Smucker s Familie verkoopt luxe Plaza appartement in veiling

De familie achter het bekende Amerikaanse merk Smucker s, beroemd om hun jam en conserven, heeft stappen ondernomen om hun luxe appartement in één van New York'smeest iconische gebouwen, The Plaza, te verkopen door middel van een veiling. Dit is een opmerkelijke zet in de vastgoedmarkt, aangezien veilingen doorgaans geassocieerd worden met de verkoop van items die moeite hebben de aandacht van kopers te trekken op de traditionele markt.

Het appartement, gelegen op de 12e verdieping van The Plaza, biedt een prachtig uitzicht op Central Park en is een toonbeeld van luxe en elegantie. Met een ruime woonoppervlakte, inclusief drie slaapkamers en drie badkamers, verspreidt het appartement zich over meer dan 2.600 vierkante voet. Het interieur van het appartement weerspiegelt de grandeur die je zou verwachten van een pand in dit historische hotel dat in 1907 zijn deuren opende.

De keuze voor een veiling is een strategische zet van de Smucker-familie, die hiermee probeert een snelle verkoop te realiseren in een veranderende markt. Deze aanpak is vrij ongebruikelijk voor luxevastgoed, aangezien veilingen vaak worden gezien als een laatste redmiddel voor verkopers. Echter, in sommige gevallen kan dit juist leiden tot een hogere verkoopprijs door het creëren van een competitieve biedomgeving.

De woning was oorspronkelijk gelist voor $8,5 miljoen toen het in 2014 werd aangeboden, maar de vraagprijs is sindsdien gedaald. Desondanks blijft The Plaza een zeer gewilde locatie, beroemd om zijn rijke geschiedenis en prominente gastenlijst, die iedereen van wereldleiders tot beroemdheden heeft verwelkomd.

Het appartement zelf is ook niet zonder zijn eigen stukje geschiedenis, aangezien het eigendom was van de Smucker'serfgename en haar man. Zij kochten het pand in 2007 voor $6,25 miljoen en besteedden vervolgens een aanzienlijk bedrag aan renovaties. Het echtpaar heeft genoten van hun tijd in het appartement, maar naarmate de tijden veranderen, zijn ook hun behoeften veranderd, wat hen tot de beslissing bracht om het via een veiling te verkopen.

The Plaza heeft een lange geschiedenis van weelde en prestige, goed zichtbaar in de architectuur en voorzieningen. De Franse renaissancestijl van het gebouw, ontworpen door Henry Janeway Hardenbergh, straalt luxe uit. Bewoners van The Plaza hebben toegang tot een reeks voorzieningen, waaronder een conciërgeservice, een limousineservice, en het gebruik van health clubs. Bovendien staat The Plaza bekend om zijn exclusieve restaurants en winkels, waardoor het wonen daar een ware luxe ervaring is.

De veiling van het Smucker'sappartement wordt begeleid door een gerenommeerd veilinghuis. Dit proces geeft kopers de unieke kans om eigenaar te worden van een stuk New Yorkse geschiedenis. Voor de Smucker-familie biedt het een kans om snel en efficiënt het pand te verkopen.

Met de aankomende veiling wordt er verwacht dat het appartement veel aandacht zal trekken van potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in het verwerven van een luxueus stekje in het hart van Manhattan. Dit verkoopproces is illustratief voor de steeds evoluerende manieren waarop de high-end vastgoedmarkt zich aanpast aan de huidige economische klimaten en de specifieke behoeften van verkopers en kopers.

Naast de impact van deze specifieke veiling, blijft het bredere scala aan luxevastgoed in New York City een fascinerende sector om te volgen. Ondanks fluctuaties van de markt, blijven vastgoedinvesteerders, zowel lokaal als internationaal, het potentieel zien in het bezit van onroerend goed op deze prestigieuze locatie.

