Karl Lagerfeld lanceert nieuwe geuren in samenwerking met InterParfums

Modepionier Karl Lagerfeld staat op het punt een nieuw hoofdstuk in zijn geurimperium te openen. Later deze maand zal Lagerfeld zijn nieuwste geurcreaties onthullen, die voortbouwen op zijn rijke geschiedenis in de wereld van parfums, die teruggaat tot zijn eerste geuruitgave in 1978.

Anders dan zijn eerdere geurprojecten, die gerealiseerd werden in samenwerking met Coty, markeren deze nieuwe creaties zijn eerste geurwerkzaamheden met InterParfums. Het resultaat van deze nieuwe samenwerking zijn twee bijzondere edities: een voor vrouwen en een voor mannen.

Karl Lagerfeld for Her is een compositie van frisse citrus, fruit en bloemen op een basis van houtige muskus. Deze geur begint met frisse toetsen van citroen en perzik, gevolgd door een bloemig hart met noten van magnolia, roos en frangipani. Deze combinatie wordt verzacht door een warme basis van amberhout en musk.

Daarentegen is Karl Lagerfeld for Him een aromatische fougere geur, die opent met het frisse aroma van mandarijn en lavendelolie. Het hart bevat noten van groene appel en violet, rustend op een basis van barnsteen en sandelhout.

De campagne voor deze nieuwe geuren zal worden vertegenwoordigd door Lagerfeld'sprotegé, model Baptiste Giabiconi, en model Kati Nescher.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van deze geuren, Karl Lagerfeld for Her is verkrijgbaar als Eau de Parfum in formaten van 30 ml, 45 ml en 85 ml. De mannengeur, Karl Lagerfeld for Him, wordt aangeboden als Eau de Toilette in varianten van 30 ml, 50 ml en 100 ml.

Het voortdurende werk van Lagerfeld in de wereld van parfums toont zijn vermogen om de grenzen van mode en geur te overstijgen. Deze nieuwe creaties zijn een bewijs van zijn voortdurende innovatie en creativiteit, evenals zijn vermogen om samen te werken met gerenommeerde merken zoals InterParfums. We kijken met veel interesse uit naar de lancering van deze nieuwe geuren en naar toekomstige projecten van deze onvermoeibare modeontwerper.

De nieuwste geuren van Karl Lagerfeld, die later deze maand worden uitgebracht, beloven een olfactorische ervaring die net zo grensverleggend is als zijn iconische modeontwerpen. Ze vormen een subtiele weerspiegeling van de eigen stijl van Lagerfeld: gedurfd, innovatief en met een neus voor het onverwachte.

Het bijzondere aan deze nieuwe geuren is de samenwerking met InterParfums. Dit is een nieuw partnerschap in het geuravontuur van Lagerfeld, die voorheen met Coty werkte. Deze nieuwe samenwerking heeft geresulteerd in de creatie van twee unieke geuren die Lagerfeld'shandtekening dragen, zowel in concept als in presentatie.

Karl Lagerfeld for Her, het damesparfum, is een harmonieuze combinatie van citrus, fruit en bloemen, die tot rust komt op een basis van houtige muskus. Het parfum opent met de helderheid van citroen en de zoete noten van perzik, waarna een bloemig hart van magnolia, roos en frangipani volgt. Dit alles rust op een warme, uitnodigende basis van amberhout en musk.

Aan de andere kant is Karl Lagerfeld for Him een parfum voor mannen dat een fris en toch diep aroma biedt. Het begint met de sprankelende geurnoten van mandarijn en lavendelolie. Het hart van het parfum is een unieke combinatie van de frisheid van groene appel en de subtiele zoetheid van viooltjes, die rusten op een basis van barnsteen en sandelhout.

Baptiste Giabiconi, een protegé van Lagerfeld, en Kati Nescher zijn de gezichten van de reclamecampagne voor deze nieuwe parfums. Zij belichamen de essentie van de geuren en dragen bij aan de opbouw van de verwachtingen voor deze nieuwe lancering.

De nieuwe geuren zullen verkrijgbaar zijn in verschillende formaten. Voor de dames is Karl Lagerfeld for Her beschikbaar als 30 ml, 45 ml en 85 ml Eau de Parfum. Voor de heren zal Karl Lagerfeld for Him verkrijgbaar zijn in varianten van 30 ml, 50 ml en 100 ml Eau de Toilette.

Karl Lagerfeld blijft een baanbreker in zowel de mode- als de geurwereld. Zijn nieuwste creaties zijn een testbeeld van zijn meesterlijke creativiteit en vernuft. En met deze nieuwe lancering kijkt de wereld vol verwachting uit naar de volgende grensverleggende ervaring die Lagerfeld zal presenteren.

