DAMEN Yachts presenteert Power Play het ultieme ondersteuningsschip

DAMEN Yachts, een wereldleider op het gebied van ondersteuningsschepen, heeft onlangs de aanstaande lancering aangekondigd van Power Play, een indrukwekkend ondersteuningsschip van 182 ft (55,5 m) dat ideaal is voor superjachteigenaren. Dit schip zal deze zomer klaar zijn voor levering en is het zesde schip dat op het beroemde YS 5009-ontwerp is gebaseerd, bekend om zijn dynamische en flexibele karakter.

Power Play is ontworpen voor klanten die op zoek zijn naar een avontuur op zee, het verkennen van de onderwaterwereld, deelname aan racejachtevenementen of het maken van films en wetenschappelijke verkenning. Het schip kan moeiteloos omgaan met een breed scala aan duikuitrusting, een vliegtuig, luxe speelgoed en verschillende boten en tenders.

Aan boord van Power Play bevindt zich een avonturen- of duikcentrum, en het schip biedt tal van autonomiefuncties voor emissievrij cruisen. Dit bijzondere schip combineert de kenmerken van een luxe jacht met een robuuste romp. Het kan zelfs zijn eigen waterspeelgoed en een helikopterplatform huisvesten, terwijl de 12-tons dekkraan en A-frame hekfittingen eenvoudig tenders en duikboten kunnen lanceren en ophalen.

Passagiers kunnen ontspannen op het zonnedek of in de lounge op het hoofddek terwijl ze zich verplaatsen naar hun volgende avontuur. Power Play heeft een topsnelheid van 20 knopen (37 km/u) en een indrukwekkend bereik van 5.000 zeemijlen (9.260 km). Zelfs de legendarische Jacques Cousteau zou ongetwijfeld graag een schip als dit in zijn bezit hebben gehad.

Power Play is niet alleen ontworpen voor avontuur en verkenning, maar biedt ook een luxueuze ervaring voor alle passagiers aan boord. Enkele van de opmerkelijke voorzieningen zijn:

 • Comfortabele accommodaties: Het schip biedt luxe en comfortabele hutten voor gasten en bemanning, zodat iedereen zich thuis voelt tijdens het avontuur op zee.
 • Ruime eet- en ontspanningsruimtes: Aan boord zijn er verschillende eet- en ontspanningsruimtes waar passagiers kunnen genieten van heerlijke maaltijden en ontspannen na een dag vol opwindende activiteiten.
 • Geavanceerde navigatie- en communicatieapparatuur: Power Play is uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van navigatie en communicatie, zodat het schip veilig en efficiënt kan opereren.
 • Onderzoeksfaciliteiten: Voor wetenschappelijke en filmexpedities beschikt het schip over de nodige faciliteiten en apparatuur om onderzoek uit te voeren en gegevens te verzamelen.
 • Milieuvriendelijke technologie: Power Play is ontworpen met aandacht voor het milieu en maakt gebruik van geavanceerde technologie om de ecologische voetafdruk te minimaliseren, zoals emissievrije voortstuwingssystemen en energiezuinige apparatuur.


Met al deze voorzieningen en meer is Power Play een uitstekende keuze voor avonturiers en liefhebbers van de zee, die op zoek zijn naar een luxe en functioneel ondersteuningsschip om hun superjacht aan te vullen. DAMEN Yachts blijft indruk maken met zijn innovatieve ontwerpen en technologieën, en de lancering van Power Play is daar het perfecte voorbeeld van.

