Megan Ellison koopt voormalig politiebureau in New York voor €7 miljoen

Megan Ellison, een prominente figuur in de filmindustrie, vooral bekend als de producent van veelgeprezen films zoals "Zero Dark Thirty" en "Terminator Salvation", heeft recent headlines gemaakt met de aankoop van een historisch pand in het hart van New York. Ellison heeft haar visie op vastgoed uitgebreid door een statig voormalig politiebureau in de wijk Chelsea van Manhattan te verwerven voor het opmerkelijke bedrag van €7 miljoen.

Het pand, beter bekend als The Police Building, neemt een ruim perceel van 10.000 vierkante meter in en is gesitueerd tussen West 19th Street en West 20th Street. Deze locatie is niet alleen geografisch ideaal gelegen, maar herbergt ook een rijke historie die teruggaat tot 1904 toen het gebouwd werd voor de politie van New York City (NYPD).

Gedurende de jaren heeft The Police Building dienstgedaan als meer dan alleen een kantoor voor de NYPD; het fungeerde onder andere als opslagruimte voor politiematerieel, als buitenverblijf en zelfs als kantoor voor de Commissioner of Records. Het gebouw met zo n divers gebruik verleden is eveneens een architectonische bezienswaardigheid.

De buitenkant van het gebouw springt in het oog met beeldhouwkunstwerken die "Twee vrouwen die de wet vertegenwoordigen" afbeelden, creaties van de Franse beeldhouwer Emmanuel Frémiet uit 1884. Deze kunstwerken benadrukken de gerechtelijke geschiedenis en de majesteit van het gebouw.

Binnen de muren van dit historische pand bevindt zich ook een galerij die in het verleden gebruikt werd om verschillende tentoonstellingen te huisvesten. Dit illustreert de culturele waarde van het gebouw, dat bovendien een uitgebreide verzameling historische documenten en manuscripten herbergt. Oude foto'svan het interieur laten een grote meeting hall zien, een getuige van belangrijke bijeenkomsten uit het verleden.

Opmerkelijk is dat de verkopers van dit duurste pand in Chelsea, Manhattan, familieleden zijn van Oscar-winnaar Steven Spielberg – zijn broer en zuster. Hoewel de precieze redenen voor de verkoop onbekend zijn, is duidelijk dat Megan Ellison in The Police Building een nieuwe parel heeft toegevoegd aan haar vastgoedcollectie.

Wat Ellison precies met het pand van plan is, blijft vooralsnog een mysterie. Bekend om haar passie voor film en haar eerdere investeringen in grote filmprojecten zoals "American Hustle" en "The Master", zou het kunnen dat ze plannen heeft om The Police Building te transformeren tot een creatieve hub die gerelateerd is aan de filmindustrie.

Haar woordvoerder heeft aangegeven dat het behoud van de cultuurhistorische betekenis van de locatie centraal staat. Ellison en haar team zijn vastbesloten om de integriteit en het erfgoed van het pand te respecteren, iets wat benadrukt hoe de nieuwe eigenaar de culturele en historische waarde ervan erkent.

Terwijl de details over de toekomstige ontwikkelingen van The Police Building onder wraps gehouden worden, kan er weinig twijfel over bestaan dat deze aankoop bijdraagt aan het dynamische en rijke verhaal van New York. Met haar achtergrond in zowel de kunsten als het bedrijfsleven, lijkt de kans groot dat Megan Ellison iets bijzonders in petto heeft voor dit iconische stukje Manhattan.

Zo blijft dit gebouw, dat al meer dan een eeuw onderdeel uitmaakt van het stadsbeeld en de geschiedenis van New York, een levend monument dat blijft evolueren en inspireren. De stad kijkt nu vol spanning uit naar wat Ellison'svisie teweeg zal brengen in dit historische hart van Chelsea.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...