Bentley biedt op maat gemaakt interieur voor Contest 67CS zeilboot

De samenwerking belooft de elegantie van Bentley's autodesign te implementeren in de wereld van zeilboten.

Het is geen geheim dat Bentley Motors zich terecht heeft gevestigd als een sterkhouder in de luxe autowereld, bekend om zijn hoogwaardige en elegante auto-ontwerpen. Nu breidt het merk opnieuw zijn grenzen uit en gaat het geen nieuwe wegen op, maar wateren. Bentley Motors heeft onlangs aangekondigd dat het gaat samenwerken met Contest Yachts, een Nederlandse familiebedrijf dat wordt erkend als een vooraanstaand bouwer van custom-made luxejachten. Het doel van deze samenwerking is om een aangepast interieur te creëren voor de Contest 67CS zeilboot.

Zowel Bentley Motors als Contest Yachts delen een passie voor vakmanschap en aandacht voor detail. Dit maakt deze samenwerking tussen de twee merken een perfecte match. De Contest 67CS is ontworpen met een oog voor comfort, luxe en prestaties. Deze elementen zijn ook de hoekstenen van Bentley's automobieldesignfilosofie. Door deze gedeelde waarden te combineren, is het idee om een bootinterieur te ontwikkelen dat even elegant is als Bentley's autointerieurs.

Samen hebben Bentley Motors en Contest Yachts een interieurconcept ontworpen dat een echt gevoel van luxe en comfort zal bieden aan degenen die aan boord van de Contest 67CS komen. Het op maat gemaakte ontwerp is geïnspireerd op de Bentley Continental GT, die bekend staat om zijn luxe en verfijning. Deze specifieke auto werd gekozen als inspiratiebron vanwege zijn unieke mix van prestaties en comfort, echte handgemaakte kwaliteit en moderne technologie - dezelfde kenmerken die men hoopt te weerspiegelen in het bootinterieur.

Het interieurontwerp van de Contest 67CS, dat wordt vervaardigd door het team van Contest Yachts met de expertise van Bentley Motors, combineert traditionele vaardigheden met het nieuwste van moderne technologie. De inrichting van de zeilboot zal een herkenbare Bentley-flair hebben, met kenmerkende designelementen zoals diamantvormige stiksels op het meubilair, een hoogwaardig geluidssysteem en gebruik van hoogwaardige materialen zoals leer en hout.

Terwijl de zeilwereld wacht op dit nieuwe pronkstuk, laat deze samenwerking zien hoe luxemerken als Bentley afstand nemen van hun traditionele bereik en zich richten op nieuwe en innovatieve samenwerkingsverbanden. Het is nog maar eens een bewijs dat luxe niet alleen beperkt is tot de autobranche, maar dat het ook zijn weg heeft gevonden naar andere industrieën, zoals jachtbouw.

Bentley's stap naar de maritieme wereld volgt een trend van automerken die hun stempel drukken op het jachtontwerp. Merken zoals Aston Martin en Mercedes-Benz hebben al soortgelijke projecten op touw gezet, waar hun iconische automobieldesigns worden overgebracht naar het ontwerp van superjachten. Dit wijst op een groeiend fenomeen binnen de luxe-industrie, waar merken hun identiteit uitbreiden naar nieuwe marktsectoren om zo hun bereik te vergroten.

In conclusie, de samenwerking tussen Bentley Motors en Contest Yachts belooft niet alleen een unieke zeilervaring, maar ook een kans om het luxueuze en elegante design van Bentley in een geheel nieuw licht te zien. Het creëren van een op maat gemaakt interieur voor de Contest 67CS is een innovatief en spannend project dat de grenzen van luxe en jachtbouw zelf zou kunnen herschrijven.

 

- Met welke jachtbouwer werkt Bentley Motors samen om een aangepast interieur voor een zeilboot te creëren? Bentley Motors werkt samen met Contest Yachts. 
- Waarom werd de Bentley Continental GT gekozen als inspiratie voor het interieur van de zeilboot? De Bentley Continental GT werd gekozen voor zijn unieke mix van prestaties en comfort, echte handgemaakte kwaliteit en moderne technologie.
- Welke kenmerken zullen aanwezig zijn in het interieur van de Contest 67CS? Het interieur zal kenmerkende Bentley-designelementen bevatten, zoals diamantvormige stiksels op het meubilair, een hoogwaardig geluidssysteem en gebruik van hoogwaardige materialen zoals leer en hout.
- Welke andere automerken hebben hun stempel gedrukt op het jachtontwerp? Merken zoals Aston Martin en Mercedes-Benz hebben zich ook op het jachtontwerp gestort.
- Wat zijn sommige gedeelde waarden tussen Bentley Motors en Contest Yachts? Beide merken delen een passie voor vakmanschap en aandacht voor detail.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...