Exclusief landhuis in Ronse - luxe - ruimte & natuur

In het hart van de rustige, groene omgeving van Ronse, staat een exclusief gerenoveerd landhuis, een parel van karakter en luxe. Dit in 2019 volledig vernieuwde huis combineert duurzame, hoogwaardige materialen met een respect voor de geschiedenis en unieke karakteristieken van het pand. Het lichtovergoten familiehuis, gelegen aan de voet van 'De Hoogberg-Hotond', biedt een panoramisch uitzicht op Kluisbergen en Ronse en is gemakkelijk bereikbaar via belangrijke invalswegen en snelwegen.

Met een royale woonoppervlakte van 550 m² en gelegen op een perceel van 5432 m², is deze 'maison de maître' uitstekend geschikt voor grote gezinnen, samengestelde gezinnen, gedeelde huisvesting, als vakantiewoning, of voor een combinatie van wonen en werken, zoals een restaurant met hotel, of een bed & breakfast. De woning omvat:

Begane grond: een ruime, indrukwekkende entreehal, een lichte eetkamer, een tweede woon- en eetkamer met zithoek en open haard, een volledig uitgeruste keuken, en meerdere zonnige terrassen, waaronder een groot zuidgericht terras met spa en uitzicht op de prachtige, onderhoudsvriendelijke tuin.

Eerste verdieping: vijf ruime, stijlvol ingerichte slaapkamers, elk met een eigen badkamer, een bijkeuken en ingebouwde kasten, alle met uitzicht op de tuin en omgeving.

Tweede verdieping: een slaapkamer met kleedruimte, een ingebouwde badkamer, en nog een slaapkamer met eigen badkamer.

Verder beschikt de woning over airconditioning, een extra wooneenheid met slaapkamer, zitruimte, ingerichte keuken, badkamer en massageruimte, sauna, jacuzzi, Glamping en drie luxe tenten elk met aparte sanitaire voorzieningen. Een dubbele garage, berging, wasruimte, wijnkelder, parkeergelegenheid voor ongeveer 10 auto's en een fietsenstalling completeren het geheel. De prachtige, onderhoudsvriendelijke tuin met majestueuze bomen maakt het plaatje compleet.

Deze unieke woning is te koop inclusief meubilair en roerende zaken, waarbij de vraagprijs bespreekbaar is. Gelegen in Ronse, Vlaanderen, België, is deze prachtig gerenoveerde woning vol karakter en stijl beschikbaar voor €2,194,500. Het huis heeft 8 slaapkamers, 8 badkamers, een woonoppervlakte van 550 m² en een totale perceeloppervlakte van 5432 m². De staat van het pand is top, met een dubbele garage, 10 parkeerplaatsen, en is gebouwd in 1928. De energie-efficiëntieklasse en het energiecertificaat zijn in aanvraag, met verwarmingsmogelijkheden zoals vloerverwarming, een warmtepomp, olieverwarming, centrale verwarming en gasverwarming.

Over Ronse

Ronse, een stad bekend om haar natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed, is de markt voor luxe vastgoed groeiende. Deze trend weerspiegelt de toenemende vraag naar hoogwaardige, comfortabele woningen in een omgeving die zowel rust als gemak biedt. Naast het prachtig gerenoveerde landhuis dat reeds beschreven is, zijn er in Ronse nog meer voorbeelden van luxueus vastgoed die de aandacht trekken.

Een van de kenmerken van deze luxe woningen is de integratie van moderne voorzieningen met behoud van historische en architecturale waarde. Veel van deze huizen combineren ruime, open leefruimtes met traditionele elementen zoals originele houten balken, natuurstenen muren en klassieke open haarden. Deze mix van oud en nieuw creëert een unieke, warme en uitnodigende sfeer.

De luxe huizen in Ronse bieden vaak uitgestrekte tuinen en landerijen, perfect voor liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten. Deze tuinen zijn vaak zorgvuldig aangelegd met inheemse planten, bloembedden en soms zelfs met kleine vijvers of watervallen, wat bijdraagt aan de serene omgeving.

Binnenin zijn deze huizen vaak voorzien van hoogwaardige afwerkingen, zoals marmeren vloeren, op maat gemaakte keukens met de nieuwste apparatuur, en luxe badkamers. Slimme huistechnologie is ook een veelvoorkomend kenmerk, waarmee bewoners verlichting, verwarming, beveiliging en entertainment kunnen bedienen via hun smartphone of tablet.

Daarnaast is de ligging van deze woningen een belangrijke troef. Vele bevinden zich in rustige, residentiële wijken of in de nabijheid van natuurgebieden, maar toch op korte afstand van het stadscentrum van Ronse. Dit biedt een perfecte balans tussen een vredig privéleven en de toegankelijkheid van stedelijke voorzieningen zoals winkels, restaurants, scholen en culturele activiteiten.

De vastgoedmarkt in Ronse trekt een diverse groep kopers aan, waaronder lokale professionals, internationale kopers op zoek naar een tweede huis, en investeerders die de waarde zien in het verhuren van deze luxe eigendommen.

Tot slot wordt de luxe vastgoedmarkt in Ronse gekenmerkt door een persoonlijke benadering in de dienstverlening. Makelaars en vastgoedexperts in het gebied bieden op maat gemaakte diensten, van het vinden van de perfecte woning tot het regelen van alle juridische en financiële aspecten van de aankoop. Deze aanpak zorgt ervoor dat kopers een naadloze ervaring hebben bij het vinden van hun droomhuis in deze prachtige Belgische stad. > www.engelvoelkers.com

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...