Luxe op water - de Porsche-Frauscher 850 Fantom Air

In de wereld van luxe dagcruisers heeft een nieuwe ster de horizon bereikt: de 850 Fantom Air, een resultaat van de samenwerking tussen twee iconische merken, Porsche en Frauscher. Deze elektrische dagcruiser, die zijn debuut maakte op het schilderachtige Italiaanse Gardameer, belichaamt de opwinding van een Porsche sportwagen en de elegantie van Frauschers meesterlijke scheepsbouw.

De 850 Fantom Air, of eFantom, zoals sommigen het noemen, is een toonbeeld van innovatie met een aandrijflijn die speciaal is aangepast voor maritieme omstandigheden, geïnspireerd door Porsche'sexpertise in elektrische voertuigen. Het interieur straalt luxe uit met comfortabele zitplaatsen, een touchscreen display en een geluidssysteem van hoge kwaliteit, terwijl het exterieur wordt gekenmerkt door een moderne acryl voorruit en ruime lounges voor en achter.

Met een topsnelheid van 45 knopen en vier prestatie-instellingen die de responsieve gashendel verfijnen, biedt de eFantom een vaarervaring die zowel krachtig als sierlijk is. De boot is uitgerust met een 800-volt snellaadsysteem dat de batterij in minder dan 30 minuten oplaadt, wat zorgt voor zorgeloze uren op het water.

De eerste editie, gelimiteerd tot slechts 25 boten, is handgemaakt in Oostenrijk en integreert Porsche'sinnovaties op het gebied van elektrische aandrijving. Met een startprijs van €561.700 belooft de Frauscher x Porsche 850 Fantom Air ongeëvenaarde prestaties en verfijning op open water.

Deze samenwerking tussen Frauscher en Porsche is niet alleen een mijlpaal voor beide bedrijven, maar ook een blik op de toekomst van luxe maritieme reizen. De 850 Fantom Air staat symbool voor de fusie van geavanceerde technologie en tijdloze luxe, en zet de standaard voor toekomstige innovaties in de wereld van luxe jachten.

Porsche Power, Frauscher Finesse: De 850 Fantom Air verovert de golven

In de schitterende wereld van luxe jachten is er een nieuwe samenkomst van innovatie en traditie die de aandacht trekt: de 850 Fantom Air. Deze elektrische dagcruiser is het resultaat van een samenwerking tussen Porsche, bekend om zijn high-performance sportwagens, en Frauscher, een gerenommeerde naam in de scheepsbouw. Samen hebben ze een vaartuig gecreëerd dat niet alleen de geest van snelheid en sportiviteit van Porsche belichaamt, maar ook de nautische elegantie waar Frauscher om bekendstaat.

De Geboorte van een Nieuwe Klassieker

De 850 Fantom Air maakte zijn debuut op het idyllische Gardameer in Italië, een locatie die even adembenemend is als de boot zelf. Het ontwerp van de eFantom weerspiegelt de esthetiek van een Porsche sportwagen, met een stuur en instrumentenpaneel die de bestuurder het gevoel geven van achter het stuur van een sportauto te zitten. De binnenkant van de boot is een toonbeeld van luxe, met zitplaatsen die uitnodigen tot ontspanning, een geavanceerd touchscreen display en een geluidssysteem dat zelfs de meest veeleisende audiofiel tevreden stelt.

Technologie en Prestatie

Wat de 850 Fantom Air echt onderscheidt, is de prestatie op het water. Met een topsnelheid van 45 knopen en vier verschillende prestatie-instellingen, biedt de boot een vaarervaring die zowel krachtig als verfijnd is. De innovatieve 800-volt snellaadtechnologie, een primeur in de maritieme wereld, zorgt ervoor dat de eFantom in minder dan 30 minuten weer klaar is voor gebruik.

Exclusiviteit en Vakmanschap

De eerste editie van de 850 Fantom Air is beperkt tot 25 boten, wat de exclusiviteit van dit meesterwerk benadrukt. Elke boot is handgemaakt in Oostenrijk, met een nauwgezette aandacht voor detail die men kan verwachten van zowel Porsche als Frauscher. De integratie van Porsche'selektrische aandrijvingstechnologieën in de Frauscher bootontwerpen belooft een ongeëvenaarde ervaring op het water.

Een Visie op de Toekomst

Met een prijskaartje van €561.700 is de Frauscher x Porsche 850 Fantom Air een investering in de toekomst van maritieme luxe. Het is een belichaming van de visie van beide bedrijven op de toekomst van elektrische mobiliteit op het water, en zet een nieuwe standaard voor wat mogelijk is in de wereld van luxe jachten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.