Legendarisch huis van Hollywood Iconen te koop voor 8 miljoen

Een schitterend huis in Beverly Hills, Californië, een plek die ooit toebehoorde aan een aantal zilveren schermlegendes, kwam onlangs op de markt met een vraagprijs van 8 miljoen dollar. Het statige huis, dat gelegen is aan de beroemde Roxbury Drive, heeft een rijke historie en is het voormalige eigendom geweest van sterren zoals Cary Grant, Katharine Hepburn en later Lew Wasserman, een machtige filmagent en studio executive.

Dit huis, dat een authentieke oude Hollywood glamour uitstraalt, beschikt over vier slaapkamers en zes badkamers over een oppervlakte van 5,000 vierkante voet. Het is gebouwd in 1927 en heeft bewaard wat het zo uniek maakt: zijn karakteristieke architectonische details en tijdloze elegantie. Bezoekers worden verwelkomd door een charmante binnenplaats compleet met een fontein, die leidt naar de indrukwekkende entree.

De woonkamer is ingericht met een grote steen open haard en biedt veel daglicht dankzij de hoge plafonds en grote ramen. Er is ook een gezellige bibliotheek die de perfecte plek kan zijn voor een rustig moment of een diepgaand gesprek. De formele eetkamer grenst aan een serre die toegang biedt tot de weloverwogen en volgroeide tuin. Met een mix van palmen en andere tropische planten krijgt de buitenruimte een exotisch tintje en biedt het een privé retraite in de drukte van de stad.

De keuken is volledig gemoderniseerd en voorzien van hoogwaardige apparatuur, marmeren werkbladen en aangepaste kasten die de ruimte zowel functioneel als stijlvol maken. Het is een keuken die iedere chef-kok zal waarderen en waar gasten graag samenkomen.

Op de bovenverdieping bevinden zich de slaapkamers, waaronder de royale master suite. Deze hoofdslaapkamer is een echte toevluchtsoord, met eigen balkon, een luxueuze badkamer en voldoende kastruimte. Elk van de extra slaapkamers heeft eigen, unieke kenmerken en charme, wat bijdraagt aan het unieke gevoel van het huis.

Het pand heeft ook een apart gastenverblijf, compleet met eigen keuken en badkamer, wat ideaal is voor het ontvangen van vrienden of familie die wat langer willen blijven. Bovendien is er een zwembad en een spa, die zorgen voor verkoeling tijdens de warme zomerdagen en een ontspannen sfeer.

Gelegen in een buurt vol geschiedenis en prestige, is dit huis niet alleen een thuis maar ook een stukje Hollywood'serfgoed. Het feit dat zoveel notabele personen hier hebben gewoond, geeft het een extra laag van exclusiviteit en fascinatie.

Voor diegene die geïnteresseerd zijn in het bezitten van een stukje filmgeschiedenis en de luxe van modern wonen willen combineren, zou dit huis aan de Roxbury Drive een droom kunnen zijn die uitkomt. Dit Beverly Hills juweeltje wacht op zijn volgende eigenaar, iemand die de rijke historie kan waarderen en verder gaat in de voetsporen van zijn voorgaande beroemde bewoners.

Cary Grant, een van de eerste eigenaren, was een icoon van de klassieke film en wordt vaak herinnerd om zijn charmante persoonlijkheid en zijn rollen in films zoals 'North by Northwest' en 'To Catch a Thief'. Grant was bekend om zijn verfijnde smaak en zijn huis weerspiegelde deze luxe en elegantie. Verhalen gaan dat Grant in de jaren dat hij in het huis woonde, vele glamoureuze feesten en bijeenkomsten heeft georganiseerd waar de crème de la crème van Hollywood te gast was.

Katharine Hepburn, een andere beroemdheden die deze residentie haar thuis noemde, was een vrouw die vooruitstrevend en onafhankelijk was in haar tijd. Ze stond bekend om haar scherpe tong en vastberadenheid, zowel op het scherm als daarbuiten. Haar stempel op de filmindustrie en op dit huis is onmiskenbaar.

Lew Wasserman speelde een invloedrijke rol achter de schermen van Hollywood. Als agent had hij een enorme impact op de carrières van vele acteurs en als studio executive hielp hij Universal Studios uitgroeien tot een belangrijke speler in de filmindustrie. Zijn tijd in het huis valt samen met een periode van grote groei en verandering in de entertainmentwereld.

Het is een huis waar waarschijnlijk talloze beslissingen zijn genomen die de loop van de filmgeschiedenis hebben beïnvloed. Het herbergt een onschatbare hoeveelheid verhalen en geheimen die alleen de muren kennen.

De culturele en historische waarde van een huis als dit kan niet worden onderschat. Het dient niet alleen als een spectaculaire woning, maar ook als een fysiek aandenken aan de gouden tijd van Hollywood. De nieuwe eigenaren hebben de unieke kans om deel uit te maken van deze continu levende geschiedenis.

Daarnaast kan men denken aan de toekomstige evenementen die kunnen plaatsvinden binnen de muren van dit huis. Nieuwe herinneringen die worden gecreëerd en nieuwe verhalen die worden verteld. Het is een plek waar de nieuwe eigenaar invloed op kan uitoefenen en zijn eigen hoofdstuk kan toevoegen aan het rijke verhaal.

Het kopen van een huis met zo'n achtergrond biedt meer dan alleen een dak boven het hoofd. Het is een investering in een stukje cultuur, een onderdeel van een erfenis die door de jaren heen is opgebouwd. Voor de liefhebber van film, geschiedenis, of gewoon voor wie op zoek is naar exclusiviteit en prestige, zou dit huis op Roxbury Drive dit alles en meer kunnen bieden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...