Het luxueuze appartement van de Smucker-familie is slechts één voorbeeld van de premium eigendommen die opvallen op de vastgoedmarkt van New York City. Terwijl de keuze voor een veiling al bijzonder is, belicht het ook een interessante trend in de manier waarop verkopers omgaan met de uitdagingen en mogelijkheden van de vastgoedmarkt.

New York City staat bekend om zijn dynamische vastgoedscene, waar extreem dure penthouses, historische brownstones en ultramoderne nieuwbouwprojecten zij aan zij bestaan. De attractiviteit van de stad blijft ongekend, aangedreven door de culturele diversiteit, de economische kracht en het onophoudelijke tempo van innovatie en groei. Hierdoor blijft het een magneet voor investeerders en mensen die een stukje van de Big Apple willen bezitten.

Een kenmerk van de markt in New York City is het brede spectrum aan eigendommen met uiteenlopende prijzen en stijlen. Van de levendige buitenwijken zoals Brooklyn en Queens tot de historische kern van Manhattan, potentiële kopers kunnen zich laten onderdompelen in diverse wijken, elk met hun eigen karakter en aantrekkingskracht.

Manhattan, het hart van NYC, huisvest enkele van de meest prestigieuze adressen ter wereld. Dit district is waar het Plaza-appartement ook onder valt. De regio staat bekend om zijn hoge wolkenkrabbers, luxe winkels, wereldberoemde theaters en natuurlijk Central Park, een oase van groen in de stedelijke jungle. Het appartement van de Smucker-familie biedt direct uitzicht op dit park, wat het een extra bijzondere plek maakt.

De vastgoedmarkt in New York is voortdurend in beweging, met wijzigingen in vraag en aanbod, wet- en regelgeving, en marktdynamiek. Zoals bij veel grote steden, speelt de economische situatie een grote rol in hoe de vastgoedmarkt zich ontwikkelt. De COVID-19 pandemie bracht bijvoorbeeld een verschuiving teweeg, waarin velen de stad verlieten voor ruimere woonomgevingen buiten de stadsgrenzen. Maar nu de stad zich herstelt, keren velen terug, aangetrokken door de energie en kansen die New York biedt.

Binnen de luxemarkt zijn er diverse trends die zich ontwikkelen. Duurzaamheid en milieubewustzijn spelen een steeds belangrijkere rol bij nieuwe ontwikkelingen, met gebouwen die worden voorzien van groene daken, energie-efficiënte systemen en materialen met een lage impact op het milieu. De luxe-bewoner van vandaag is op zoek naar meer dan alleen uiterlijk vertoon; ze zoeken huizen die ook hun waarden weerspiegelen.

Daarnaast neemt de vraag naar 'turnkey' appartementen toe – volledig gemeubileerde en ingerichte woningen die kopers in staat stellen direct na aankoop te verhuizen zonder zich zorgen te hoeven maken over de inrichting. Diensten zoals 24-uurs beveiliging, conciërge-, schoonmaak- en valet-parkingservices zijn ook steeds gebruikelijker in de hogere segmenten van de markt.

Uiteindelijk biedt de verkoop van het Smucker'sappartement via een veiling een boeiende inkijk in de nuances en strategieën van de vastgoedmarkt in New York City. Terwijl de Smucker-familie zich voorbereidt om afscheid te nemen van hun Plaza-residentie, zal de nieuwe eigenaar een stukje geschiedenis en weelde in zijn of haar bezit krijgen, midden in één van de meest bruisende steden ter wereld.

De luxe vastgoedmarkt in New York City blijft een uniek landschap voor zowel kopers als verkopers. Met zijn aantrekkelijke locatie, historische charme en moderne voorzieningen belichaamt het appartement in The Plaza alle aspecten die deze markt zo spannend en begeerd maken. De veiling van het Smucker'sappartement is een zeldzame kans voor geïnteresseerden om deel uit te maken van de prestigieuze geschiedenis van The Plaza, en wellicht een nieuw hoofdstuk te beginnen in dit legendarische gebouw.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...