Six Senses Burnham Beeches opent haar deuren in 2025

Six Senses Hotels Resorts Spas, een wereldleider in luxe en duurzame hotels, resorts en spa s, staat bekend om zijn unieke combinatie van wellness, ongerepte natuur en buitengewone ervaringen. In deze traditie bereidt Six Senses zich voor op de opening van een nieuw boetiekhotel in Engeland: Six Senses Burnham Beeches, gepland voor 2025.

Gelegen in Buckinghamshire, op slechts een uur rijden van Londen, zal dit nieuwe hotel een oase van rust bieden binnen een historisch landgoed. De setting is het pittoreske Burnham Beeches, een gebied van bijzonder natuurschoon dat al sinds de late jaren 1800 een toevluchtsoord is voor bezoekers die ontsnappen aan de stadsdrukte.

Het landgoed zelf dateert uit de 18e eeuw en het hoofdgebouw, waar het hotel komt, is een statig huis gebouwd in de Georgian stijl. Het pand werd gebruikt door de Britse strijdkrachten tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft dienstgedaan als privéschool voordat het in de huidige, meer gastvrije hoedanigheid werd getransformeerd.

Het nieuwe Six Senses hotel belooft een intieme ervaring met slechts 44 gastenverblijven, waaronder suites en cottages. Deze zullen zorgvuldig worden gerenoveerd en ontworpen om perfect te passen binnen de historische context, terwijl ze toch de moderne luxe bieden waar Six Senses om bekendstaat. Om de harmonie met de natuurlijke omgeving verder te benadrukken, zullen er ook een aantal 'Equestrian' en 'Garden Cottages' tussen de bomen staan, ontworpen met een ethos van duurzaamheid in gedachten.

Wellness zal een centrale rol spelen in de ervaring van gasten. Six Senses staat bekend om haar sterke focus op gezondheid en welzijn, en Burnham Beeches zal niet anders zijn. Het hotel zal een uitgebreid wellnesscentrum bieden met onder andere een Alchemy Bar waar gasten hun eigen natuurlijke huidverzorgingsproducten kunnen maken. Daarnaast zal er een spa komen met een assortiment behandelingen, fitnessfaciliteiten, een binnenzwembad en een biologische keuken die gezonde en heerlijke gerechten serveert.

Duurzaamheid is een andere pijler van het Six Senses-merk, en bij Burnham Beeches zal dit ingebed zijn in elk aspect, van bouw tot bedrijfsvoering. Het hotel zal ook samenwerken met lokale gemeenschappen en projecten steunen die zich richten op het behoud van het landschap en de lokale fauna en flora.

Om het lokale erfgoed te vieren, zullen gasten worden aangemoedigd om de omgeving te verkennen en meer te leren over de geschiedenis van het landgoed en de regio. De nabijgelegen dorpen en schilderachtige plattelandslandschappen bieden een schat aan mogelijkheden voor wandelingen, fietstochten en paardrijden, waarmee de Six Senses-gasten de Engelse landschapscultuur echt kunnen beleven.

De lancering van Six Senses Burnham Beeches weerspiegelt de groeiende trend van hotelontwikkelingen die focussen op historische renovaties en duurzaamheid, een benadering die het natuurlijke en culturele erfgoed waardeert en gelijktijdig aan de verwachtingen van moderne reizigers voldoet.

Naast het hotel zelf, kijkt Six Senses ook uit naar de toevoeging van exclusieve residentiële villas, genaamd Six Senses Residences. Deze zullen de mogelijkheid bieden voor langdurig verblijf in de nabijheid van het hotel, met toegang tot alle faciliteiten en diensten die het te bieden heeft.

Met de opening gepland voor 2025, beginnen de voorbereidingen nu al vorm te krijgen. Six Senses Burnham Beeches belooft een luxe toevluchtsoord te bieden dat zowel gasten als de planeet ten goede komt.

