De stijlvolle transformatie van Ash Bar in het Siren Hotel Detroit

De Ash Bar in het Siren Hotel in Detroit heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan en dit heeft de bar naar een ander niveau getild. Het was ooit een eenvoudige lobbyruimte, maar is nu een elegante bar die esthetisch en functioneel is ontworpen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van gasten en bezoekers.

Het Siren Hotel, een historisch pand in hartje Detroit, heeft een rijke geschiedenis. Het hotel werd in 1926 geopend als het Wurlitzer-gebouw, beroemd om zijn productie van muziekinstrumenten. Decennia later, toen de stad kampte met financiële problemen en het gebouw vervallen raakte, werd het door lokale ontwikkelaars aangekocht en omgebouwd tot een boutiquehotel. Het Siren Hotel heeft sindsdien zijn deuren geopend voor zowel de lokale bevolking van Detroit als bezoekers uit andere steden en landen.

Ash Bar is een van de speciale kenmerken van het gerenoveerde Siren Hotel. Vernoemd naar de asbomen die ooit op de locatie stonden, is de bar een levend monument van de geschiedenis van het gebouw en de stad. Oorspronkelijk fungeerde de ruimte als de lobby van het hotel, maar na een zorgvuldige herinrichting is het nu een verfijnde ontmoetingsplaats.

Bij de transformatie van Ash Bar hebben de ontwerpers aandacht besteed aan zowel esthetiek als functionaliteit. De bar is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende soorten gasten. Voor diegenen die willen genieten van een rustige avond, biedt de bar comfortabele stoelen en sfeerverlichting voor een ontspannen sfeer. Voor degenen die graag nieuwe mensen ontmoeten of gewoon willen relaxen met vrienden, zijn er ook gezellige gemeenschappelijke tafels.

Het ontwerpteam heeft ervoor gezorgd dat elk element in de Ash Bar een specifiek doel dient, maar ook bijdraagt aan de algehele esthetiek van de ruimte. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en leer, evenals op maat gemaakte meubels om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit donkere aardetinten, die een gevoel van gezelligheid en intimiteit oproepen.

Een opvallend kenmerk van de Ash Bar is de prachtig ontworpen bar zelf. Het presenteert zich met een rijkelijke houten afwerking die een statement maakt in het midden van de ruimte. Daarachter is een uitgebreid aanbod aan drankjes en cocktails te vinden, zorgvuldig samengesteld door ervaren barmanagers om aan verschillende smaken en voorkeuren te voldoen.

Bovendien speelt de Ash Bar ook een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Het Siren Hotel streeft ernaar een ruimte te bieden waar bewoners van Detroit en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en verbinden. De evenementen die in de bar worden gehouden, variëren van muziekavonden en kunsttentoonstellingen tot sociale bijeenkomsten, waardoor het een cultureel centrum is in het hart van de stad.

In essentie is Ash Bar niet alleen een gewone bar, maar een symbool van de veerkracht en vernieuwing in Detroit. Het belichaamt de transformatie van de stad na enkele moeilijke decennia, met behoud van respect voor haar rijke geschiedenis. Het Siren Hotel en Ash Bar zijn nu centrale figuren in het voortdurende verhaal van Detroit, en blijven bezoekers uit alle hoeken van de wereld verwelkomen om te genieten van de unieke cultuur en ervaring die de stad te bieden heeft.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...