Leeds Castle - de perfecte bestemming tijdens de Olympische Spelen van 2012 voor €1 miljoen

In de toekomstige Olympische Spelen van 2012 in Londen, zal Leeds Castle een ongeëvenaarde ervaring aanbieden voor degenen die bereid zijn om €1 miljoen te betalen. Dit majestueuze landgoed van 500 hectare in Maidstone, Kent, zal haar deuren openen voor sportliefhebbers, waarbij ze kunnen genieten van de prachtige omgeving en historische ambiance, aan een minimumtarief van €71.200 per nacht.

Leeds Castle, een indrukwekkend paleis dat eerder heeft gediend als achtergrond voor concerten van grootheden zoals Elton John en Luciano Pavarotti, zal zich ook profileren als een ontmoetingsplaats voor vredesonderhandelingen over het Midden-Oosten en Noord-Ierland. Onder beheer van een liefdadigheidsorganisatie zal dit kasteel, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1119, haar deuren openen voor gasten. Het kasteel, dat ooit is gerenoveerd volgens de smaak van Catharina van Aragon door Hendrik VIII, zal blijven stralen met historische grandeur.

Het kasteel zal een breed scala aan faciliteiten aanbieden, waaronder een feestzaal voor 100 gasten, een golfbaan met negen holes, 40 slaapkamers, een helikopterplatform en een doolhof. De huur van het kasteel omvat niet alleen accommodatie, maar biedt gasten ook exclusieve ervaringen zoals deelname aan toernooien, vissen, valkenjacht, ballonvaren en een ritje met een stoomtrein. Om het verblijf van 17 dagen en 16 nachten zo onvergetelijk mogelijk te maken, zal voor elke gast een unieke vlag worden ontworpen en vervaardigd.

Een team van een chauffeur, butler en chef-koks, bekroond met een Michelin-ster, zal ter beschikking staan van de gasten. De CEO van het kasteel, Victoria Wallace, heeft het idee geopperd om het kasteel te verhuren om de benodigde €15,9 miljoen te genereren voor de restauratie van het kasteel. Hoewel zij aangeeft dat de raad van bestuur flexibel zal zijn over hoe het kasteel gebruikt zal worden, is het onbetwistbaar dat het verblijven in dit koninklijke historische kasteel tijdens de Olympische Spelen een unieke kans zal zijn, een ervaring van een leven.

Geschiedenis van Leeds Castle

Leeds Castle, gelegen in Maidstone, Kent, heeft een rijke en opmerkelijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Dit adembenemende landgoed is al meer dan negen eeuwen een belangrijk onderdeel van de Engelse geschiedenis en staat bekend om zijn schoonheid en historische betekenis.

Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in 1119 door Robert de Crevecoeur als een Normandisch sterk kasteel om de weg tussen Londen en Canterbury te verdedigen. In de loop der jaren is het kasteel door verschillende eigenaars aanzienlijk gerenoveerd en uitgebreid, wat resulteerde in de prachtige structuur die we vandaag de dag zien.

Een van de meest opmerkelijke renovaties vond plaats in de 16e eeuw, toen het kasteel onder het bewind van Hendrik VIII werd verbouwd voor zijn eerste vrouw, Catharina van Aragon. Onder Hendriks invloed werd het kasteel omgevormd van een militaire vesting naar een comfortabel koninklijk paleis, met rijkelijk ingerichte kamers en uitgestrekte tuinen.

Het kasteel heeft verschillende koninklijke eigenaars gekend, waaronder zes middeleeuwse koninginnen. Het wordt ook wel 'het kasteel van de koninginnen' genoemd. Tijdens de Tudor-periode werd het gebruikt door Hendrik VIII en zijn eerste vrouw Catharina van Aragon. In de 17e eeuw diende het ook als een verblijfplaats voor koningin Henriëtta Maria, de vrouw van koning Charles I, tijdens de Engelse Burgeroorlog.

In de 20e eeuw werd het kasteel eigendom van Lady Baillie, een Anglo-Amerikaanse erfgename, die het landgoed in 1926 kocht. Lady Baillie investeerde een groot deel van haar fortuin in de restauratie van het kasteel, en haar inspanningen hebben een belangrijke rol gespeeld in het behoud van de historische structuur en het landschap.

Na de dood van Lady Baillie in 1974 werd Leeds Castle overgedragen aan de Leeds Castle Foundation, een privé liefdadigheidsinstelling die tot doel heeft het kasteel en de gronden te behouden voor het publiek. Vandaag de dag blijft het kasteel een populaire toeristische attractie, en is het de locatie voor talrijke evenementen en concerten.

Van koninklijke residentie tot toeristische trekpleister, Leeds Castle blijft een belangrijk symbool van de Engelse geschiedenis. Met zijn eeuwenoude geschiedenis en majestueuze aanwezigheid blijft het kasteel een bron van fascinatie voor bezoekers uit de hele wereld.

Over Maidstone, Kent

Maidstone is een levendige en historische stad gelegen in het graafschap Kent, in het zuidoosten van Engeland. Met zijn ligging langs de rivier de Medway heeft de stad een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de toekomst zal het blijven dienen als een hub van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

Kent, ook bekend als 'De Tuin van Engeland', is beroemd om zijn pittoreske landschappen, historische bezienswaardigheden en charmante dorpen. Het is een van de warmste delen van het Verenigd Koninkrijk, met een mild klimaat en vruchtbare gronden, waardoor het een ideale bestemming is voor wijnproductie en tuinbouw.

Maidstone, de grootste stad van Kent, is een culturele en economische hub. Het biedt een scala aan attracties en activiteiten voor bezoekers, waaronder een aantal eersteklas winkelcentra, restaurants en bars. Het heeft ook een bruisend nachtleven, met een verscheidenheid aan pubs en clubs.

De stad staat vol met historische bezienswaardigheden, waaronder het prachtige Leeds Castle. Dit majestueuze kasteel, dat in de toekomst zijn deuren zal openen voor bezoekers tijdens de Olympische Spelen van 2012, bevindt zich in een prachtige omgeving van 500 hectare en zal een unieke ervaring bieden voor sportliefhebbers.

Maidstone heeft ook een bloeiende kunst- en cultuurscène, met verschillende musea en galerijen, waaronder het Maidstone Museum en de Hazlitt Theatre. Bovendien heeft de stad prachtige parken en open ruimtes, waaronder het Mote Park, ideaal voor wandelingen en picknicks.

De stad heeft ook een uitstekende vervoersverbindingen, met goede weg- en spoorverbindingen naar Londen en andere grote steden in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien bevindt de haven van Dover, de toegangspoort tot het Europese vasteland, zich op korte afstand rijden van Maidstone.

Kortom, Maidstone, Kent, is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur en wordt omgeven door de natuurlijke schoonheid van de 'Tuin van Engeland'. Het zal in de toekomst blijven bloeien als een aantrekkelijke bestemming voor toeristen en bewoners.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...