Grensverleggende samenwerking tussen MCP Yachts en VRIPACK

De nieuwste samenwerking tussen het in Brazilië gevestigde MCP Yachts en VRIPACK presenteert de indrukwekkende MY 37.4 meter, een aanzienlijke groei ten opzichte van de voormalige 75-voet boot van de eigenaren. Ondanks de groei hebben ze er nadrukkelijk op gelet de liefde voor het ankeren in kleine baaien te behouden. Hierbij biedt de 122 voet een slim evenwicht tussen ruimtes voor sociale activiteiten, met een focus op gemak en flexibiliteit.

Er is bijna op elk dek ruimte voor buiten dineren, ontworpen voor dagelijks gebruik en grootschalige bijeenkomsten. Binnen zorgt een interieur vol hout en rijke texturen voor een huiselijke sfeer. Eikenhouten lambrisering, trappen en grijze afwerkingen dragen bij aan een hedendaagse Scandinavische uitstraling, terwijl duidelijke zichtlijnen naar zee en een rustig kleurenpalet de verschillende elementen samensmelten.

De functionele indeling breekt met de normale symmetrie die veel voorkomt in sleutelgebieden van een jacht. In de suite van de eigenaar bijvoorbeeld, is een zithoek aan stuurboord geplaatst en een bed aan bakboord. In de hoofdlounge bevinden een TV-kast en formele eethoek zich aan stuurboord, met comfortabele banken en een grote keuken aan bakboord. De centraal gelegen trap op het benedendek leidt naar een strandclub, fitnessruimte en opslag, terwijl al fresco dineren en zonneschermen aan beide zijden van het hoofddek zijn.

Het jacht bereikt een topsnelheid van 21 knopen en de sfeerverlichting, zorgvuldig ontworpen door VRIPACK, zorgt voor een naadloze overgang van dag naar nacht met ingebouwde en zachte muurverlichting. Op het bovendek is een groot gereserveerd gebied - de tijupa - een moderne ruimte om de navigatie in comfort en stijl te volgen.

Met een lengte van 37,4 meter, een maximale breedte van 8,1 meter, en een maximale diepgang van 2,2 meter, is dit jacht een toonbeeld van maritieme luxe. Het jacht, met een lichte verplaatsing van 141 ton en een maximale verplaatsing van 196 ton, is gebouwd uit Marine Grade 5083 aluminium en geclassificeerd door Lloyd'sRegister of RINA.

Het beschikt over een tweetal CAT C32 Acerts motoren met een gecombineerd vermogen van 1.925 pk. Bij een lange afstandssnelheid van 10,8 knopen verbruikt het schip in totaal 88 liter per uur. Met capaciteiten van 36.900 liter diesel, 15.000 liter vers water, 1.300 liter grijs water en 2.000 liter zwart water, biedt het jacht een oceaanbereik van 3.500 zeemijlen.

Het jacht biedt accommodatie voor 12 eigenaren en gasten, en heeft vier bemanningshutten voor acht bemanningsleden.

Dit nieuwste model, genaamd Queen Tati, is het grootste volledig aluminium jacht dat MCP Yachts tot nu toe heeft gebouwd. Het is de meest recente in een reeks van jachten die voortkomen uit de samenwerking tussen MCP Yachts en het Nederlandse naval-architecture studio Vripack.

MCP Yachts, dat dit jaar zijn 45ste verjaardag nadert, is een familiebedrijf gevestigd in Santos, de grootste haven van Zuid-Amerika. Dezelfde zeer gepassioneerde zeilers en cruisers die het bedrijf hebben opgericht, bezitten het nog steeds.

Over MCP Yachts

MCP Yachts, een scheepswerf gevestigd in Brazilië, heeft een solide reputatie opgebouwd in de productie van eersteklas megajachten. Met 43 jaar ervaring in design en scheepsbouw, is MCP Yachts een familiebedrijf dat gerund wordt door gepassioneerde zeilers en cruisers. Gelegen in Santos, de grootste haven van Zuid-Amerika, heeft de werf meerdere hoogwaardige jachten gebouwd en geleverd.

De jachten van MCP Yachts staan bekend om hun kwaliteit, oog voor detail en innovatieve ontwerpen. In samenwerking met VRIPACK, een toonaangevend Nederlands maritiem ontwerpbureau, heeft MCP enkele opmerkelijke modellen voortgebracht, waaronder het grootste volledig aluminium jacht tot nu toe, de MY 37.4 meter, ook bekend als de Queen Tati.

MCP Yachts onderscheidt zich niet alleen door hun indrukwekkende jachten, maar ook door hun streven naar perfectie en klanttevredenheid. Elk jacht wordt gebouwd met behulp van hoogwaardige materialen en technologieën om te voldoen aan de hoge eisen van hun klanten. Het resultaat is een reeks jachten die luxe, comfort en functionaliteit combineren in een uniek maritiem ontwerp.

Met meer dan 250 vrijetijdsprojecten en commerciële schepen heeft MCP Yachts een solide positie verworven in de markt. Het bedrijf heeft zich toegelegd op het bouwen van aluminium jachten, waardoor ze hoge structurele weerstand, lichtheid en hoge snelheden kunnen bieden. Elk project wordt op maat gemaakt voor de eigenaar, waarbij comfort, elegantie en verfijning centraal staan.

MCP Yachts beschikt over moderne faciliteiten in het Naval Industrial Complex of Guarujá (CING) in de staat São Paulo. Met een hooggekwalificeerd technisch team en geavanceerde infrastructuur kan de werf voldoen aan de hoogste internationale normen op het gebied van ontwerp en engineering.

De werf, gelegen aan de kust van de haven van Santos, is ontworpen om te voldoen aan alle bouw- en onderhoudsbehoeften van de grootste jachten in Brazilië. Met een sterke focus op kwaliteit en aandacht voor detail, streeft MCP Yachts naar totale klanttevredenheid.

MCP Yachts blijft een pionier in de sector, met projecten die de Braziliaanse vlag wereldwijd hoog houden. Met hun voortdurende inzet voor uitmuntendheid en hun vermogen om zich aan te passen aan de meest strenge kwaliteitsnormen, blijft MCP Yachts een toonaangevende speler in de luxe jachtbouw.

Over VRIPACK

VRIPACK, gevestigd in Nederland, is een vooraanstaand scheepsbouw- en ontwerpbureau, bekend om zijn innovatieve benadering van nautisch ontwerp en techniek. Het bureau, opgericht in 1961, heeft meer dan 7.400 ontwerpen gerealiseerd die wereldwijd varen, variërend van kleine tenderboten tot indrukwekkende superjachten.

De filosofie van VRIPACK is geworteld in de overtuiging dat een goed ontwerp meer is dan alleen schoonheid. Het gaat ook om prestaties, veiligheid en, het allerbelangrijkste, het welzijn van de mensen die de ontworpen vaartuigen gebruiken. Het team van VRIPACK bestaat uit ervaren architecten, ingenieurs, ontwerpers en bouwers, die elk project benaderen met een holistische visie en een grensverleggende houding.

VRIPACK is ook bekend om zijn succesvolle samenwerkingen met toonaangevende scheepswerven over de hele wereld, waaronder MCP Yachts. Samen hebben ze een aantal indrukwekkende jachten geproduceerd, zoals de MY 37.4 meter, ook wel bekend als Queen Tati, een prachtige samensmelting van functioneel design en esthetische uitmuntendheid. Door nauw samen te werken met scheepswerven en jachteigenaren, streeft VRIPACK ernaar om dromen van avontuur, vrijheid en ontdekking op het water te realiseren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.