Naarmate de ontwikkeling van Six Senses Burnham Beeches vordert, zullen liefhebbers van luxe reizen, wellness en duurzaamheid met spanning wachten op nieuws over de opening. Engagement met de lokale gemeenschap, milieubehoud en een focus op het welzijn van de gasten beloven een unieke en verrijkende ervaring voor iedereen die besluit om de sereniteit en luxe van dit nieuwe boetiekhotel te ervaren.

Six Senses heeft altijd bijzondere locaties uitgekozen voor haar resorts, plekken die niet alleen fysieke schoonheid bieden maar ook een rijke historie en cultuur. Burnham Beeches zal hierop geen uitzondering zijn. Het landgoed ademt geschiedenis en het hotel is van plan om het verleden te eren door middel van zorgvuldig geplande restauraties en de integratie van lokale gebruiken en tradities in de gastervaring.

Het Engelse platteland, met zijn groene heuvels en oude bossen, biedt een perfect decor voor de wellness- en duurzaamheidsinitiatieven van Six Senses. Gasten kunnen deelnemen aan begeleide natuurwandelingen, outdoor yogalessen en meditatiesessies die volledig zijn ontworpen om te profiteren van de natuurlijke omgeving. Dit draagt bij aan de fysieke en mentale herstelprocessen die centraal staan in het Six Senses concept.

Het culinaire aanbod in Six Senses Burnham Beeches zal gericht zijn op seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten, waarbij gerechten worden samengesteld die gezondheid bevorderen en tegelijkertijd de lokale landbouw en voedselproductie ondersteunen. Restaurantconcepten binnen het resort kunnen variëren van farm-to-table diners tot meer casual eetgelegenheden waar gasten kunnen genieten van de rijke smaken van de regio.

Bovendien zal het gebruik van de nieuwste technologieën in energie-efficiëntie en duurzame bouwpraktijken ervoor zorgen dat het hotel niet alleen een minimale impact op het milieu heeft, maar ook actief bijdraagt aan de verbetering van het locale ecosysteem. Bijvoorbeeld, het gebruik van zonnepanelen, regenwateropvangsystemen en geothermische verwarming zijn slechts enkele voorbeelden van hoe het hotel zijn ecologische voetafdruk zal verminderen.

Six Senses Burnham Beeches zal zich ook richten op educatie en bewustwording, door workshops en lezingen aan te bieden over duurzaam leven en de bescherming van het milieu. Dit educatieve element zal gasten de kans geven om meer te leren over de impact die zij kunnen hebben op de wereld om hen heen, zelfs nadat hun verblijf is geëindigd.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de architectuur en het design van het hotel, zal er bijzondere aandacht worden besteed aan de manier waarop de nieuwe structuren naadloos worden geïntegreerd met de historische elementen van het landgoed. De authentieke kenmerken van het Georgian landhuis zullen bewaard blijven, terwijl innovatieve designelementen zullen zorgen voor een moderne interpretatie van traditionele esthetiek.

Verdere activiteiten die gasten kunnen verwachten zijn onder andere paardrijtochten door het landschap, kleiduifschieten, boogschieten, en mogelijkheden om lokale ambachtslieden en kunstenaars te ontmoeten die unieke streekproducten en -kunstwerken creëren.

Naast recreatieve activiteiten zal Six Senses Burnham Beeches samenwerkingen aangaan met lokale natuurbeschermingsorganisaties om gasten de kans te bieden om deel te nemen aan vrijwilligersactiviteiten of donaties te doen aan projecten die het behoud van het gebied ten goede komen.

Tot slot zal Six Senses Burnham Beeches van bij de opening een nieuw precedent stellen voor luxe reizen die synergie zoekt met welzijn en milieubeheer. Het vermogen om de dienstverlening en ervaring van wereldklasse te combineren met een oprechte betrokkenheid bij duurzaamheid en verbinding met de lokale gemeenschap zal ongetwijfeld leiden tot een onvergetelijke ervaring voor iedereen die er verblijft. Het aftellen naar 2025 is nu onmiskenbaar begonnen, met veel enthousiasme en anticipatie voor wat Six Senses Burnham Beeches te bieden zal hebben.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...