In dit mini paleis op Mallorca kun je leven als een echte koning

Op de idyllische Balearen staat een vorstelijk landhuis te wachten op een nieuwe eigenaar. Dit majestueuze optrekje, daterend uit 1960, is gelegen in Palma, de bruisende hoofdstad van Mallorca. Het onderscheidt zich door zijn unieke kenmerken en statige uitstraling. Het landhuis, genesteld in de exclusieve wijk Son Armadams, beslaat een half hectare en is verdeeld over vijf etages, inclusief negen slaapkamers en zes badkamers, een ware weelde voor een residentie van dit formaat.

Sinds de bouw heeft het pand zorgvuldige restauraties ondergaan om zijn oorspronkelijke pracht en karakter te behouden. Verschillende terrassen bieden adembenemende uitzichten, variërend van de glinsterende Middellandse Zee tot het 14e-eeuwse Bellver Castle, dat trots op een heuveltop staat.

Dit landhuis is een van de weinige overgebleven paleizen in Palma en vertegenwoordigt volgens Claire Le Gal van Mallorca Sotheby'sInternational Realty een unieke kans. Met een oppervlakte van 11.000 vierkante meter is de woning op de markt voor €10,7 miljoen, een zeldzame mix van historische charme en moderne luxe.

Het interieur pronkt met hoge gewelfde plafonds, verfijnd lijstwerk, houten luiken en gipsbogen die de grandeur van het paleisleven benadrukken. Het huis is gemoderniseerd met voorzieningen zoals een garage voor twee auto's, zes extra parkeerplaatsen, een ruim zwembad, en een spa- en wijnkelder.

Voor het comfort zijn er moderne gemakken zoals een automatisch irrigatiesysteem, centrale verwarming, airconditioning en een open haard geïnstalleerd. De woning omvat verder twee woonkamers, twee eetkamers, een keuken en een bibliotheek. Van de slaapkamers zijn er twee als suites ingericht, elk met een eigen buitenruimte.

Deze suites bieden een exclusieve toevlucht en privacy, elk met hun eigen terras waar men kan genieten van de serene omgeving en het milde klimaat van Mallorca. De combinatie van luxe, ruimte en historische elementen maakt dit landhuis tot een zeldzaam en begeerlijk object op de vastgoedmarkt.

Het landhuis is niet alleen een getuigenis van verfijnde esthetiek, maar ook van functionaliteit en comfort. De aanwezigheid van een uitgebreid beveiligingssysteem zorgt voor een veilige en beschermde leefomgeving. De zorgvuldig onderhouden tuinen, voorzien van het automatische irrigatiesysteem, dragen bij aan de allure van het pand en beloven een oase van rust voor de toekomstige bewoners.

De exclusiviteit van het pand wordt verder versterkt door de locatie. Palma de Mallorca is bekend om zijn rijke cultuur, prachtige architectuur en levendige sociale scene, waardoor dit paleis een ideale woning is voor degenen die luxe willen combineren met het bruisende stadsleven.

Voor potentiële kopers die dromen van een leven in koninklijke pracht, biedt dit landhuis een unieke kans om een stukje geschiedenis te bezitten. De verkoop wordt begeleid door Mallorca Sotheby'sInternational Realty, waar deskundigen klaarstaan om belangstellenden door het aankoopproces te leiden en meer details te verstrekken over dit prachtige pand. Geïnteresseerden worden aangemoedigd om de website van Sotheby'ste bezoeken voor verdere details en contactinformatie.

Over Palma

Palma, de hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca, is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Gelegen aan de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee, is het een plaats waar oude tradities naadloos samenvloeien met moderne levensstijlen. Het is het bruisende hart van de Balearen, bekend om zijn prachtige kathedraal La Seu, een indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur die de skyline domineert.

De stad biedt een levendige mix van kunst, gastronomie en winkelen. De smalle straatjes van het oude stadscentrum zijn bezaaid met boetieks, cafés en galerieën, terwijl de promenade langs de jachthaven een kosmopolitische flair heeft met zijn bars en restaurants. Palma'srijke verleden is ook zichtbaar in de historische gebouwen en monumenten, waaronder het Almudaina-paleis en de oude Arabische baden, die getuigen van de diverse culturen die het eiland hebben beïnvloed.

De stad is ook een hub voor internationale reizigers, met een luchthaven die het eiland verbindt met de rest van Europa en daarbuiten. Ondanks de populariteit heeft Palma zijn charme en ontspannen sfeer weten te behouden, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel toeristen als residenten.

Palma is niet alleen een toeristische trekpleister maar ook een woonplaats die een hoge kwaliteit van leven biedt. De stad is omgeven door een prachtig landschap, van de bergketens van de Serra de Tramuntana tot de vruchtbare vlaktes, en biedt tal van recreatieve mogelijkheden, zoals wandelen, fietsen en watersporten.

Met zijn rijke culturele agenda, inclusief muziekfestivals, kunsttentoonstellingen en theatervoorstellingen, is er altijd iets te beleven in Palma. Deze dynamische en veelzijdige stad blijft een aantrekkelijke plek voor diegenen die op zoek zijn naar een combinatie van mediterrane schoonheid, historische diepgang en een levendige levensstijl.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...