Unica van ISA Yachts een nieuw niveau in Superyacht luxe

In de wereld van superjachten worden grenzen voortdurend verlegd, waarbij elk nieuw model streeft naar een combinatie van elegantie, comfort en geavanceerde technologie. Unica, een glorieus voorbeeld van zo'n streven, is een indrukwekkend superjacht dat onlangs is onthuld door ISA Yachts. Dit prestigieuze merk, onderdeel van Palumbo Superyachts, staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen die grenzen aan het kunstzinnige. Unica is geen uitzondering op deze regel – het is een ware triomf van maritieme architectuur en design.

Het 70 meter lange vaartuig heeft niet alleen een adembenemende buitenkant, maar ook een binnenkant die luxe en comfort uitstraalt. De ontwerpers van Unica hebben nauw samengewerkt met het team van Enrico Gobbi's Team For Design om ervoor te zorgen dat elk aspect van het jacht pure verfijning weerspiegelt. Dit blijkt duidelijk uit de geraffineerde lijnen en de bijzondere aandacht voor detail, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het jacht.

Aan boord van Unica vinden gasten zes luxueuze hutten, die ruimte bieden aan twaalf gelukkige passagiers. De eigenaarssuite, gelegen op het hoofddek, is een toonbeeld van exclusiviteit en voorzien van alle denkbare gemakken. Het interieurontwerp is strak en modern, wat het gevoel van elegantie nog versterkt. Voor degenen die van het buitenleven willen genieten, biedt Unica talloze mogelijkheden, met royale buitenruimtes die perfect zijn om te ontspannen of te dineren onder de sterren.

Een ander opvallend kenmerk van Unica is haar 'infinity pool' aan de achtersteven, die een spectaculair panoramisch uitzicht biedt. De designers van Unica hebben bewust de grens tussen binnen en buiten vervaagd, waardoor gasten een harmonieus gevoel ervaren terwijl ze genieten van de zee om hen heen. Dit zwembad vormt het middelpunt van het achterdek, een plek waar gasten kunnen samenkomen voor sociale activiteiten of gewoon kunnen relaxen in de zon.

Niet alleen de leefruimtes getuigen van de grandeur van Unica, ook de prestaties zijn van topniveau. Het jacht is uitgerust met twee MTU 16V4000 dieselmotoren, die een maximale snelheid van 16 knopen mogelijk maken. Dit zorgt ervoor dat Unica krachtig en soepel door het water kan snijden. De cruising speed van 12 knopen en een bereik van 5000 nautische mijlen op haar meest economische snelheid betekenen dat dit superjacht lange reizen kan ondernemen zonder compromissen op het gebied van comfort of stijl.

Naast de technische specificaties, legt Unica ook veel nadruk op duurzaamheid en respect voor het milieu. Met geavanceerde systemen aan boord wordt het brandstofverbruik geoptimaliseerd, wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk. Dit toont het engagement van ISA Yachts om milieuvriendelijke innovaties te integreren in hun uitmuntende ontwerpen.

De lancering van Unica is een moment waarop ISA Yachts wederom bevestigt een van de leiders te zijn in de superjachtindustrie. Elk aspect van Unica is ontworpen om indruk te maken, van haar slanke profiel tot haar weelderige accommodaties en state-of-the-art voorzieningen. Dit jacht belooft een ultieme ervaring op zee en positioneert zichzelf als een benchmark voor toekomstige superjachten.

Het prachtige Unica, biedt het jacht extra aspecten die een verdere verkenning verdienen. Het interieur van het schip is een meesterwerk van ontwerp en functionaliteit. Het gebruik van natuurlijke materialen en texturen zorgt voor een warmer, huiselijker gevoel dan wat traditioneel wordt gevonden op een superjacht. Met aangepaste meubels en unieke kunstwerken aan boord is elk deel van het interieur van Unica zorgvuldig samengesteld om een gevoel van exclusiviteit en persoonlijkheid te creëren.

Het design van Unica sluit naadloos aan bij de nieuwste trends in de superjachtindustrie. Dit is niet alleen terug te zien in de esthetische aspecten, maar ook in de technologieën die aan boord zijn geïmplementeerd. Zo beschikt het jacht over state-of-the-art navigatieapparatuur en communicatiemiddelen, waardoor een veilige en efficiënte reis gegarandeerd is. De integratie van domotica-systemen maakt het leven aan boord nog comfortabeler. Met een simpele druk op de knop regelen de gasten verlichting, airconditioning, entertainment en zelfs raambekleding.

Unica's buitenruimtes zijn net zo indrukwekkend als het interieur. Naast het eerder genoemde infinity pool, beschikt het jacht over meerdere dekken met uitgebreide loungemogelijkheden, compleet met ligbedden en sofa's. Er is ook gedacht aan een volledig uitgeruste buitenkeuken en barbecue, ideaal voor al fresco diners of cocktails bij zonsondergang. De strandclub aan de achterzijde van het jacht zorgt voor een eenvoudige toegang tot de zee, waardoor gasten moeiteloos kunnen zwemmen of gebruik kunnen maken van waterspeelgoed.

Voor diegene die zich willen inspannen, biedt Unica een moderne en volledig ingerichte gym aan boord. Degenen die meer ontspanning zoeken, zullen de spa-faciliteiten waarderen, die een sauna, stoombad en massagekamer omvatten. Het jacht draait immers niet enkel om extravagantie, maar ook om persoonlijke verzorging en welzijn.

Qua personeelsaccommodaties gaat Unica net een stapje verder om de bemanning eveneens te voorzien van comfortabel verblijf. Dit zorgt voor tevreden personeelsleden, wat ongetwijfeld bijdraagt aan de niveau van service die gasten ervaren.

De visie van het creëren van een zwevend paleis komt werkelijk tot leven in Unica. Elk element, van het design tot de functionaliteit, draagt bij aan een unieke en onvergetelijke ervaring voor degenen die het privilege hebben om aan boord te stappen. Met dit soort innovatieve ontwerpen blijft ISA Yachts de standaard zetten voor luxe en prestatie in de superjachtindustrie, en bevestigt het zijn positie als een merk dat synoniem staat voor superioriteit en prestige op de open zeeën.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.