Palmer Johnson World - ultieme megajacht van epische proporties

De Palmer Johnson World is een meesterwerk van technologie en luxe, ontworpen door Rolls-Royce Marina in samenwerking met Palmer Johnson, de specialisten in luxueuze boten. Met een lengte van 81 meter wordt dit megajacht momenteel gebouwd in Noorwegen en zal het enkele van de meest geavanceerde en milieuvriendelijke technologieën bevatten die ooit voor een jacht zijn ontwikkeld.

Een opvallende eigenschap van de Palmer Johnson World is de speciale 'ijsbediening', waardoor het jacht kan navigeren naar plaatsen waar de meeste andere jachten niet kunnen komen, zoals het noordpoolgebied en Antarctica. Dit stelt de eigenaar en gasten in staat om unieke en afgelegen bestemmingen te verkennen in ultiem comfort.

Met een capaciteit voor maximaal 12 gasten, naast een bemanning van 27, biedt de Palmer Johnson World een luxueuze ervaring aan boord. Het jacht is uitgerust met ultramoderne beveiligingsfuncties, zoals een warmtebeeldsysteem, waterkanonnen en zelfs een Long Range Acoustic Device (LRAD) dat als sonisch wapen kan worden gebruikt. Dit zorgt voor de veiligheid en gemoedsrust van degenen die aan boord zijn, terwijl ze genieten van de ultieme stijl en luxe.

De Palmer Johnson World is een droom die werkelijkheid wordt voor degenen die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde jachtbeleving. Elk aspect van het ontwerp en de constructie is doordacht en uitgevoerd met vakmanschap en precisie.

Hoewel de exacte prijs nog niet officieel is aangekondigd, wordt verwacht dat de Palmer Johnson World verkocht zal worden voor ongeveer $150 miljoen. Dit weerspiegelt de exclusiviteit en hoogwaardige kenmerken van dit buitengewone megajacht.

Of het nu gaat om het verkennen van afgelegen ijsgebieden of het genieten van de luxe en privacy aan boord, de Palmer Johnson World belooft een onvergetelijke ervaring te bieden aan haar toekomstige eigenaar en gasten. Het is een meesterwerk dat de grenzen van technologie en luxe verlegt, en een icoon van stijl en elegantie op de wereldzeeën.

Over Rolls-Royce Marina

Rolls-Royce Marina is een divisie van Rolls-Royce Holdings plc, een gerenommeerd Brits bedrijf dat bekend staat om zijn luxeauto's, maar ook actief is op andere gebieden, zoals de luchtvaart- en scheepvaartindustrie. Rolls-Royce Marina richt zich specifiek op het ontwerpen en ontwikkelen van geavanceerde maritieme technologieën en systemen.

Als een toonaangevende speler in de maritieme sector, biedt Rolls-Royce Marina een breed scala aan innovatieve oplossingen voor de scheepvaartindustrie. Ze ontwerpen en produceren geavanceerde scheepsmotoren, aandrijfsystemen, automatiserings- en controlesystemen, en andere technologieën die de prestaties, efficiëntie en veiligheid van schepen verbeteren.

Rolls-Royce Marina is ook betrokken bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke maritieme oplossingen, waaronder elektrificatie en hybride voortstuwingssystemen. Ze streven ernaar om duurzame en energiezuinige technologieën te ontwikkelen die de ecologische voetafdruk van de scheepvaart verminderen en bijdragen aan een schonere maritieme omgeving.

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in de maritieme sector en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op basis van innovatie, technische expertise en betrouwbaarheid. Rolls-Royce Marina werkt nauw samen met scheepswerven, reders en andere belanghebbenden in de industrie om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende scheepstypen en toepassingen.

Met hun sterke focus op geavanceerde technologieën, efficiëntie en duurzaamheid blijft Rolls-Royce Marina een belangrijke speler in de maritieme sector en speelt het een cruciale rol bij het vormgeven van de toekomst van de scheepvaartindustrie.

Over Palmer Johnson

Palmer Johnson is een bekende naam in de wereld van luxe jachten en boten. Het bedrijf werd opgericht in 1918 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als bouwer van hoogwaardige, op maat gemaakte jachten.

Met hun toewijding aan vakmanschap, innovatie en elegantie hebben Palmer Johnson-jachten wereldwijd erkenning gekregen. Ze staan bekend om hun opvallende ontwerpen, technische excellentie en ongeëvenaarde kwaliteit.

Het team van getalenteerde ontwerpers, ingenieurs en ambachtslieden bij Palmer Johnson werkt nauw samen met klanten om unieke, op maat gemaakte jachten te creëren die voldoen aan de hoogste normen van luxe en prestaties. Ze combineren geavanceerde technologieën met traditioneel vakmanschap om jachten te produceren die zowel visueel verbluffend als functioneel zijn.

Palmer Johnson-jachten zijn beschikbaar in verschillende formaten en stijlen, variërend van elegante motorjachten tot zeiljachten. Elk jacht is ontworpen om een buitengewone ervaring op het water te bieden, met aandacht voor detail, comfort en functionaliteit.

Naast het bouwen van nieuwe jachten, biedt Palmer Johnson ook uitgebreide refit- en renovatiediensten om bestaande jachten te transformeren en te upgraden naar moderne standaarden. Hierdoor kunnen eigenaren hun jacht nieuw leven inblazen en aanpassen aan hun veranderende behoeften en smaak.

Palmer Johnson heeft een rijke geschiedenis in de maritieme industrie en blijft een toonaangevende speler in de luxejachtsector. Hun voortdurende streven naar excellentie en passie voor het creëren van buitengewone jachten hebben hen een gevestigde positie gegeven als een van 'swerelds meest prestigieuze jachtbouwers.

PJ World

 • Bouwer: Palmer Johnson
 • Lengte: 267'1'/81.4m
 • Breedte: 267'1'/81.4m
 • Bruto tonnage: 47'11'/14.6m
 • Gebouwd: 2023
 • Maximumsnelheid: 16,5 knopen
 • Cruisesnelheid: 12 knopen
 • Gasten: 14
 • Hutten: 7
 • Bemanning: 27
 • Romp: Staal
 • Opbouw: Staal


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.