Acqua di Parma viert 10 jaar Iris Nobile met Eau de Parfum en geparfumeerde kaars

Het Italiaanse parfumhuis Acqua di Parma lanceert een speciale editie van hun Iris Nobile Eau de Parfum ter ere van het 10-jarig jubileum van deze iconische geur. De Iris Nobile is een harmonieuze mix van subtiele bloemige noten en het verfijnde chypre-akkoord, wat zorgt voor een intrigerende en elegante geur.

De speciale editie van Iris Nobile wordt gepresenteerd in een navulbare fles van 100 ml, versierd met prachtige irisbloemmotieven. De fles is afgewerkt met 18-karaats goud en heeft een handgemaakt verguld metalen label dat sierlijk om de hals van de fles hangt. De geur opent met topnoten van bergamot, mandarijn en steranijs, die overgaan in een rijk hart van iris en ylang-ylang. De basis van deze verfijnde geur bestaat uit warme tonen van vanille, patchouli en eikenmos.

Bij Harrod'sis de prijs voor een fles van deze speciale editie €180, terwijl een navulling verkrijgbaar is voor €165. Naast de speciale editie van het parfum introduceert Acqua di Parma ook een exclusieve geparfumeerde kaars. De kaars is versierd met het iris Florentina-motief en draagt bij aan een warme en romantische sfeer in elke kamer. Met een brandtijd van maximaal 60 uur is deze bijzondere kaars verkrijgbaar voor €110.

Naast de speciale editie van Iris Nobile Eau de Parfum en de bijbehorende geparfumeerde kaars, biedt Acqua di Parma een breed scala aan geuren en verzorgingsproducten die passen bij elke smaak en gelegenheid. Enkele andere opvallende collecties en producten van het merk zijn onder andere:

  • Colonia:

    • De klassieke, tijdloze geur die synoniem is met Acqua di Parma
    • Bevat noten van Siciliaanse citrus, lavendel, roos, vetiver, sandelhout en patchouli
    • Geschikt voor zowel mannen als vrouwen
  • Blu Mediterraneo:

    • Een serie geïnspireerd door de geuren en landschappen van het Middellandse Zeegebied
    • Omvat verschillende geuren zoals Fico di Amalfi, Mirto di Panarea en Bergamotto di Calabria
    • Perfect voor wie op zoek is naar een verfrissende en levendige geur
  • Barbiere:

    • Een luxe verzorgingslijn speciaal ontworpen voor mannen
    • Bevat producten zoals scheercrème, aftershavebalsem, gezichtscrème en baardverzorgingsproducten
    • Combineert traditionele Italiaanse verzorging met moderne productformuleringen
  • Le Nobili:

    • Een vrouwelijke geurlijn geïnspireerd door de elegantie en verfijning van Italiaanse edelvrouwen
    • Bevat parfums zoals Magnolia Nobile, Gelsomino Nobile en Rosa Nobile
    • Ideaal voor vrouwen die op zoek zijn naar een verfijnde en vrouwelijke geur


Acqua di Parma staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit, vakmanschap en het gebruik van de beste ingrediënten. De lancering van de speciale editie van Iris Nobile Eau de Parfum en de bijbehorende geparfumeerde kaars is slechts een van de vele manieren waarop het merk zijn rijke erfgoed en passie voor Italiaanse cultuur en elegantie viert.

Over Acqua di Parma

Acqua di Parma is een historisch Italiaans parfumhuis dat bekend staat om zijn verfijnde geuren en luxe verzorgingsproducten. Het merk werd opgericht in 1916 in Parma, Italië, en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd voor zijn tijdloze elegantie en superieure kwaliteit.

De oorsprong van Acqua di Parma ligt in de creatie van Colonia, een frisse, verfijnde en tijdloze geur die is geïnspireerd door de Italiaanse levensstijl. Colonia werd al snel een favoriet onder Europese en Hollywood-beroemdheden en wordt tegenwoordig nog steeds beschouwd als een iconische en klassieke geur.

Door de jaren heen heeft Acqua di Parma zijn assortiment uitgebreid met nieuwe geuren en verzorgingslijnen, die allemaal trouw blijven aan het erfgoed en de waarden van het merk. Enkele van de belangrijkste collecties zijn Blu Mediterraneo, Le Nobili, Barbiere en, natuurlijk, de Iris Nobile-lijn.

Het merk legt de nadruk op vakmanschap, kwaliteit en het gebruik van de beste ingrediënten, wat resulteert in producten die een weerspiegeling zijn van Italiaanse luxe en stijl. Acqua di Parma is ook toegewijd aan duurzaamheid en werkt aan het verminderen van de milieu-impact van zijn productie en verpakking.

Acqua di Parma werd in 2001 overgenomen door de Franse multinational LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) en heeft sindsdien zijn internationale aanwezigheid verder uitgebreid. Het merk is nu wereldwijd verkrijgbaar in geselecteerde warenhuizen, parfumerieën en via de officiële website.

Acqua di Parma blijft een symbool van Italiaanse elegantie en verfijning en biedt een breed scala aan geuren en verzorgingsproducten die de essentie van de Italiaanse levensstijl en cultuur belichamen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website