De collectie van Karl Lagerfeld'sparfums is even divers als indrukwekkend, elk met zijn eigen unieke kenmerken die passen bij verschillende stijlen en persoonlijkheden. Hier zijn enkele van zijn meest opmerkelijke creaties:

  • Karl Lagerfeld for Her: Dit is een frisse, fruitige en bloemige geur op een basis van houtige muskus. De geur opent met citrustonen van citroen en de zoetheid van perzik, gevolgd door een bloemig hart van magnolia, roos en frangipani. Het rust op een warme basis van amberhout en musk.

  • Karl Lagerfeld for Him: Deze geur is een fris en diep aroma, gedefinieerd door tonen van mandarijn en lavendelolie aan het begin. Het hart bevat frisse groene appel en subtiele zoetheid van viooltjes, die rusten op een basis van barnsteen en sandelhout.

  • Fleur de Pêcher: Gelanceerd in 2017, is deze geur een delicate combinatie van perzikbloesem, jasmijn en houtige noten, ideaal voor de vrouw die houdt van subtiele zoetheid en frisheid in haar parfum.

  • Bois de Vétiver: Dit is een houtachtige geur voor mannen die in 2017 werd gelanceerd. Het bevat vetiver in zijn hart, ondersteund door grapefruit en bloed sinaasappel aan de bovenkant en een basis van eikenmos en amber hout.

  • Private Klub for Women en Men: Dit duo werd in 2015 uitgebracht, bedoeld voor het jonge publiek. De vrouwenversie is een zoete, fruitige geur met tonen van aldehyde, roze peper en bloedsinaasappel. De mannenversie is een houtige, kruidige geur met lavendel, kaneel en vetiver.

  • Kapsule: Een serie van drie uniseks parfums die in 2008 werden uitgebracht. Elke geur - Woody, Floriental en Light - is ontworpen om alleen of in combinatie met de andere te worden gedragen, waardoor een uniek geurkapsule wordt gecreëerd dat aansluit bij de individuele stijl.

Over Karl Lagerfeld (update 02/2019)

Karl Lagerfeld, geboren op 10 september 1933 in Hamburg, Duitsland, was een van de meest gevierde modeontwerpers van de 21e eeuw. Bekend om zijn indrukwekkende carrière die meer dan zes decennia omspande, was Lagerfeld een onvermoeibare kracht in de modewereld, die bekend staat om zijn scherpe esthetiek en onverzettelijke aandacht voor detail.

In zijn vroege jaren maakte Lagerfeld naam in de modewereld toen hij in 1955 op 21-jarige leeftijd een ontwerpwedstrijd won, gesponsord door het Internationale Wol Secretariaat. Zijn winnende ontwerp werd geproduceerd door Pierre Balmain, die hem vervolgens als zijn assistent inhuurde.

In 1959 trad Lagerfeld in dienst bij het huis van Jean Patou, waar hij gedurende vijf jaar werkte voordat hij besloot om freelance te gaan. Hij werkte met een breed scala aan merken, waaronder Mario Valentino, Repetto, en Tiziani, maar zijn echte doorbraak kwam in 1965 toen hij bij Fendi begon. Daar vernieuwde hij de bontcollectie van het merk en droeg bij aan de creatie van de dubbele F van het logo, wat een grote invloed had op de internationale modewereld.

In 1983 werd Lagerfeld creatief directeur van Chanel, een merk dat op dat moment als stoffig en zonder richting werd beschouwd. Zijn ongelooflijke oog voor detail en zijn vermogen om het erfgoed van Coco Chanel nieuw leven in te blazen, terwijl hij tegelijkertijd vooruitstrevende trends nastreefde, maakte van Chanel een toonaangevend merk in de high-fashion industrie.

Naast zijn werk voor grote modehuizen heeft Lagerfeld ook een eigen label opgericht, genaamd 'Karl Lagerfeld', dat de esthetiek van zijn persoonlijke stijl uitdrukt: minimalistisch, rock-chic, en zwart en wit. Het merk heeft zowel heren- als dameskleding, schoenen, tassen en kleine lederwaren.

Lagerfeld had ook een aanzienlijke impact in de wereld van de geuren, met tientallen parfums die zijn naam dragen. Hij lanceerde zijn eerste geur, Lagerfeld Classic, in 1978, en heeft sindsdien vele andere succesvolle geuren uitgebracht.

Lagerfeld stond bekend om zijn ongeëvenaarde werklust, zijn beruchte scherpe tong, en zijn opvallende persoonlijke stijl - hoge, gesteven witte kragen, zwarte zonnebrillen, vingerloze handschoenen en gepoederde pruiken. Hij stierf op 19 februari 2019 in Parijs, maar zijn nalatenschap leeft voort in de mode- en parfumwereld. Zijn unieke esthetiek en ongeëvenaarde creatieve geest blijven inspireren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.