Het Vliegtuig Huis van Alaska - een omgebouwde DC-6 toestel

Tikje excentriek, beetje bizonder, maar vooral heel uniek. Dat is de beste manier om het vliegtuig huis van Alaska te omschrijven. Geloof het of niet, deze woonst was ooit een volledige functionerende DC-6 vliegtuig. In plaats van het naar de sloop te brengen, heeft de eigenaar besloten het te transformeren tot een bewoonbaar huis.

Het vliegtuig huis bevindt zich in een afgelegen gebied van Alaska, ver weg van de drukte van de stad. Met een geweldig uitzicht op de wildernis en de complete stilte om zich heen, is dit huis werkelijk een toevluchtsoord voor wie houdt van rust en natuur. De eigenaar heeft het vliegtuig in 1999 gekocht, na zijn pensionering als piloot, en besteedde vele jaren aan de ombouw ervan.

Het vliegtuig is een DC-6 model, een van de laatste propellervliegtuigen die werd gebouwd door Douglas Aircraft Company in de Verenigde Staten. Hoewel het ontwerp dateert uit de jaren 40, behouden veel van deze vliegtuigen nog steeds hun functionaliteit. Echter, dit specifieke vliegtuig heeft zijn vliegende dagen al een tijdje achter zich gelaten. Nu dient het als permanente woning en biedt het een natuurlijke charme die je nergens anders vindt.

Het interieur van het huis is buitengewoon uniek. De cockpit van het vliegtuig is bewaard gebleven, compleet met de besturingspanelen en instrumenten. De cabine is omgebouwd tot een woonruimte, eetkamer en keuken. Ondanks de strakke ruimte, heeft de eigenaar erin geslaagd om het comfortabel te maken met moderne voorzieningen. De slaapkamers bevinden zich in de staart van het vliegtuig, waar de eigenaar extra ruimte heeft gecreëerd door een deel van de romp uit te snijden.

De eigenaar van de woning geeft rondleidingen om zijn unieke creatie te delen met geïnteresseerden. Het betreden van het vliegtuig huis is als het binnenstappen van een andere wereld. Voor velen is het een droom die werkelijkheid wordt - leven in een vliegtuig. Hoewel het niet voor iedereen is, is dit vliegtuig huis echt een wonder van modern design en innovatie.

Het verhaal van het vliegtuig huis in Alaska is een inspiratie voor iedereen die ervan droomt om iets anders te doen. Het toont aan dat met voldoende vastberadenheid en creativiteit, zelfs de meest onwaarschijnlijke objecten kunnen worden omgevormd tot prachtige woonruimtes.

Toch is er nog meer te vertellen over dit unieke huis. Ondanks het feit dat het huis op een afgelegen locatie ligt, heeft het een aantal moderne gemakken zoals stromend water en elektriciteit. De eigenaar heeft een generator geïnstalleerd die het vliegtuig van stroom voorziet en een boorgat aangelegd voor schoon drinkwater.

Hoewel de buitenkant van het vliegtuig enigszins versleten lijkt, is de binnenkant verrassend modern en comfortabel. Met hoge plafonds, massief houten meubels en veel natuurlijk licht is het interieur zowel gezellig als ruimtelijk.

Ondanks de ogenschijnlijke afzondering, is het vliegtuig eigenlijk niet volledig afgesneden van de rest van de wereld. Het is slechts een kort ritje naar de dichtstbijzijnde stad, waar men toegang heeft tot winkels, restaurants en andere voorzieningen.

 

· Wanneer heeft de eigenaar het vliegtuig gekocht en omgebouwd tot een huis? In 1999 heeft de eigenaar na zijn pensionering het vliegtuig gekocht en vele jaren besteed aan de ombouw ervan.

· Wat is de historische betekenis van het DC-6 model? Het DC-6 model is een van de laatste propellervliegtuigen gebouwd door Douglas Aircraft Company in de Verenigde Staten, daterend uit de jaren '40.

· Welke moderne gemakken heeft het vliegtuig huis? Het vliegtuighuis heeft stromend water, elektriciteit, massief houten meubels en veel natuurlijk licht.

· Waar bevindt zich dit unieke huis? Het huis bevindt zich in een afgelegen gebied van Alaska.

· Heeft het vliegtuig huis nog andere functies buiten woning? Nee, het dient nu als permanente woning voor de eigenaar.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...