staat bekend om zijn scherpe humor en veelzijdige carrière als acteur, schrijver, muzikant en komiek. Maar buiten de wereld van entertainment heeft hij een ander waardevol bezit: een schitterend herenhuis in het idyllische Montecito, dat nu, na tien jaar eigenaarschap, op zoek is naar een nieuwe bewoner.

Het herenhuis, dat het stempel draagt van de gerenommeerde Amerikaanse architect Roland E. Coate, Jr., ligt genesteld in een landschap dat bijna net zo adembenemend is als Martins oeuvre. Het pand is gesitueerd op bijna zes hectare weelderig terrein in een van de meest prestigieuze buurten van Santa Barbara - een plek die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en exclusiviteit.

Dit huis is niet zomaar een structuur van baksteen en mortel; het is een levend kunstwerk met een betonnen exterieur dat harmonieus samensmelt met de heuvel waarin het gedeeltelijk is ingebouwd. De robuuste buitenkant zou doen vermoeden dat het interieur ook iets weg zou hebben van een bunker, maar niets is minder waar. De binnenruimtes zijn juist opvallend luxueus en warm, biedend aan ieder die erin verblijft, een gevoel van ongeëvenaarde elegantie en comfort.

Bij binnenkomst worden bezoekers verwelkomd door een sfeer van subtiele grandeur. De 7.700 vierkante meter aan leefruimte huisvest vier slaapkamers, elk met hun eigen karakter en ontworpen met aandacht voor detail. Deze kamers dienen als persoonlijke toevluchtsoorden, waar men zich kan terugtrekken en ontspannen in stilte en sereniteit.

Als klap op de vuurpijl is er een apart gastenverblijf, dat staat als een belofte voor privacy en gemak voor degenen die het geluk hebben uitgenodigd te worden. En buiten, te midden van de rust van de natuur en de zachtjes ritselende bladeren, nodigt een uitnodigend zwembad uit tot verkoeling en vertier op de warme, zonovergoten Californische dagen.

Het uitzicht vanaf het herenhuis is zonder meer spectaculair te noemen; de oceaan glinstert aan de horizon terwijl de omgeving een schilderachtig decor vormt voor dit architectonische meesterwerk. Het is een uitzicht dat inspireert tot reflectie en contemplatie - wellicht een bron van veel van Martins creatieve werk.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de man zelf, Steve Martin, wiens talentenrijkdom bijna even indrukwekkend is als zijn woning. Als stand-up comedian heeft hij de harten van miljoenen veroverd, als acteur heeft hij talloze rollen vertolkt die hun weg vonden naar de annalen van filmgeschiedenis, en als muzikant heeft hij successen gevierd die resoneerden tot in de echelons van Grammy Awards.

Nu neemt hij afscheid van dit prachtige stukje Montecito, met het herenhuis dat op de markt komt voor €9,3 miljoen. Dit biedt een zeldzame kans voor diegenen die de luxe en privacy van een van de meest begeerde locaties van Santa Barbara willen bezitten. Het is niet alleen een huis, maar een belichaming van kunst, natuur en architectuur, wachtend om het volgende hoofdstuk in zijn geschiedenis te beginnen met een nieuwe eigenaar die waardering heeft voor de fijnere dingen in het leven.

Het besluit van Steve Martin om zijn herenhuis te verkopen, markeert het einde van één era, maar voor de nieuwe eigenaren zal het begin zijn van een avontuur doordrenkt met schoonheid, inspiratie en, uiteraard, een vleugje sterrenmagie. Het verhaal van het herenhuis in Montecito is een verhaal van kunstzinnigheid en klasse, een plek waar de echo'svan lachsalvo'sen staande ovaties nog lang na het sluiten van de statige poorten voortleven. Binnenkort krijgt dit hoofdstuk een vervolg met een nieuw verhaal, geschreven door de volgende bewoners van dit majestueuze domein. Het wachten is nu op die ene koper die niet alleen op zoek is naar een huis, maar naar een levende legende.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...