Louis Vuitton introduceert Les Parfums Pour Homme-collectie

Louis Vuitton heeft zijn eerste geurcollectie voor mannen uitgebracht genaamd Les Parfums Pour Homme. De collectie, gemaakt door Jacques Cavallier Belletrud, is geïnspireerd op de evolutie van herenmode en biedt vijf unieke en onweerstaanbare geuren voor de moderne avonturier.

Elke geur in de collectie heeft een eigen karakter en unieke blend van ingrediënten. De met cacao beladen Nouveau Monde combineert de zoete smaak van Maya-chocolade met accenten van rauwe cacaoboon en saffraan. Orage, aan de andere kant, is een gedurfde houtachtige geur die de rauwe kracht van de natuur vastlegt door de elegantie van iris te mengen met Javaanse vetiver en patchouli.

Sur La Route is een frisse en krachtige geur die Calabrische citrus, ceder, citroen, bergamot en Peruaanse balsem combineert. De geur lijkt te zijn afgemaakt door een snufje vers gemaaid gras. L'Immesité is een verleidelijke geur die grapefruit combineert met gember, labdanum, amber en een overdosis ambroxan. Tot slot plaagt Au Hasard met Indiaas sandelhout, melkachtig hout, kardemom en ambrettezaden.

Elke geur in de Les Parfums Pour Homme collectie van Louis Vuitton is geprijsd op €240 en is online en in geselecteerde Louis Vuitton-winkels wereldwijd beschikbaar. Deze exclusieve collectie biedt mannen de mogelijkheid om hun eigen unieke geur te kiezen die past bij hun persoonlijkheid en avontuurlijke geest.

 • Nouveau Monde: Geïnspireerd door de zoete Maya-chocolade uit Guatemala, combineert deze geur accenten van rauwe cacaoboon en saffraan. Een scherpe neus kan ook de invloed voelen van een uiterst zeldzame oud assam.
   
 • Sur La Route: Een frisse en krachtige geur die Calabrische citrus, ceder, citroen, bergamot en Peruaanse balsem combineert. Het lijkt erop dat deze geur is afgemaakt met een snufje vers gemaaid gras.
   
 • Orage: Ontworpen om de rauwe kracht van de natuur vast te leggen in een gedurfde houtachtige geur. De elegantie van iris wordt gemengd met Javaanse vetiver en patchouli.
   
 • L'Immesité: Een frisheid met scherpe randen die grapefruit combineert met gember, labdanum, amber en een overdosis ambroxan om te resulteren in een verleidelijke geur die je zeker zal helpen indruk te maken waar je ook gaat.
   
 • Au Hasard: Deze geur plaagt je met Indiaas sandelhout, melkachtig hout, kardemom en ambrettezaden.

 

Over Jacques Cavallier Belletrud

Jacques Cavallier Belletrud is een meesterparfumeur die bekend staat om zijn bijdragen aan de parfumindustrie. Hij is geboren in 1962 in Grasse, Frankrijk, dat bekend staat als de parfumhoofdstad van de wereld. Zijn familie is al vier generaties lang betrokken bij de parfumindustrie en hij begon zijn carrière als parfumeur in 1985.

Jacques Cavallier Belletrud werkte bij verschillende gerenommeerde parfumhuizen, waaronder Firmenich, waar hij nog steeds werkt, en Symrise. Hij heeft parfums gecreëerd voor veel bekende merken, zoals L'Oreal, Gucci, Giorgio Armani en Yves Saint Laurent.

In 2012 trad hij toe tot Louis Vuitton als Master Perfumer en kreeg hij de opdracht om de geurcollectie van het merk nieuw leven in te blazen. Hij ontwikkelde de Les Parfums-lijn voor Louis Vuitton, die bestaat uit exclusieve geuren die zijn geïnspireerd op reizen, avontuur en luxueuze levensstijlen. Jacques Cavallier Belletrud heeft samengewerkt met Louis Vuitton's kunstenaars en ambachtslieden om een ​​unieke geurencollectie te creëren die zowel modern als tijdloos is.

Zijn geuren zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en hebben een lange levensduur op de huid. Hij is bekend om zijn creatieve benadering van parfumcreatie en zijn vermogen om een ​​unieke emotie of sfeer vast te leggen in elke geur die hij maakt.

De prijzen van zijn geuren variëren afhankelijk van de collectie en de grootte van de fles, maar ze zijn meestal prijzig vanwege hun exclusiviteit en kwaliteit. Enkele van de meest populaire geuren van Jacques Cavallier Belletrud zijn onder meer L'Eau d'Issey Pour Homme van Issey Miyake, Dior Addict van Christian Dior en Poême van Lancôme.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.