Ondersteuningsschip Power Play

 • Lengte en breedte: Power Play heeft een lengte van 182 ft (55,5 m) en een breedte van 9,4 m, waardoor het voldoende ruimte biedt voor passagiers, bemanning en apparatuur.
 • Romp en bovenbouw: Het schip heeft een robuuste stalen romp en aluminium bovenbouw, ontworpen om uitstekende zeewaardigheid en stabiliteit te garanderen.
 • Voortstuwingssysteem: Power Play is uitgerust met twee dieselmotoren die krachtige en efficiënte prestaties leveren en een topsnelheid van 20 knopen (37 km/u) bereiken.
 • Bereik: Het schip heeft een indrukwekkend bereik van 5.000 zeemijlen (9.260 km), wat betekent dat het lange afstanden kan afleggen zonder te hoeven bijtanken.
 • Emissievrije voortstuwing: Power Play beschikt over geavanceerde technologie voor emissievrij cruisen, waardoor het zijn ecologische voetafdruk kan minimaliseren.
 • Stabilisatiesysteem: Het schip is uitgerust met een geavanceerd stabilisatiesysteem om het comfort van passagiers te verzekeren, zelfs in ruwe zeeomstandigheden.
 • Dekkraan en hekfittingen: De 12-tons dekkraan en A-frame hekfittingen zorgen voor eenvoudig lanceren en ophalen van tenders, duikboten en ander zwaar materieel.
 • Navigatie- en communicatieapparatuur: Power Play beschikt over geavanceerde navigatie- en communicatieapparatuur om veilige en efficiënte operaties te garanderen.
 • Helikopterplatform: Het schip heeft een potentieel helikopterplatform, waardoor het eenvoudig is om luchttransport voor passagiers en bemanning te regelen.
 • Brandstof- en watertanks: Power Play is uitgerust met grote brandstof- en watertanks, waardoor het langere tijd op zee kan doorbrengen zonder bij te hoeven tanken of water te verversen.
 • Veiligheidssystemen: Het schip beschikt over geavanceerde veiligheidssystemen, waaronder brandbeveiliging, reddingsmiddelen en alarminstallaties, om de veiligheid van alle opvarenden te waarborgen.
 • Klimaatbeheersing: Power Play is uitgerust met een geavanceerd klimaatbeheersingssysteem om een comfortabele temperatuur en luchtvochtigheid voor passagiers en bemanning te garanderen, ongeacht de externe weersomstandigheden.


Over DAMEN Yachts

DAMEN Yachts is een gerenommeerde Nederlandse scheepswerf die wereldwijd bekend staat om zijn innovatieve en hoogwaardige jacht- en scheepsbouw. Het bedrijf is opgericht in 1927 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de maritieme industrie. DAMEN is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van een breed scala aan schepen, waaronder luxe jachten, werkschepen, militaire en civiele patrouillevaartuigen, offshore- en sleepboten.

Enkele belangrijke aspecten van DAMEN Yachts zijn:

 • Innovatie: DAMEN staat bekend om zijn innovatieve benadering van jacht- en scheepsbouw, waarbij het bedrijf voortdurend nieuwe technologieën en ontwerpen introduceert om de prestaties, efficiëntie en duurzaamheid van zijn schepen te verbeteren.
 • Maatwerk: DAMEN biedt klanten de mogelijkheid om hun jachten en schepen op maat te laten ontwerpen en bouwen, zodat ze aan hun specifieke wensen en behoeften voldoen. Dit omvat zowel het exterieur als het interieur van het schip, evenals de technische specificaties en prestatiekenmerken.
 • Kwaliteit en vakmanschap: DAMEN staat bekend om zijn uitstekende bouwkwaliteit en aandacht voor detail. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste materialen en technieken om ervoor te zorgen dat elk schip voldoet aan de hoogste normen van vakmanschap en duurzaamheid.
 • Service en ondersteuning: DAMEN biedt een uitgebreid service- en ondersteuningsnetwerk voor zijn klanten, waaronder onderhoud, reparaties, upgrades en refits. Dit zorgt ervoor dat de schepen van DAMEN in optimale conditie blijven en hun waarde behouden.
 • Wereldwijde aanwezigheid: DAMEN heeft een wereldwijd netwerk van werven, verkoopkantoren en servicecentra, waardoor het bedrijf in staat is om klanten over de hele wereld te bedienen en ondersteunen.


Enkele van de meest bekende jachtseries van DAMEN zijn de SeaXplorer, de Amels Limited Editions en de Yacht Support-lijn. Deze schepen bieden eigenaren een unieke combinatie van luxe, prestaties en functionaliteit, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen en avonturen op zee.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.