Luxe ontspanning bij Stanglwirt in de Oostenrijkse Alpen

In de uitgestrekte natuurlijke pracht van de Oostenrijkse Alpen onthult zich een toevluchtsoord dat tegelijkertijd luxe en ecologisch bewust is: Stanglwirt. Verborgen in het pittoreske landschap dat Oostenrijk te bieden heeft, staat dit vijfsterrenresort bekend om zijn authentieke alpine ervaring gekoppeld aan moderne luxe en doordachte duurzaamheid.

Het verhaal van Stanglwirt gaat terug tot het jaar 1609, toen het oorspronkelijk functioneerde als een herberg. Door de eeuwen heen heeft het zich ontwikkeld tot een van de meest exquise vakantiebestemmingen ter wereld, zonder zijn rijke erfgoed en traditionele wortels uit het oog te verliezen. In handen van dezelfde familie gedurende meer dan een kwart millennium, is Stanglwirt's betrokkenheid bij echte gastvrijheid en aandacht voor detail diep geworteld in elke vezel van het resort.

Gelegen in Going am Wilden Kaiser, schuilt er achter de gevel van Stanglwirt een oase van welzijn die zich naadloos aansluit bij de omgeving. Van hout gebouwd met respect voor de omringende natuur, verwelkomt het resort gasten met een samenspel van traditionele architectuur en eigentijdse voorzieningen. Gasten worden uitgenodigd om de connectie met de natuur opnieuw te ontdekken door verblijf in kamers die een rustige alpine sfeer uitstralen dankzij natuurlijke materialen zoals lokaal gewonnen hout en steen.

De charme van Stanglwirt komt deels voort uit zijn bewuste keuze voor duurzaamheid. Het gebruik van natuurlijke hulpbronnen staat centraal in de filosofie van het resort. Zo gebruiken ze geothermische energie en puur bronwater dat rechtstreeks uit de bergen komt, wat elke bezoeker een uniek gevoel van frisheid en vitaliteit geeft. Bovendien is er een eigen biologische boerderij waar veel van de producten die in de restaurants van het resort geserveerd worden, vandaan komen.

De spa- en wellnessfaciliteiten zijn niet minder indrukwekkend. Bijzonder opmerkelijk is het natuurlijke zwemmeer, waar gasten een verfrissende duik kunnen nemen omringd door weelderig groen en indrukwekkende bergtoppen, wat een gevoel van harmonie met de natuur creëert. Naast het zwemmeer zijn er diverse sauna's, stoombaden en een zoutgrot die wellness-liefhebbers in staat stellen te ontspannen en te onthaasten.

Voor de actieve vakantieganger biedt Stanglwirt een breed scala aan sportieve activiteiten, variërend van tennis en golf tot paardrijden en skiën. Met de Wilder Kaiser als perfecte achtergrond kunnen gasten ook deelnemen aan begeleide wandelingen of de hellingen verkennen met een mountainbike. Elk seizoen brengt zijn eigen unieke reeks avonturen en mogelijkheden om het Alpenlandschap te ervaren.

De culinaire reis bij Stanglwirt is eveneens een aspect om te koesteren. De restaurants beloven een gastronomische ervaring met gerechten bereid uit verse, biologisch geteelde ingrediënten. Men kan genieten van een authentieke Tiroolse keuken tot aan verfijnde internationale gerechten, allemaal geserveerd met een selectie van voortreffelijke wijnen uit de kelder van het resort.

Stanglwirt onderscheidt zich echter niet alleen door zijn locatie en faciliteiten maar vooral door de oprechte warmte en gastvrijheid die het personeel uitdraagt. De dienstverlening is persoonlijk en attent, waardoor bezoekers zich werkelijk thuis voelen. Deze benadering van service zorgt ervoor dat vele gasten keer op keer terugkeren naar deze alpine idylle.

Door de jaren heen heeft het eco-resort erkenning gekregen van over de hele wereld, waarbij het niet alleen geprezen wordt om zijn uitmuntende service, maar ook om zijn inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Stanglwirt blijft een pionier in het aanbieden van een luxe ervaring die hand in hand gaat met ecologische verantwoordelijkheid.

Zoals uitgestippeld door de visie van de familie Hauser, blijft het streven om het beste te bieden zonder concessies te doen aan de integriteit van de natuurlijke wereld. Dit ethos manifesteert zich in alle aspecten van het resort, van het design en de bouw tot aan de dagelijkse operatie.

