7 dingen die je niet wilt eten in de eerste klas vliegtuig

Het vliegtuigreisje in de eerste klas is vaak de droom van velen. Het comfort, de ruimte, aantrekkelijke catering en genoeg drankjes – het kan allemaal de moeite waard zijn om je uit te geven aan onderweg. Maar er zijn ook momenten dat je kwaliteit krijgt waar je niet voor betaald hebt. Als je naar het bovenste deel van de lucht reist, moet je ervoor zorgen dat je niet eet wat je niet lekker vindt of anderszins onsmakelijk vindt. Om je te helpen, hebben we een selectie gemaakt van zeven maaltijden die je liever niet wilt bestellen als je een vlucht boekt in de eerste klas.

Laten we de slechts maaltijd beginnen met de ‘Austerity Salad’. Deze bevat een kale mix van tomaat, diepvrieserwtjes, augurk, doperwtjes en maïs. Dit biedt minimale hoeveelheden goedkoop voedsel voor een krappe prijs. Dit schijnt de meest voorkomende salade in de eerste klas te zijn, en hoewel het misschien leuk is om er een ‘budgetoptie’ te hebben voor degenen die hun uitgaven bijhouden tijdens het vliegen, blijkt een simpele salade niet de juiste keuze voor een luxe vlucht.

Gevolgd door 'vegetarisch soep en crackers'. Dit schijnt een populaire optie te zijn op het internationale vlak, waarbij gasten worden gepresenteerd met een schaal aan verschillende soorten UHT vegetable-soep geserveerd met een klein bordje knäckebrød crackers. Hoewel deze optie makkelijk is om mee te nemen in de lucht en goedkoop te produceren, is dit een magere keuze als je naar een luxere optie zoekt.

Om het vervolgens 'Gebakken Kip met Koude Mashed Potatoes' te noemen. Hoewel het klinkt als een eenvoudige maar elegantere maaltijd, heb je waarschijnlijk geen dubieuze kip nodig wanneer je meer dan honderd euros betaalt voor een maaltijd in de eerste klas. Wat je krijgt, is meestal een klein portie rommelig overkokende kip met koude, nauseabunde mash.

Volgend op de lijst is 'Cheese Ravioli'. Dit is normaal gesproken de meest populaire maaltijd die passagiers krijgen tijdens een vlucht in de eerste klas, maar de waarheid is dat het meestal een steeds terugkerende optie is die maar weinig variëteit biedt. Bovendien, als je kiest voor de vegetarian optie, neem je meestal ravioli met macrobiotische kaas die misschien niet zo lekker is als je had verwacht na het betalen van een flinke som geld.

We kunnen ook de 'Chocolate Cake' toevoegen aan deze lijst van maaltijden om te vermijden. Hoewel chocoladecake je misschien lijkt als een redelijke optie, veel passagiers hebben verteld dat tijdens hun vlucht in de eerste klas het meestal een droge, droge cake is. Bovendien is het meestal geserveerd met slechts een laagje chocoladecouverture.

Als laatste gaan we naar 'Fried Fish Fingers'. Deze optie wordt normaal gesproken meer als snack geserveerd, maar sommige airlines serveren fried fish fingers als hoofdgerecht. Hoewel de smaak misschien lekker is, is dit een maaltijd die vaak beter thuis smaakt dan in het vliegtuig, waar het een teleurstelling kan zijn.

Tot slot hebben we 'McDonalds'. Hoewel het misschien onwaarschijnlijk klinkt, zijn er een paar airlines die deze fast food franchise in hun vluchtmaaltijden opnemen. Passagiers krien dan meestal hamburgers of McNuggets tijdens de vlucht, wat een bedroevend en economisch alternatief is voor de kwaliteit van de meeste eerste klas vluchten.

De takeaway hier is dat je altijd voorzichtig moet zijn wanneer je aan boord gaat van een vliegtuig, en correcte verwachtingen moet stellen voor wat je krijgt tijdens je vlucht. Hoewel sommige airlines je goede gerechten voorschotelen, moet je voorbereid zijn op een paar teleurstellingen. Als je hebt betaald voor een maaltijd in de eerste klas, zorg er dan voor dat je wat je krijgt waard is voor de enorme som Euros die je hebt uitgegeven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...