Horizon Yachts presenteert FD80 en FD100 jachten op Boot Düsseldorf 2024

Horizon Yachts, een toonaangevende fabrikant van luxe jachten, heeft aangekondigd dat twee van hun meest begeerde modellen, de FD80 en FD100, op de prestigieuze Boot Düsseldorf in 2024 getoond zullen worden. Deze jaarlijks gehouden bootshow in Duitsland is een van de grootste indoor watersportbeurzen ter wereld en biedt een uitgelezen kans voor scheepsbouwers om hun nieuwste creaties tentoon te stellen.

Het Taiwanese bedrijf, bekend om hun vakmanschap en innovatieve ontwerpen, zal de spotlight richten op de FD-serie, wat staat voor ‘Fast Displacement’. Deze serie is uiterst populair vanwege haar combinatie van ruimtelijke efficiëntie, geavanceerde technologie en buitengewoon comfort. Met de FD80 en FD100 modellen belooft Horizon Yachts weer hoogstaande elegantie en functionaliteit te leveren.

De FD80 is een compactere variant binnen de FD-reeks, maar dat betekent niet dat er ingeleverd wordt op luxe of kenmerken. Dit jacht heeft een totale lengte van ongeveer 24 meter (78 voet) en biedt toch royaal ruimte aan zijn gasten. Het beschikt over vier goed uitgeruste gastenverblijven, inclusief een ruime master suite. De FD80 valt ook op door de ruime leefruimtes, met een open en luchtige salon en grote raampartijen die veel natuurlijk licht binnenlaten. Het jacht biedt ook voldoende buitenruimte, waaronder eetgedeeltes en een lounge op het achterdek, evenals een royaal zonnedek bovenaan.

Het grotere zusje, de FD100, strekt zich uit over een indrukwekkende lengte van bijna 30 meter (98 voet), en is daarmee een waar meesterwerk van comfort en stijl. Dit jacht onderscheidt zich met haar ruime opzet, met extra aandacht voor de eigenaarssuite die het gevoel geeft van een luxe appartement op zee. Naast de uitgestrekte privévertrekken, bezit de FD100 een uitnodigend hoofdsalon, een formele eetruimte en uitgebreide entertainmentopties aan boord. Buiten kunnen gasten genieten van meerdere zonnedekken, een jacuzzi en ruime zithoeken, perfect voor sociale bijeenkomsten of ontspanning.

Beide jachten zijn ontworpen met het oog op optimale zeeprestaties, aangedreven door geavanceerde motoren en stabilisatiesystemen die zorgen voor een comfortabele en efficiënte vaarervaring. Bovendien zijn ze uitgerust met de laatste technologische snufjes op het gebied van navigatie en communicatie, waardoor ze niet alleen luxueus, maar ook praktisch en veilig zijn.

Horizon Yachts kijkt er naar uit om de FD80 en FD100 te presenteren aan het publiek op Boot Düsseldorf 2024. De show biedt een unieke kans voor geïnteresseerden om deze elegante schepen van dichtbij te bekijken en meer te leren over de fijne details en uitmuntendheid die Horizon in haar jachten verweeft.

Met een voortdurende toewijding aan innovatie en klanttevredenheid, streeft Horizon Yachts ernaar om de verwachtingen van jachteigenaren en liefhebbers te overtreffen. Hun aanwezigheid op Boot Düsseldorf onderstreept dit streven en de internationale allure van het merk. Bezoekers van de show zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn van de weelde en het ingetogen design dat de Horizon jachten kenmerkt.

Door de jaren heen heeft Horizon Yachts een reputatie opgebouwd als een van de leiders in de industrie, en hun deelname aan Boot Düsseldorf is slechts een van de vele evenementen waar ze hun toewijding aan uitmuntendheid laten zien. Het is een niet te missen gelegenheid voor iedereen die geïnteresseerd is in de maritieme levensstijl en de nieuwste trends in de jachtbouw.

Het vervolg van het artikel gaat dieper in op de geschiedenis en prestaties van Horizon Yachts, de specificaties en unieke eigenschappen van de FD80 en FD100 modellen, en de betekenis van de Boot Düsseldorf show voor de jachtindustrie.

Horizon Yachts, opgericht in 1987, is uitgegroeid tot een wereldspeler in de jachtindustrie met meer dan 800 werknemers en een divers portfolio aan custom, semi-custom en productiejachten variërend van 52 tot 150 voet. Hun hoofdkantoor gelegen in Kaohsiung, Taiwan, huisvest een van de grootste en meest geavanceerde scheepswerven in Azië. Door de jaren heen hebben ze verschillende awards gewonnen, wat de kwaliteit en innovatie kracht bijzet die klanten van Horizon mogen verwachten.

De FD-serie vertegenwoordigt een revolutionaire stap in jachtontwerp en -bouw, waarbij nadruk wordt gelegd op volumineuze interieurs, gestroomlijnde, moderne lijnen, en ongeëvenaarde prestaties. De gepatenteerde 'High Performance Piercing Bow' (HPPB) en de innovatieve rompvorm van de FD-serie zorgen ervoor dat deze jachten de beste efficiëntie en stabiliteit bereiken, zelfs in ruwe zeecondities.

De FD80 en FD100 zijn niet alleen engineeringwonderen, maar ook epitomen van persoonlijke luxe. Elk jacht kan worden gepersonaliseerd met een reeks aanpassingen, zoals verschillende indelingsopties, interieurdecoraties en ameniteiten aan boord om elke eigenaar een echt uniek schip te bieden.

Boot Düsseldorf is voor Horizon Yachts meer dan alleen een podium om hun nieuwste modellen te tonen; het is een strategisch platform voor netwerken, marktuitbreiding en het versterken van relaties met bestaande klanten. Met meer dan 250.000 bezoekers van over de hele wereld, biedt de show toegang tot een divers publiek, van potentiële kopers tot partners in de jachtindustrie.

Samenvattend, de onthulling van de FD80 en FD100 op Boot Düsseldorf 2024 is een veelbelovende gebeurtenis die verwachtingen schept voor de toekomst van luxe jachtontwerpen. Deelname aan dit evenement getuigt van de voortrekkersrol van Horizon Yachts in de jachtindustrie en hun voortdurende streven naar perfectie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.