Wanneer gasten hun verblijf bij Stanglwirt afsluiten, verlaten zij het resort met een hernieuwd gevoel van welzijn en een herinnering aan de tijdloze schoonheid die de Oostenrijkse Alpen te bieden hebben. Stanglwirt blijft een uniek toevluchtsoord waar men kan ontvluchten aan de hectiek van het dagelijks leven en kan genieten van de rust en sereniteit van de bergen, terwijl men nog steeds baskt in de weelde en het comfort dat men verwacht van een wereldklasse resort.

Terwijl Stanglwirt zichzelf presenteert als een paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers, toont het ook een uitzonderlijke betrokkenheid bij het behoud van traditie en het bevorderen van cultuur. Regelmatig worden er evenementen georganiseerd die de lokale folklore en gebruiken vieren, van volksmuziek en dans tot seizoensgebonden festivals. Deze culturele evenementen bieden gasten een authentieke en diepe duik in de Tiroolse manier van leven.

Buiten de grenzen van het resort ligt een regio rijk aan historie en natuurlijke wonderen. Bezoekers kunnen ervoor kiezen om lokale kastelen en musea te verkennen of de legendarische Hintersteiner See, een kristalhelder bergmeer, te bezoeken. Ook de beroemde stad Kitzbühel, met zijn prestigieuze ski-evenementen en bruisende nachtleven, ligt slechts een korte rit verwijderd.

Kinderen zijn in Stanglwirt ook van harte welkom en het resort heeft aan hen gedacht met speciale programma's en faciliteiten. Er is een kinderboerderij, een speeltuin en zelfs kinderopvang beschikbaar, waardoor gezinnen de kans krijgen om elk aspect van het resort te ervaren zonder zich zorgen te hoeven maken over het welzijn van hun jongsten.

Het gastronomische aanbod wordt verder uitgediept met kooksessies en wijnproeverijen die georganiseerd worden door de meesters van het culinaire ambacht van het resort. Voor de fijnproever biedt dit een kans om zich te verdiepen in de nuances van lokale en internationale smaken en misschien zelfs enkele culinaire geheimen mee naar huis te nemen.

Fitnessenthousiastelingen kunnen hun hart ophalen in de moderne fitnesscentrum van het resort, uitgerust met de nieuwste apparatuur en professionele trainers. Of, voor wie op zoek is naar een meer zen-ervaring, zijn er yoga-workshops die plaatsvinden tegen het inspirerende decor van de bergen.

Bij Stanglwirt draait het niet alleen om de voorzieningen en de esthetische aantrekkelijkheid; het draait ook om het creëren van betekenisvolle ervaringen. Daarom biedt het resort op maat gemaakte avonturen en pakketten aan. Denk aan romantische uitjes, wellness-retreats of avontuurlijke escapades – er is een pakket voor elk soort reiziger.

Het aandacht voor duurzaamheid blijft echter de pijler van het Stanglwirt-ethos. Er worden educatieve tours aangeboden om gasten inzicht te geven in de ecologische praktijken van het resort. Dit omvat een blik op de biologische landbouwmethoden, energiebesparende technologieën en waterbesparingsinitiatieven die het resort heeft geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Stanglwirt's inzet voor het milieu heeft het ook een loyaliteit onder gelijkgestemde gasten opgeleverd, die waarde hechten aan duurzaam reizen en luxe niet willen opofferen voor ecologische verantwoordelijkheid. Het resort spreekt een niche aan van reizigers die op zoek zijn naar plaatsen die zich onderscheiden door hun groene beleid en hun capaciteit om luxe en verantwoordelijkheid te combineren.

In de wereld van luxe reizen, waar extravagantie vaak ten koste gaat van het milieu, staat Stanglwirt als een baanbrekend voorbeeld van hoe het mogelijk is om een compromisloze, high-end ervaring te bieden in harmonie met de natuurlijke wereld. Het is een bewijs dat ware luxe niet alleen gaat over de glans van het oppervlak, maar ook over de diepte van de betrokkenheid bij de planeet en haar toekomst.

Samenvattend, Stanglwirt is veel meer dan een luxe resort; het is een plek waar traditie, natuur, cultuur, en milieubewustzijn samenkomen om een werkelijk unieke en onvergetelijke ervaring te creëren. Het is een bestemming die bezoekers verleidt met zijn alpine charmes en vasthoudt met zijn hartelijke gastvrijheid en duurzame praktijken. Voor wie op zoek is naar een exclusieve uitvlucht die comfort en geweten harmonieus balanceert, is Stanglwirt in de Oostenrijkse Alpen een keuze die met kop en schouders boven de rest uitsteekt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...