De Amels 242 jacht werd ondertussen al 8 keren verkocht

Damen Yachting heeft aangekondigd dat ze een nieuwe Amels 242 hebben verkocht aan een vaste klant. Het Limited Editions-jacht, ontworpen door Tim Heywood, is 74 meter lang en zal het achtste schip van dit succesvolle ontwerp worden. Imperial zal de eigenaar vertegenwoordigen bij de verkoop en ook toezicht houden op de bouw tijdens de voltooiing van de bouw van wat hun dertiende samenwerking met de scheepswerf zal zijn.

Imperial heeft meer dan een decennium met Amels samengewerkt en heeft al dertien projecten met hen voltooid. De Amels 242 is hun nieuwste project en Imperial beschouwt het als hun meest baanbrekende project tot nu toe. Imperial werkt als vertegenwoordiger van de eigenaar en projectmanager voor de nieuwe constructie en zorgt ervoor dat het project naadloos wordt opgeleverd, in lijn met hun streven naar baanbrekende projecten en duurzame uitmuntendheid in de jachtindustrie.

De Amels 242 zal een aangepaste achtersteven hebben die is aangepast aan een vlakker, schoner ontwerp en is voorzien van geïntegreerde hydraulische zwemtrappen. Het exterieur van het jacht zal opvallen door de Empress Blue-romp en Snow White-bovenbouw, aangevuld met een antracietgrijze mast. De interieurs zullen op maat worden gemaakt door Winch Design.

De Sales Director van Damen Yachting, Rob Luijendijk, is verheugd over de verkoop: 'Dit ontwerp sprak echt tot de verbeelding van veel klanten en vooral dit exemplaar is een geweldig voorbeeld van het Limited Editions-concept.' De Amels 242 zal in het voorjaar van 2024 worden opgeleverd.

Met een lengte van 74 meter is de Amels 242 een indrukwekkend jacht met voldoende ruimte voor entertainment en ontspanning. Het jacht biedt accommodatie voor maximaal 12 gasten en heeft een bemanning van 18 personen. De eigenaarssuite bevindt zich op het bovendek en beschikt over een eigen terras met jacuzzi. Andere voorzieningen aan boord zijn onder meer een fitnessruimte, een bioscoop en een wellnesscentrum.

Het Limited Editions-concept van Amels biedt eigenaren de mogelijkheid om een jacht te kopen met een bewezen ontwerp, maar toch aangepast aan hun individuele wensen en behoeften. De Amels 242 is het nieuwste model in deze serie en biedt een combinatie van stijlvol design, comfort en prestaties.

De verkoop van de Amels 242 is een bevestiging van de sterke relatie tussen Damen Yachting, Imperial en Amels. Damen Yachting is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van Amels-jachten, terwijl Imperial fungeert als vertegenwoordiger van de eigenaar en projectmanager tijdens de bouw van het jacht. Samen hebben ze al meerdere succesvolle projecten voltooid en de verkoop van de Amels 242 zal ongetwijfeld hun reputatie in de jachtindustrie versterken.

Al met al belooft de Amels 242 een opvallend jacht te worden met indrukwekkende prestaties en een luxueuze afwerking. Het jacht zal de eigenaar en gasten in staat stellen om in stijl te reizen en te genieten van de ultieme jachtbeleving.

De Amels 242 is niet alleen ontworpen met het oog op luxe, maar ook met aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het jacht is uitgerust met een hybride voortstuwingssysteem, waardoor het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen worden verminderd. Bovendien is het jacht gebouwd volgens de hoogste normen van duurzaamheid en heeft het een Green Passport-certificaat, wat betekent dat alle materialen aan boord traceerbaar zijn en voldoen aan de internationale normen voor milieuvriendelijke jachten.

Naast de duurzaamheidskenmerken van het jacht, heeft de Amels 242 ook aandacht voor veiligheid. Het jacht is uitgerust met de nieuwste navigatie- en communicatietechnologieën, en heeft een geavanceerd alarmsysteem en branddetectiesysteem aan boord. Bovendien zijn de bemanningsruimtes zo ontworpen dat de bemanning snel kan reageren in geval van nood.

De verkoop van de Amels 242 aan een vaste klant is een bewijs van het succes van het Limited Editions-concept van Amels en de sterke samenwerking tussen Damen Yachting, Imperial en Amels. Het jacht zal naar verwachting veel belangstelling trekken vanwege het stijlvolle ontwerp, de luxe voorzieningen en de duurzame kenmerken.

Met de oplevering van de Amels 242 in het voorjaar van 2024 zullen eigenaren en gasten kunnen genieten van een onvergetelijke jachtbeleving op een van de meest opvallende jachten op het water. Het jacht belooft niet alleen comfort en luxe, maar ook duurzaamheid en veiligheid, waardoor het een van de meest geavanceerde en gewilde jachten van deze tijd is.

 

  • Hybride voortstuwingssysteem
  • Green Passport-certificaat
  • Winch Design interieurs
  • Aanpassing aan de achtersteven voor een vlakker, schoner ontwerp
  • Geïntegreerde hydraulische zwemtrappen
  • Accommodatie voor maximaal 12 gasten en 18 bemanningsleden
  • Voorzieningen aan boord, waaronder een fitnessruimte, bioscoop en wellnesscentrum
  • Uitgerust met de nieuwste navigatie- en communicatietechnologieën, een alarmsysteem en branddetectiesysteem.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.