Joe Lewis Aviva-superjacht van €299 miljoen - een blik achter de schermen

Het leven op de golven krijgt een heel nieuwe betekenis wanneer je aan boord stapt van het Aviva-superjacht, het drijvende meesterwerk van de Britse miljardair Joe Lewis. Met een prijskaartje van maar liefst €299 miljoen is dit imposante vaartuig niet enkel een iconisch symbool van rijkdom, maar ook een varend bewijs van doorgedreven technologische innovatie en exceptioneel design.

Bij binnenkomst in deze wereld van pure luxe en comfort openbaart zich al snel dat Aviva verre van een doorsnee jacht is. Gebouwd door het gerenommeerde Duitse scheepsbouwbedrijf Abeking & Rasmussen en voltooid in 2017, strekt het 98 meter lange gevaarte zich uit over het water met faciliteiten die ook de meest veeleisende gasten zullen verbazen.

Achter de sublieme vormgeving van Espen Oeino schuilt een interieur dat minutieus is ontworpen door Dalton Designs, winnaars van vele prijzen voor hun fijnzinnige interieurstijl. Voeg daarbij de touch van Parijse interieurarchitect Toni Grilo en wat volgt is een luxueuze ambiance die zowel ultiem comfort biedt als het oog streelt.

De indeling van het jacht is zo gemaakt dat optimaal comfort geboden wordt aan 22 uitverkoren gasten. De Aviva herbergt zes slaapkamers die elk zijn uitgerust als serene toevluchtsoorden met verbluffend uitzicht over de oceaan. Ontspanning is nooit ver weg dankzij een spa waar gasten kunnen onthaasten, een state-of-the-art fitnesscentrum om in vorm te blijven en een cineplex waar de nieuwste films getoond worden. Een recreatiezaal staat garant voor gezellige avonden vol amusement.

Maar ook buiten is er genoeg te beleven; het superjacht fungeert als een paradijs voor liefhebbers van watersporten. Het aanbod bestaat uit bijna twintig soorten watertoys zoals surfplanken, speedboten, zeilboten, waterfietsen, jetski'sen zelfs een waterskibaan. En voor wie wil zwemmen als een god in Frankrijk, beschikt Aviva over een eigen zwembad aan boord.

Navigeren doet Aviva met de modernste technologieën, gecontroleerd door twee professionele stuurmannen die zorgen dat het jacht haar koers houdt. Hoewel het een privé-eigendom is, kan men het jacht afhuren als men over de benodigde middelen beschikt. Een week op de Aviva is mogelijk tegen een aanzienlijke prijs van €1 miljoen.

Een veelgestelde vraag is wat het kost om een superjacht als Aviva te onderhouden. Het antwoord ligt rond de €20 miljoen per jaar, een noodzakelijk bedrag om alle geavanceerde technologieën en luxefaciliteiten in topconditie te houden.

Binnen de muren van Aviva wordt men omringd door marmeren oppervlaktes, rijke teakhouten panelen, glimmers van messing en crèmekleurige versieringen die samen een harmonieus geheel vormen. Elk detail is met zorg gekozen, van het weelderige meubilair tot aan de op maat gemaakte kunstwerken die de vertrekken sieren. Voor de perfecte sfeer zorgen meer dan 400 verlichtingsarmaturen, gekoppeld aan elegante glazen wandpanelen die de grens tussen binnen en buiten vervagen.

Aviva heeft zich gevestigd als een van de meest besproken superjachten ter wereld en trekt voortdurend de aandacht in de maritieme gemeenschap. Het vaartuig staat als een monument voor wat menselijke creativiteit, technische expertise en financiële middelen teweeg kunnen brengen. Of men nu tot de elite behoort die het zich kan veroorloven of enkel als bewonderaar vanaf de zijlijn staat, Aviva is een indrukwekkend spektakel op het water dat gezien mag worden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.