Mimer - het milieuvriendelijke expeditiejacht met zonne-energie en Scandinavisch design

Het zeiljacht Mimer, geïnspireerd door de Noorse mythologie en symbool voor kennis en wijsdom, is ontworpen om de ultieme expeditie-ervaring te bieden. Dit milieuvriendelijke jacht wordt aangedreven door maar liefst 646 vierkante meter aan zonnepanelen. Afhankelijk van de wensen van de eigenaar, kan Mimer worden geconfigureerd als 'World Traveler' met een grotere strandclub op het hoofddek, of als 'Adventure Explorer' met extra opbergruimte voor meer avontuurlijke uitrusting.

Het jacht is uitgerust met een hybride voortstuwingssysteem om milieuvriendelijk te cruisen. Het interieur is typerend voor Scandinavisch design, met een ingetogen kleurenpalet en minimalistische meubels. Kamerhoge ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en een doordachte indeling creëert een gevoel van ruimte. Mimer biedt plaats aan 12 gasten in zes luxe hutten, waaronder een indrukwekkende suite op het hoofddek voor de eigenaar, compleet met een eigen jacuzzi.

Het jacht beschikt ook over een hightech fitnessruimte, sauna, helikopterplatform en zwembad. Duurzaamheid staat centraal in het ontwerp van Mimer, met milieuvriendelijke materialen afkomstig van lokale leveranciers. Daniel Nerhagen, partner en jachtdirecteur van Tillberg Design of Sweden, legt uit dat ze een ontdekkingsjacht wilden ontwerpen dat zowel functioneel als mooi zou zijn, geschikt voor de meest veeleisende expedities en tegelijkertijd elegant in havens zoals Miami of Monaco.

De ontwerpstudio introduceerde onlangs ook een ander hybride ontdekkingsjacht, Scintilla, met een lengte van 393 voet. Beide jachten stellen avonturiers in staat om de verste uithoeken van de wereld te verkennen met aanzienlijk lagere emissies dan traditionele schepen. Mimer heeft een vraagprijs van €65 miljoen, terwijl Scintilla momenteel op aanvraag wordt aangeboden. Hoewel milieubewustzijn en luxe uitrusting niet goedkoop zijn, zorgen deze jachten voor een unieke en duurzame manier om de wereld te verkennen.

Naast de geavanceerde zonne-energie en hybride voortstuwingssystemen, biedt Mimer nog meer milieuvriendelijke functies. Het jacht is zo ontworpen dat het energieverbruik zo efficiënt mogelijk is, met behulp van innovatieve technologieën zoals LED-verlichting en geavanceerde isolatie om de temperatuur aan boord te reguleren.

Mimer is ook uitgerust met geavanceerde waterzuiveringssystemen, die ervoor zorgen dat al het afvalwater aan boord op een milieuvriendelijke manier wordt behandeld voordat het wordt geloosd. Bovendien zijn er geïntegreerde systemen voor afvalbeheer om de hoeveelheid afval die aan boord wordt gegenereerd, te minimaliseren en op de juiste manier te verwerken.

De bemanning en gasten kunnen genieten van diverse buitenruimtes, zoals een ruim zonnedek met ligstoelen, eetgelegenheden en een bar. De strandclub op het hoofddek kan worden omgebouwd tot een ontspannende lounge of een feestruimte, afhankelijk van de wensen van de gasten. Het jacht beschikt ook over tal van watersportfaciliteiten, zoals jetski s, kajaks en duikuitrusting, zodat gasten ten volle kunnen profiteren van hun tijd op het water.

Mimer biedt niet alleen comfort en luxe, maar ook de mogelijkheid om milieuvriendelijk te reizen en tegelijkertijd de schoonheid van de natuur te verkennen. De toewijding aan duurzaamheid en het stijlvolle Scandinavische design maken Mimer tot een unieke en begerenswaardige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk, luxe jacht voor hun wereldreizen en avontuurlijke expedities.

 • Zonne-energiesysteem: 646 vierkante meter zonnepanelen voorzien het jacht van groene energie.
 • Hybride voortstuwingssysteem: Combineert traditionele brandstofmotoren met elektrische motoren voor efficiënt en milieuvriendelijk cruisen.
 • LED-verlichting: Energiezuinige verlichting om het energieverbruik te minimaliseren.
 • Geavanceerde isolatie: Helpt bij het reguleren van de temperatuur aan boord, waardoor het energieverbruik voor verwarming en koeling wordt verminderd.
 • Waterzuiveringssystemen: Behandelen afvalwater op milieuvriendelijke wijze voordat het wordt geloosd.
 • Afvalbeheersystemen: Geïntegreerde oplossingen voor het minimaliseren en correct verwerken van afval aan boord.
 • Kamerhoge ramen: Zorgen voor veel natuurlijk licht en een gevoel van ruimtelijkheid in de woonvertrekken.
 • Suite van de eigenaar: Uitgerust met een eigen jacuzzi en gelegen op het hoofddek.
 • Hightech fitnessruimte en sauna: Bieden recreatieve faciliteiten voor gasten om in vorm te blijven en te ontspannen.
 • Helikopterplatform: Maakt het mogelijk om per helikopter aan en van boord te gaan voor snelle transfers en avontuurlijke excursies.
 • Zwembad: Een luxe toevoeging voor gasten om te genieten tijdens hun verblijf aan boord.
 • Strandclub: Kan worden omgezet in een ontspannende lounge of feestruimte, afhankelijk van de wensen van de gasten.
 • Watersportfaciliteiten: Inclusief jetski s, kajaks en duikuitrusting voor wateravonturen.
 • Capaciteit: Biedt plaats aan 12 gasten in zes royale hutten.
 • Milieuvriendelijke materialen: Gebruikt waar mogelijk, afkomstig van lokale leveranciers om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.
 • Prijs: Mimer wordt te koop aangeboden bij IYC met een vraagprijs van €65 miljoen.

 

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.