Qatar Airways lanceert All-Business Class-vlucht van Doha naar Londen Heathrow

Qatar Airways heeft plannen aangekondigd om een exclusieve all-business class vlucht te lanceren, in plaats van een budgetluchtvaartmaatschappij. Deze speciale Airbus A319-jet zal slechts 40 volledig brede stoelen bevatten, opgesteld in rijen van vier. De stoelen kunnen worden omgevormd tot volledig vlakke bedden en zijn uitgerust met het geavanceerde Oryx-entertainmentsysteem. Passagiers kunnen genieten van grote schermen met meer dan 900 films, tv-programma'sen videogames om uit te kiezen.

Aan boord zullen passagiers ook toegang hebben tot sms- en GPRS-diensten voor een echte VIP-ervaring. De nieuwe service wordt in mei 2014 gelanceerd en verhoogt het totale aantal dagelijkse vluchten tussen Doha en Heathrow Airport in Londen tot vijf. Qatar Airways wordt hiermee de eerste luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten die haar klanten een all-business class vliegtuig aanbiedt.

De haalbaarheid van deze onderneming moet nog blijken, aangezien eerdere vergelijkbare initiatieven zijn geannuleerd, zoals de vlucht van Singapore Airlines van Newark naar Singapore, of nooit van de grond zijn gekomen, zoals het geval was met Silverjet, de all-business class luchtvaartmaatschappij.

De all-business class vlucht van Qatar Airways is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar luxe en comfort tijdens het reizen. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan het creëren van een rustige en ontspannen omgeving voor zakelijke reizigers en passagiers die waarde hechten aan privacy en comfort.

Bovendien zal de vlucht een hoogwaardige cateringservice aanbieden, met een uitgebreid menu van zowel internationale als lokale gerechten. Reizigers kunnen genieten van een culinaire ervaring op hoog niveau, aangevuld met een selectie van de beste wijnen en champagnes.

Naast de eersteklas entertainment- en cateringopties zullen passagiers profiteren van een snelle en efficiënte check-in en boarding-procedure, evenals toegang tot exclusieve lounges op de luchthavens van Doha en Heathrow. Deze lounges zijn uitgerust met faciliteiten zoals privéwerkplekken, ontspanningsruimtes en douches, waardoor passagiers zich kunnen opfrissen en voorbereiden op hun reis.

Qatar Airways heeft plannen om de all-business class service uit te breiden naar andere belangrijke bestemmingen, afhankelijk van de vraag en het succes van de eerste route. Dit zou kunnen leiden tot een grotere beschikbaarheid van luxe vluchtopties voor reizigers wereldwijd.

Hoewel het succes van deze all-business class vluchten nog onzeker is, benadrukt het initiatief van Qatar Airways de groeiende trend in de luchtvaartindustrie om tegemoet te komen aan de wensen van veeleisende reizigers die op zoek zijn naar een superieure vliegervaring.

De Airbus A319, het vliegtuig dat wordt gebruikt voor de all-business class vluchten van Qatar Airways, is een moderne, geavanceerde, en efficiënte narrow-body vliegtuig. Hier is een lijst met technische informatie en specificaties van de Airbus A319:

Afmetingen en capaciteit:

 • Lengte: 33,84 meter
 • Spanwijdte: 35,8 meter
 • Hoogte: 11,76 meter
 • Passagierscapaciteit: 40 (in de all-business class configuratie)

 

Prestaties en bereik:

 • Kruissnelheid: Ongeveer 871 km/u (Mach 0,78)
 • Maximumsnelheid: Ongeveer 890 km/u (Mach 0,82)
 • Vliegbereik: 6.950 km

 

Gewicht en laadvermogen:

 • Leeggewicht: 40.800 kg
 • Maximum startgewicht: 75.500 kg
 • Maximum landingsgewicht: 64.500 kg
 • Maximum laadvermogen: 9.700 kg


Motoren:

 • Motortype: CFM International CFM56-5B of International Aero Engines V2500
 • Aantal motoren: 2


Brandstofcapaciteit:

 • Totale brandstofcapaciteit: 24.210 liter


Cabinekenmerken (in de all-business class configuratie):

 • Stoelen: 40 volledig platte bedstoelen, in rijen van vier
 • Entertainment: Oryx-entertainmentsysteem met grote schermen en meer dan 900 films, tv-programma'sen videogames
 • Connectiviteit: Aan boord beschikbare SMS- en GPRS-service voor mobiele telefoons


Houd er rekening mee dat de hierboven vermelde specificaties en technische informatie specifiek zijn voor de Airbus A319 die wordt gebruikt door Qatar Airways voor hun all-business class vluchten. Andere luchtvaartmaatschappijen en configuraties kunnen variëren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...