Ontdek de serene oase van La Villa des Orangers in Marrakech

Op steenworp afstand van de Koutoubia-moskee en het beroemde Jemaa el-Fna-plein in Marrakech ligt een verborgen juweel van rust en luxe: La Villa des Orangers. Deze charmante accommodatie biedt een ontsnapping aan de levendige chaos van de stad en is een perfecte weerspiegeling van de traditionele Marokkaanse gastvrijheid gecombineerd met Franse elegantie.

De villa, oorspronkelijk een riante privéwoning gebouwd in de jaren dertig, werd in 1998 omgetoverd tot een luxueus hotel door Pascal en Véronique Behérec, die hun visie van een verfijnd toevluchtsoord in de hectische stad realiseerden. Hun aandacht voor detail is zichtbaar in elk aspect van het hotel, van de architectuur tot de aangeboden services.

Het gastenverblijf kent 27 kamers en suites, elk ingericht met een mix van lokale ambachten en comfortabele voorzieningen. De sfeer ademt een kalme sereniteit met zijn zachte kleuren, elegante meubels en traditionele elementen zoals de tadelakt (een waterdichte pleister) en zelliges (geglazuurde terracotta tegels).

De faciliteiten van La Villa des Orangers omvatten ook drie weelderige tuinen die een vredige achtergrond bieden met hun fonteinen en geurige sinaasappelbomen, een uitnodigend zwembad en comfortabele ligstoelen. Een tweede verwarmd zwembad is beschikbaar op het dak, waar gasten kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over de medina en het Atlasgebergte. Voor volledige ontspanning biedt het hotel een hamam en spa, waar gasten kunnen genieten van traditionele Marokkaanse behandelingen.

De gastronomische ervaring in La Villa des Orangers weerspiegelt de culinaire rijkdom van het land. Onder leiding van chefkok Jean-Claude Olry, kunnen gasten genieten van een verfijnde blend van Franse en Marokkaanse keukens. De maaltijden worden geserveerd in verschillende sfeervolle ruimtes, waaronder een patio met een schaduwrijk terras of in de eetzaal naast de open haard.

La Villa des Orangers gaat verder dan het bieden van een luxeverblijf; het streeft ernaar gasten volledig te onderdompelen in de Marokkaanse cultuur. Dit blijkt uit de mogelijkheid om deel te nemen aan kooklessen om de finesse van de Marokkaanse keuken te leren kennen onder begeleiding van de hotelkoks. Bovendien is er de optie om andere culturele activiteiten te verkennen, zoals een bezoek aan de traditionele soeks of een georganiseerde excursie naar de omliggende landschappen.

De persoonlijke service in La Villa des Orangers is onberispelijk. Het team staat klaar om aan elke behoefte van de gasten te voldoen, of het nu gaat om het regelen van een massage of een privé-avondmaal bij kaarslicht op een persoonlijk terras. De discrete maar attente benadering van het personeel zorgt ervoor dat iedere gast zich speciaal en verzorgd voelt.

Voor mensen op zoek naar een exclusieve ervaring biedt de villa de Master Suite aan - de parel onder de accommodaties. Deze suite beschikt over een eigen terras met een uitzonderlijk uitzicht, een ruime woonkamer, en een badkamer die uitloopt in een privé-tuin, wat het een ware oase van rust en privacy maakt.

La Villa des Orangers past bij reizigers die verlangen naar een intieme ervaring in een luxueuze setting. Het combineert de charme van een traditioneel Marokkaans huis met de hoogste standaarden van comfort en service. Het is niet alleen een plek om te overnachten, maar ook een bestemming op zich, waar de ziel van Marrakech tot leven komt en waar elke gast gecharmeerd raakt door het karakter en de warmte van deze unieke stad.

Naast de genoemde voorzieningen, blijft La Villa des Orangers zich vernieuwen en nieuwe ervaringen aanbieden. In de afgelopen jaren heeft het hotel zich gericht op het creëren van een duurzame en ecologische bedrijfsvoering. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van lokale en biologische producten in de keuken en het implementeren van energiezuinige oplossingen om de impact op het milieu te minimaliseren.

Verder ligt de focus op het ondersteunen van de lokale gemeenschap door middel van diverse initiatieven. De Villa des Orangers werkt samen met nabijgelegen ambachtslieden om handgemaakte souvenirs en decoraties aan te bieden aan haar gasten, die hiermee een tastbare herinnering mee naar huis kunnen nemen en tegelijkertijd de lokale economie stimuleren.

Het hotel organiseert ook culturele avonden waar kunstenaars en muzikanten uit de regio hun talenten tentoonstellen, waardoor gasten een nog diepere duik in de Marokkaanse cultuur kunnen nemen. Deze avonden gaan vaak gepaard met traditionele dans- en muziekuitvoeringen, die zorgen voor magische momenten onder de sterrenhemel van Marrakech.

Een ander aspect dat de aandacht van de gasten trekt, is de bibliotheek van het hotel, die zorgvuldig is samengesteld om zowel lokale als internationale literatuur te omvatten. Hier kunnen gasten tussen de boeken duiken en meer leren over de geschiedenis, het erfgoed en de kunst van Marokko, of gewoon ontspannen met een roman in een rustige hoek.

Deze veelzijdige benadering van hospitality maakt dat gasten van La Villa des Orangers een authentieke ervaring beleven die verder gaat dan de standaard hoteldiensten. Elk verblijf wordt een persoonlijke ontdekkingsreis waarbij de rijke culturele tapestry van Marrakech zich ontvouwt.

Ook qua ligging profiteert La Villa des Orangers van de nabijheid van enkele van Marrakech's meest belangrijke bezienswaardigheden. Het Bahia Paleis, de Saadiaanse Tombes en de Majorelletuin liggen allemaal binnen handbereik en bieden een fascinerend inzicht in de geschiedenis en esthetiek van de stad.

Voor gasten die de omgeving willen verkennen, biedt het hotel gepersonaliseerde gidsdiensten aan, waardoor een bezoek aan deze sites verrijkt wordt met deskundige informatie en unieke inzichten. Daarnaast kunnen er dagtrips worden georganiseerd naar de omliggende gebieden zoals de Ourika-vallei of de woestijn, waarbij gasten de diversiteit van het Marokkaanse landschap kunnen ervaren.

Het personeel van La Villa des Orangers kan ook assistentie verlenen bij het plannen van speciale evenementen, zoals huwelijken of jubileumvieringen. Met haar prachtige setting en deskundige organisatie wordt elk evenement omgetoverd tot een betoverende ervaring.

In lijn met de filosofie van het hotel om een thuis weg van huis te creëren, hecht La Villa des Orangers veel waarde aan het creëren van een gastvrije en warme sfeer. Gesprekken met het personeel gaan vaak verder dan alleen de dienstverlening; het delen van persoonlijke verhalen en tips over de stad zorgen voor een verrijkende uitwisseling tussen gasten en locals.

Al met al vertegenwoordigt La Villa des Orangers de essentie van Marrakech: exotisch, elegant en eeuwig gastvrij. Voor zij die op zoek zijn naar een betoverende ervaring, en een diepgaande kennismaking met de Marokkaanse cultuur, is dit luxueuze hotel de perfecte uitvalsbasis. En naarmate het blijft evolueren en groeien, blijft het zijn gasten inspireren en verwelkomen met open armen in de schaduw van zijn sinaasappelbomen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...