De nieuwe Le Gemme parfumcollectie van Bulgari

Het Italiaanse luxemerk Bulgari brengt zijn expertise in edelstenen en parfum samen in de Le Gemme-collectie. Deze exclusieve lijn bevat zes prachtige parfums voor vrouwen, elk geïnspireerd op een andere edelsteen en gepresenteerd in een bijpassende fles.

Parfumeur Daniela Andrier van Givaudan heeft de visie van Bulgari vertaald in zes verschillende geuren, waaronder Ashlemah, Lilaia, Noorah, Amarila, Maravilla en Calaluna. De collectie zal in september in Europa en Azië en in februari in de Verenigde Staten worden uitgebracht. De geuren zijn verkrijgbaar als set of afzonderlijk.

Daniela Andrier, een gerenommeerde parfumeur van het Zwitserse geurhuis Givaudan, was de aangewezen persoon om Bulgari'svisie voor deze nieuwe geurcollectie werkelijkheid te laten worden. De collectie heet 'Le Gemme' en is geïnspireerd op edelstenen en bestaat uit zes verschillende parfums voor vrouwen. Elke geur is gepresenteerd in een prachtige fles die een andere edelsteen vertegenwoordigt.

De namen van de geuren zijn Ashlemah, Lilaia, Noorah, Amarila, Maravilla en Calaluna. Ashlemah, geïnspireerd door amethist, heeft tonen van lavendel, iris, violet en heliotroop. Lilaia is geïnspireerd op peridoot en bevat essenties van mastiek, pepermunt, sinaasappel en mate. Noorah is geïnspireerd op turkoois en heeft tonen van galbanum, kardemom, iris, benzoëhars, tabak, eik, patchoeli-olie en vanille. Amarila, geïnspireerd op toermalijn, heeft tonen van tuberoos en poederachtige rozen. Maravilla is van citre en heeft tonen van citrus, perzik, jasmijn, patchouli en azijnzuurvenol. Calaluna, tot slot, belichaamt maansteen en heeft tonen van sandelhout, kardemom, ambrette, peer en heliotroop.

De Le Gemme-collectie wordt in september gelanceerd in Europa en Azië en in februari in de Verenigde Staten. De geuren zijn verkrijgbaar als set of afzonderlijk en een fles van 100 ml kost ongeveer €280.

 • Ashlemah - geïnspireerd door de amethist, een edelsteen die bekend staat om zijn schoonheid en kalmerende werking. Ashlemah bevat een mix van heerlijke geurnoten, waaronder lavendel, iris, violet en heliotroop. Lavendel geeft het parfum een kalmerende en ontspannende werking, terwijl iris en violet bloemige en poederachtige noten toevoegen. Heliotroop, een bloemige geurnoot met een vanille-achtige ondertoon, geeft het parfum een zoete en licht poederachtige afwerking. Ashlemah is een heerlijk parfum voor vrouwen die op zoek zijn naar een rustgevende en ontspannende geur.
   
 • Lilaia - geïnspireerd op de peridoot-edelsteen. Het is gemaakt door parfumeur Daniela Andrier van Givaudan en bevat essenties van mastiek, pepermunt, sinaasappel en mate. De geur wordt gekenmerkt door een frisse, groene en aromatische opening van mastiek en pepermunt, die overgaat in een hart van sinaasappel en mate. De basis bestaat uit een combinatie van musk en houtachtige noten. Lilaia wordt gepresenteerd in een prachtige fles die de peridoot-edelsteen vertegenwoordigt.
  .
 • Noorah - exotisch geïnspireerd op turkoois. De geur bevat een complexe mix van noten, waaronder galbanum, kardemom, iris, benzoëhars, tabak, eik, patchoeli-olie en vanille. Deze combinatie van ingrediënten zorgt voor een warme, sensuele en mysterieuze geur die doet denken aan verre oorden en exotische landschappen.
   
 • Amarila - toermalijn geïnspireerd op de toermalijn, en bevat tonen van tuberoos en poederachtige roos. De geur heeft een bloemige en zoete ondertoon, perfect voor liefhebbers van een romantische geur.
   
 • Maravilla - geïnspireerd door citrien, met tonen van citrus, perzik, jasmijn, patchouli en azijnzuurvenol. Deze geur wordt beschreven als helder en sprankelend, met een fruitige opening en een warme, sensuele basis. Het is bedoeld voor de zelfverzekerde en dynamische vrouw die haar eigen pad volgt.
   
 • Calaluna - belichaamt de maansteen en heeft tonen van sandelhout, kardemom, ambrette, peer en heliotroop. Deze geur wordt beschreven als zacht en verfijnd, met een vleugje frisheid en een fluweelzachte textuur. Het is bedoeld voor de romantische en dromerige vrouw die houdt van subtiele en delicate geuren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.