De meest interessante hotelopeningen van dit jaar

De reiswereld is altijd in beweging, en elk jaar worden reizigers getrakteerd op een scala aan nieuwe en fascinerende bestemmingen om te verkennen. Een sleutelelement in de ervaring van elke bestemming zijn de plekken waar men verblijft. Hotels bieden niet alleen een plaats om te rusten, maar ze vormen ook vaak een integraal onderdeel van de vakantie-ervaring zelf. In dit artikel belichten we enkele van de meest opmerkelijke hotelopeningen die gepland staan voor dit jaar, verspreid over verschillende continenten en met een diversiteit aan stijlen en unieke ervaringen.

Een van de meest verwachte openingen is het Aman New York, genesteld in de iconische Crown Building op de hoek van Fifth Avenue en 57th Street. Het hotel zal een oase van rust bieden midden in de drukte van Manhattan en belooft een onvergetelijke ervaring met een drie verdiepingen tellend spa-centrum, indoorzwembaden, en een scala aan culinaire verrassingen waaronder een Japanse izakaya-stijl restaurant.

Niet ver daarvandaan opent Six Senses een luxueuze urban retreat in de New Yorkse wijk Chelsea, bij de High Line. Dit hotel zal natuurlijk ook het kenmerkende wellness-aanbod van Six Senses bevatten, daarnaast belooft het een uniek biophilic design wat zorgt voor een diepe verbinding met de natuur – zelfs in de betonnen jungle van New York.

Aan de andere kant van de wereld, in het land van de rijzende zon, maakt het Tokyo Edition, Toranomon zich op om gasten te verwelkomen. Deze joint venture tussen Marriott International en Ian Schrager wordt gehuisvest in een indrukwekkend 38-verdiepingen tellend gebouw, en belooft een mix van innovatief design, uitmuntende service en uitzicht dat de skyline van Tokio eer aan doet.

Europa blijft ook niet achter, met het debuut van het Cheval Blanc in Parijs. Gelegen langs de Seine, recht tegenover de iconische Notre-Dame, wordt dit hotel onderdeel van de LVMH Hotel Collection en zal het beschikken over interieurs ontworpen door Peter Marino. Gasten kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de stad, luxe faciliteiten en een gastronomische ervaring geleid door een driesterrenchef.

Voor wie op zoek is naar zonovergoten ontspanning, biedt het Rosewood Sao Paulo in Brazilië een interessante optie. Gelegen in de voormalige Matarazzo Maternity, een historisch gebouw uit de vroege 20e eeuw, combineert dit hotel zorgvuldig de charme van de oude wereld met de moderne luxe. Een groene oase in het hart van de stad, Rosewood Sao Paulo biedt zowel lokale als internationale bezoekers een verfijnde ervaring.

In het Midden-Oosten, specifiek in Saoedi-Arabië, springt de Red Sea Development Company eruit met plannen voor een toeristische ontwikkeling van 28.000 vierkante kilometer langs de Rode Zee. Hier worden hotels gebouwd die zich richten op duurzame architectuur en die perfect aansluiten bij de prachtige kustlijn en het rijke mariene leven.

Afrika heeft ook iets om naar uit te kijken met de opening van Kissama Safari Lodge in Angola. Deze lodge richt zich op het bieden van een authentieke wilderniservaring terwijl het ook een positieve impact heeft op zowel het milieu als de lokale gemeenschappen.

Ook in Azië worden verschillende interessante projecten onthuld. Zo is er bijvoorbeeld het nieuwe Capella Hanoi, ontworpen door de beroemde architect Bill Bensley, dat een eerbetoon is aan het opera verleden van de stad met een weelderige en theatrale inrichting.

Elk van deze aankomende hotels is zorgvuldig ontworpen om niet alleen accommodatie te bieden, maar ook om gasten onder te dompelen in unieke ervaringen die een diepe indruk achterlaten. Of het nu gaat om het ontdekken van lokale cultuur, het vinden van innerlijke rust in luxe spa’s, of het genieten van elegantie en comfort, deze nieuwe hotels zullen ongetwijfeld nieuwe normen stellen op het gebied van gastvrijheid.

Nu de reisrestricties langzaam afnemen en mensen opnieuw globaal beginnen te reizen, vormen deze nieuwe hotels een veelbelovende toevoeging voor degenen die ernaar verlangen nieuwe landschappen en culturen te ervaren. Hun openingen signaleren een voorzichtig optimisme in de reisindustrie en een herleefde passie voor wereldwijde exploratie.

Bovenstaande samenvattingen van aankomende hotelopeningen zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om wat reizigers kunnen verwachten. Elk hotel brengt zijn eigen specifieke charme, stijl en mogelijkheden om een onvergetelijke ervaring te creëren voor de gasten die binnen hun muren verblijven. Ze staan symbool voor een vernieuwde interesse in reizen en een uitnodiging om in luxe en comfort te ontspannen en te verkennen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...