Rosewood Hotels opent luxe resort in Barbuda

Rosewood Hotels & Resorts, een vooraanstaande hotelgroep bekend om zijn uitzonderlijke eigendommen wereldwijd, heeft aangekondigd dat het eiland Barbuda, gelegen in het oostelijke Caribische gebied, gekozen is als de locatie voor hun nieuwste luxe resort. Dit nieuws onderstreept de ambitie van het bedrijf om aanwezig te zijn in enkele van de meest begeerde en prachtige locaties ter wereld.

Barbuda, het kleinere zusje van Antigua, is gekend voor haar ongerepte natuurlijke schoonheid en serene omgeving. Het eiland biedt een exclusieve ontsnapping aan de hectiek van alledag, wat het een ideale locatie maakt voor bezoekers die op zoek zijn naar rust en privacy. Met uitgestrekte roze zandstranden en een rijke verscheidenheid aan flora en fauna, biedt Barbuda een unieke kans voor een luxe verblijf in harmonie met de natuur.

Het nieuwe resort zal de kenmerkende elegantie en verfijning van de Rosewood merk moeiteloos samenvoegen met de lokale cultuur en tradities van Barbuda. Elke facet van het gastenverblijf wordt met zorg ontworpen om een authentieke ervaring te bieden, terwijl ook de nadruk wordt gelegd op duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid.

Gepland om zijn deuren te openen voor gasten in 2025, zal het Rosewood resort worden opgericht op een indrukwekkende locatie die een panoramisch uitzicht biedt op de Atlantische Oceaan. Reizigers kunnen verwachten dat ze ondergedompeld worden in luxe met ruime accommodaties, elk met een eigen zwembad, en uitzonderlijke voorzieningen zoals een spa van wereldklasse, gourmetrestaurants en een reeks gepersonaliseerde diensten.

De filosofie van Rosewood om gasten een 'Sense of Place' – een gevoel van de plaats – te geven komt tot uiting in de manier waarop het resort zich zal mengen met de natuurlijke omgeving van Barbuda. Het voornemen is om niet alleen een schitterend hotel te creëren, maar ook om positief bij te dragen aan de lokale gemeenschap door middel van werkgelegenheid en duurzame praktijken.

Dit project is bijzonder betekenisvol gezien het feit dat Barbuda in 2017 getroffen werd door orkaan Irma. De wederopbouw na deze natuurramp bood de kans om te focussen op duurzame ontwikkeling. Rosewood'sengagement in dit nieuwe resort is een signaal van het potentieel en de veerkracht van het eiland.

Voor de ontwikkeling van dit resort werkt Rosewood samen met gerenommeerde architecten en ontwerpers die ervaring hebben met het creëren van luxe accommodaties die respect tonen voor hun omgeving en plaatselijke cultuur. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat het resort een positieve bijdrage levert aan het ecosysteem van Barbuda en een rol speelt in het behoud van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Naast de spectaculaire natuur en het verkwikkende klimaat, biedt Barbuda een scala aan buitenactiviteiten, waaronder vogels spotten, vissen en watersport zoals zeilen en snorkelen. Gasten van het nieuwe Rosewood resort zullen in staat zijn om deze activiteiten te ondernemen, evenals om de rijke cultuur en geschiedenis van het eiland te verkennen door excursies en lokale evenementen.

Het besluit om uit te breiden naar Barbuda weerspiegelt de strategische visie van Rosewood om aanwezig te zijn in 'swerelds meest gewilde bestemmingen. Het is ook een bewijs van het vertrouwen in de Caribische reismarkt, die blijft groeien ondanks de uitdagingen van de wereldwijde toeristische sector.

Met het oog op de toekomst streeft Rosewood ernaar om een erfgoed van verfijnde gastvrijheid en onvergelijkbare ervaringen te blijven bieden, geïnspireerd door de rijke culturen en geschiedenis van de locaties waar zij actief zijn. Het nieuwe resort in Barbuda belooft een waardevolle toevoeging te worden aan het portfolio van Rosewood Hotels & Resorts, en een onmisbare bestemming voor elke liefhebber van luxe reizen.

Het aanbieden van een exclusieve ervaring, gekoppeld aan een diep respect voor de omgeving, sluit aan bij het stijgende bewustzijn en de vraag naar duurzaam toerisme. Reizigers zoeken steeds meer naar bestemmingen die niet alleen luxe en comfort bieden, maar ook rekening houden met ecologische en sociale aspecten. Rosewood'saanpak van luxueus verblijf in harmonie met de natuur past perfect binnen deze trend.

Nu het wereldwijde toerisme langzaam herstelt van de impact van de COVID-19 pandemie, zet Rosewood zijn toewijding aan kwaliteit en service voort. Het bedrijf is vastbesloten om een veilige en memorabele ervaring voor alle gasten te garanderen en tegelijkertijd bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van de gemeenschappen waarin zij opereren.

De komst van Rosewood Hotels & Resorts in Barbuda markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor het Caribische toerisme. Met de opening van het nieuwe resort in 2025 kunnen reizigers uitkijken naar een werkelijk buitengewoon verblijf, doordrenkt met de ongeëvenaarde service en de tijdloze elegantie waarvoor Rosewood wereldwijd wordt erkend.

 

- Wat is de verwachte openingsdatum van het nieuwe Rosewood resort in Barbuda? De verwachte openingsdatum van het nieuwe Rosewood resort in Barbuda is in 2025.
- Waar staat Rosewood Hotels & Resorts bekend om? Rosewood Hotels & Resorts staat bekend om haar uitzonderlijke eigendommen wereldwijd, met een focus op elegantie, verfijning en het bieden van een 'Sense of Place'.
- Waarom is Barbuda een ideale locatie voor het nieuwe resort? Barbuda is een ideale locatie vanwege haar ongerepte natuurlijke schoonheid, serene omgeving, roze zandstranden en diversiteit aan flora en fauna, wat het een exclusieve ontsnapping maakt voor rust en privacy.
- Hoe integreert Rosewood Hotels & Resorts duurzaamheid in dit nieuwe project? Rosewood Hotels & Resorts legt bij het nieuwe project de nadruk op duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid, door lokale tradities te respecteren, bij te dragen aan de lokale gemeenschap en een positieve bijdrage te leveren aan het ecosysteem van Barbuda.
- Welke activiteiten kunnen gasten ondernemen tijdens hun verblijf in het resort op Barbuda? Gasten kunnen buitenactiviteiten zoals vogels spotten, vissen, zeilen, snorkelen, en cultuur- en geschiedenisexcursies ondernemen tijdens hun verblijf in het resort op Barbuda.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...