Iconische long bar van Raffles Boston herontworpen

Wanneer je binnentreedt in het Raffles Hotel in Boston, zal het vernieuwde ontwerp van de legendarische Long Bar onmiddellijk je aandacht trekken. De iconische bar, die al lang bekend staat als een plek waar de elite samenkomt, is opnieuw verbeeld en ontworpen door de gerenommeerde designstudio van Paolo Ferrari. Met een rijke geschiedenis die bijna anderhalve eeuw teruggaat, heeft de Long Bar al velen geïnspireerd, en nu is het aan deze designstudio om een nieuwe bladzijde toe te voegen aan zijn roemrijke verhaal.

De Long Bar in het Raffles Hotel is altijd een plaats geweest waar mensen van verschillende achtergronden bij elkaar kwamen om te genieten van de fijnere dingen in het leven. Aan deze statige bar werden zaken besproken, romances geboren en belangrijke beslissingen genomen. Het was dan ook essentieel dat het nieuwe ontwerp recht zou doen aan de rijke historie en tegelijkertijd een frisse toekomstvisie zou uitstralen.

Studio Paolo Ferrari, bekend om hun inventieve benadering van interieurontwerp, heeft deze uitdaging aangenomen. In hun herontwerp van de Long Bar hebben ze elementen van klassiek en modern met elkaar vermengd. De ruimte ademt een gevoel van tijdloze elegantie uit, met moderne lijnen die het klassieke karakter niet overstemmen maar juist complementeren.

Bij binnenkomst van de bar valt het oog direct op de kenmerkende lange, centrale bar die de ruimte zijn naam heeft gegeven. Deze is ontworpen met zorgvuldig gekozen materialen die zowel duurzaamheid als schoonheid uitstralen, zoals marmer en messing. De bar fungeert als middelpunt voor sociale interactie, net zoals het in de vorige eeuwen deed.

Het kleurenpalet is subtiel en uitnodigend, met warme houttinten en zachte texturen die de bezoekers verwelkomen in een atmosfeer van comfort en luxe. De verlichting is zorgvuldig overwogen; zachte lichtbronnen creëren een intieme sfeer die zowel voor overdag als 'savonds geschikt is.

De zitjes zijn strategisch geplaatst om zowel privacy te bieden voor diepgaande gesprekken als de mogelijkheid om zich te mengen met andere gasten. Elke stoel en bank is met precisie vervaardigd, waarbij ergonomie en esthetiek hand in hand gaan.

Ook aan de muurdecoratie is gedacht, met kunstwerken die zowel een eerbetoon zijn aan de geschiedenis van de bar als een blik werpen op de creativiteit van het heden. Hiermee wordt de filosofie van Raffles weerspiegeld: respect voor traditie met een open blik naar de toekomst.

Het team van Studio Paolo Ferrari heeft niet alleen aandacht besteed aan de visuele aspecten, maar ook aan de functionaliteit. De ruimte is zodanig ontworpen dat het personeel efficiënt kan werken en de gasten een onberispelijke service kunnen ervaren. De vloeiende beweging van het personeel draagt bij aan de algehele beleving en zorgt ervoor dat elke gast zich speciaal voelt.

De Long Bar is meer dan een bar; het is een belevenis. De heropening van deze iconische plek in het Raffles Boston is dan ook niet alleen een belofte van heerlijke drankjes, maar ook van onvergetelijke momenten. De nauwgezetheid en het oog voor detail waarmee Studio Paolo Ferrari het nieuwe ontwerp heeft vormgegeven, maakt dit tot een unieke bestemming die wederom het hart van menig bezoeker zal veroveren.

Naast de esthetische schoonheid en historische waarde van de Long Bar, draagt de locatie ook bij aan de unieke ervaring. Gelegen in het hart van Boston, is het een centrale plek die gemakkelijk te bereiken is en een uitnodiging vormt voor zowel lokale inwoners als reizigers van over de hele wereld.

Met een dergelijke heropleving zet de Long Bar de traditie voort van een plek waar verhalen ontstaan en gedeeld worden, waar vriendschappen gevormd worden, en waar iedere slok genomen wordt met een gevoel van verbondenheid met de historie en allure van Raffles.

 

- Hoe heeft Studio Paolo Ferrari het nieuwe ontwerp van de Long Bar benaderd? Studio Paolo Ferrari heeft in het herontwerp van de Long Bar een balans gezocht tussen klassieke en moderne elementen, met een focus op tijdloze elegantie en het behoud van het historische karakter van de bar.
- Wat is de historische betekenis van de Long Bar in het Raffles Hotel? De Long Bar in het Raffles Hotel heeft een rijke geschiedenis van bijna 150 jaar als ontmoetingsplek voor de sociale elite, waar zaken werden gedaan, romances begonnen en belangrijke beslissingen werden genomen.
- Welke elementen in het herontwerp van de Long Bar weerspiegelen een balans tussen klassiek en modern? Het herontwerp omvat een centrale bar van marmer en messing, een subtiel kleurenpalet, zachte verlichting, strategisch geplaatste zitjes, en kunstwerken die zowel historisch eerbetoon als hedendaagse creativiteit tonen.
- Hoe is de sfeer van de vernieuwde Long Bar in het Raffles Boston? De sfeer van de Long Bar na het herontwerp is uitnodigend en comfortabel, met warme houttinten, zachte texturen en een verlichting die een intieme sfeer schept.
- Welke functionaliteiten zijn verbeterd in de herontworpen Long Bar? De verbeterde functionaliteiten in het herontwerp omvatten een doordachte indeling voor efficiënte bediening door het personeel en het waarborgen van onberispelijke service voor de gasten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...